Nørgaards Højskole

Nørgaards Højskole ligger i Bjerringbro, midt i Gudenådalens smukke natur, og med Gudenåen løbende i sydenden af byen. Nærmeste større byer er Viborg, Silkeborg, Randers og Århus. Vi er en almen højskole med plads til 120 elever, som kan vælge i mellem 10 linjefag samt et bredt udbud af valgfag. Faglighed og højt humør går hånd i hånd på Nørgaards.

Om skolen

Nørgaards Højskole er højskolen med linjefag i:
E-MUSIK, FOTO, DANS, KERAMIK, FILMSKUESPIL,
RYTMISK MUSIK, BÆREDYGTIGHED, KUNST, ADVENTURESPORT og FRILUFTSLIV.

-->VIRTUEL RUNDVISNING (VIMEO)

Nørgaards vil dit højskoleophold være drevet af din lyst til at dyrke det du holder af. Vi tager imod dig med fantastiske rammer, både ude og inde. Fra og med forår 2020 udvidet med stort moderne multi/keramik-værksted.

Vores største aktiv er vores elever, som består af gode unge mennesker fra hele landet. Det er en blandet forsamling, aldersmæssigt typisk mellem 19 og 25 år ,og med vidt forskellige interesser og drømme. Kønsfordelingen hos os er oftest 60/40 i pigernes favør.

Desuden er vores elever oftest unge mennesker, som vil andet end at tænke på det ”alvorlige” studieliv mens de går på højskole. Vi er altså i udgangspunkt ikke en specielt uddannelses-forberedende højskole selvom vores faglighed er høj.

Vi er nok mere en højskole, hvor man kan få lov at nyde sit ophold uden at det nødvendigvis skal pege i en bestemt uddannelsesmæssig retning - medmindre man ønsker det selvfølgelig og vi tilbyder naturligvis studievejledning.


Vores kernefag

Adventure
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Dans
Elektronisk musik
Musik
Skuespil
Fotografi
Keramik og Raku
Kunst

Fag og emner

Nørgaards vælger du to linjefag - ét fra hver af nedenstående blokke

Linjefagsblok I (mandag/tirsdag):


Linjefagsblok 2 (onsdag/fredag):

*timetallet på Friluftsliv er højere end på de øvrige linjefag, idet man ofte er på friluftsture med overnatning

Du supplerer med valgfag af ret forskellig karakter. Følgende er en vejledende opremsning af de valgfag du kan forvente at blive tilbudt:

Bryggeriet (øl-brygning). El-guitar, Engelsk litteratur, Filippinsk stokkekamp, Fodbold, Frontløber, Futsal, Genbrug & gør-det-selv, Grafik, Gudenåen, Kunsthåndværk, Horisont, Jagt, Keramik, Kultur, Træværksted, Kor, Yoga, Krop & Sundhed, Køn Krop & Popkultur, Løbeklub, Musiker/sangskriver, Musikforståelse, Nyt kapitel (skriveværksted), Perform & røst, Psykologi, Redaktion, Strikkemonopolet, TRX, Teatersport, Ukulele, Vild mad, Volley/Beach volley mm.

Bemærk at linjefag fortsætter hele vejen gennem et ophold, mens man tilbydes nye valgfag ca. halvvejs.

>>LINK TIL VALGFAGSBESKRIVELSER

>>LINK TIL VEJLEDENDE UGE-SKEMAER 2021


Praktiske informationer

Indkvartering

Som højskoleelev indkvarteres man som udgangspunkt på dobbeltværelse sammen med en roommate. Herfra har man adgang til toilet + badeværelse (2 seperate rum), som man deler med maks. to andre elever af samme køn. Værelserne fordeler sig på såkaldte elevgange, hvor der kan bo op til 18 elever. 

Rammer og faciliteter

Nørgaards er en stor højskole med 10.000 m2 under tag og faciliteter som nybygget keramik-/multiværksted, idrætssal, multisal, musikscener, elevbiograf, vaskeri, elev-café, fitness, klatrevæg, art studio mm.

Udenfor er vi omgivet af grønne områder, beach volley-/beach handball-bane samt lækkert outdoor aktivitetsområde, bl.a. med 12 meter højt klatretårn, bålplads, shelters, MTB-teknikbane mm.

Vores nabo er Bjerringbro Idrætspark med svømmehal (fri entré for vores elever), fodboldbaner, kunstgræs-fodboldbane, haller, welness, tennisbaner mm. - faciliteter vi også bruger i vores dagligdag på højskolen.

Beliggenhed:

Nørgaards Højskole ligger 10 minutters gang fra Bjerringbro Station med
bus- og togforbindelser til hele landet.

Midt i byen løber Gudenåen, ligesom vi er tæt på Tange Sø og skoven med MTB-spor samt vandre- og løberuter.


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Ugeprisen på 1500 kr. dækker dobbeltværelse, kost, udflugter, holdfoto, diverse entréer, undervisning, brug af faciliteter, linjeture i DK mm. Hertil kommer en materialepris samt et tilmeldingsgbyr.

Læs mere om priser her

Information om elevpladser

Elevpladser: 120

Som udgangspunkt har vi 120 elevpladser. Heraf ca. 10 pladser reserveret til vores meget mangfoldige gruppe af internationale elever, som hos os kommer fra hele kloden.

Rejser

Studierejse: Berlin
Linjefags-rejser med Friluftsliv: Norge
Udflugter i Danmark

Kost

Mulighed for vegetarisk diæt
Mulighed for vegansk diæt

Konference- og udlejningsfaciliteter

18 grupperum med internet og av-udstyr.

Fra 6 til 350 personer.

110 værelser med op til 220 sengepladser.

Udlejning hele året, men bestil i god tid.

Handicapfaciliteter

Teleslynge i bl.a. foredragssal og koncertsal.

Elevator

Kørestolsramper

Handicaptoiletter

Enkelte handicapvenlige værelser

Kontakt højskolen for yderligere info.

Malelyst, maleri og højskoleGolf og højskoleStand up Paddle – kom rigtigt i gang med at sejle SUPGenerationer på højskole (børn fra 5 til 12 år)Maleri og højskole - “The american way”Klassisk korsangGolf og højskoleBridge og højskoleMountainbike på danske sporBridge og højskoleBridge og højskoleGolf og højskoleVandring efter den gode fortælling og naturoplevelseGolf og højskoleWellness og højskole - Glæd dig til et kursus med fysisk velvære og humørIslandske heste, natur og kulturAktivt seniorliv og højskoleDetektorkursus og højskole – kom rigtigt i gang med at afsøge historien i den danske muldMalelyst, maleri og højskoleKLASSISK HØJSKOLE - en komplet højskoleoplevelse med det bedste fra højskolen på NørgaardsKLASSISK HØJSKOLE - en komplet højskoleoplevelse med det bedste fra højskolen på Nørgaards HøjskoleSyng dig gladBridge og højskoleSlægtsforskning for alle - kildesøgning i kirkebøger, folketællinger, vielsesprotokoller m.m.Keramik og højskole på NørgaardsMaleri og højskolePatchwork og højskoleBridge og højskoleSlægtsforskning og højskole - udvidede kilder til slægtsforskningAkvarel og højskoleYoga og højskoleMobilvideo og højskole. Grundkursus i at lave små videofilm med din mobil eller tabletAktivt seniorliv og højskoleHækling og højskoleKeramik og højskole på NørgaardsStrik og højskole - teknik, design og inspirationGotisk skriftlæsning - lær at læse og fortolke dokumenterne i din slægtsforskningFoto og højskole - slip kreativiteten løsWellness og højskole - Glæd dig til et kursus med fysisk velvære og humørJul på Nørgaards HøjskoleNytår på Nørgaards HøjskoleStrik og højskole - teknik, design og inspirationAkvarel og højskolePatchwork og højskoleKeramik og højskole på NørgaardsFoto og højskole - slip kreativiteten løs Wellness og højskole - Glæd dig til et kursus med fysisk velvære og humørStrik og højskole - teknik, design og inspirationGolf og højskoleOplev det gode højskoleliv på Nørgaards Højskole - vælg mellem 10 linjefag og 25 valgfagOplev det gode højskoleliv på Nørgaards Højskole - vælg mellem 10 linjefag og 25 valgfagOplev det gode højskoleliv på Nørgaards Højskole - vælg mellem 10 linjefag og 25 valgfagOplev det gode højskoleliv på Nørgaards Højskole - vælg mellem 10 linjefag og 25 valgfag

Kontakt højskolen

Nørgaards Højskole
Vestre Ringvej 9
8850 Bjerringbro

Telefon: 86 68 23 00
adm@nrgaard.dk
Forstander: Karen Friis