Det levende køkken - Surdej - Gæring - Fermetering - Kombucha - Yoghurter - Oste
Nørgaards HøjskolePå kurset dykker vi ned i køkkenets biologi, de ønskelige bakterier og svampe men også enzymer, som vi bruger til bl.a. at lave ost.
Vi taler selvfølgeligt om, hvad der er ’godt’ og ’skidt’, men mest af alt, så går vi i madværkstedet og får en hel masse erfaringer med forskellige typer mad og drikke, som er fremstillet vha. bevidst omgange med mikro-organismer og enzymer.
Hele uge skal vi arbejde sammen i skolens nye flotte og praktiske madværksted og bryggeri med at bage surdejsbrød, fermetering, gæring, lave kombucha, yoghurt og andre spændende ting.
Så vidt muligt vil vi naturligvis indrage lokale og årstidens madvarer. Det kan også være, at vi vi sanke fra naturen.
Emner for dette kursus
Naturen og Naturvidenskab •
Bæredygtighed og økologi
•
Friluftsliv
•
Have
•
Naturen
•
Natur og Miljø
•
Naturvidenskab
•
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet •
Ernæring
•
Kostomlægning
•
Madlavning
•
Sundhed
•
Om kurset
Hvilken højskole?
Hvornår?
Startdato 02.03.2025
Slutdato 08.03.2025
Hvor længe?
1 uge
Er der plads?
Status: Ledige pladser
Hvilken kursustype?
Emnekurser
Bestil materiale om kursetAndre korte kurser
Emnekurser, 15. september - 21. september, 1 uge
Emnekurser, 15. september - 21. september, 1 uge
Emnekurser, 15. september - 21. september, 1 uge
Seniorkurser, 22. september - 28. september, 1 uge
10841
Det levende køkken - Surdej - Gæring - Fermetering - Kombucha - Yoghurter - Oste
Naturen og Naturvidenskab
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Have
Naturen
Natur og Miljø
Naturvidenskab
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet
Ernæring
Kostomlægning
Madlavning
Sundhed
1
1 uge
2025-03-02
02-03-2025
2025-03-08
08-03-2025
Ledige pladser
Emnekurser
Østjylland
Nørgaards Højskole
På kurset dykker vi ned i køkkenets biologi, de ønskelige bakterier og svampe men også enzymer, som vi bruger til bl.a. at lave ost.
Vi taler selvfølgeligt om, hvad der er ’godt’ og ’skidt’, men mest af alt, så går vi i madværkstedet og får en hel masse erfaringer med forskellige typer mad og drikke, som er fremstillet vha. bevidst omgange med mikro-organismer og enzymer.
Hele uge skal vi arbejde sammen i skolens nye flotte og praktiske madværksted og bryggeri med at bage surdejsbrød, fermetering, gæring, lave kombucha, yoghurt og andre spændende ting.
Så vidt muligt vil vi naturligvis indrage lokale og årstidens madvarer. Det kan også være, at vi vi sanke fra naturen.
Vestre Ringvej 9,
8850 Bjerringbro
https://basen.hojskolerne.dk/orders/course_catalogue/10841
http://nrgaard.dk/nrgaard/kortekurser/tilmelding/index.html
52
http://nrgaard.dk
Bred almen højskole