Nørgaards Højskole

Nørgaards Højskole ligger i Bjerringbro, midt i Gudenådalens smukke natur, og med Gudenåen løbende i sydenden af byen. Nærmeste større byer er Viborg, Silkeborg, Randers og Århus. Vi er en almen højskole med plads til 120 elever, som kan vælge i mellem 10 linjefag samt et bredt udbud af valgfag. Faglighed og højt humør går hånd i hånd på Nørgaards.

Om skolen

Nørgaards Højskole er højskolen med linjefag i:
MEDIA MAKER, VILD MAD & BRYG, DANS, KERAMIK, FILMSKUESPIL,
MUSIK, BÆREDYGTIGHED, KUNST, ADVENTURESPORT og FRILUFTSLIV.

-->VIRTUEL RUNDVISNING (VIMEO) - ny film på vej. 

Nørgaards vil dit højskoleophold være drevet af din lyst til at dyrke det du holder af. Vi tager imod dig med fantastiske rammer, både ude og inde. Fra og med forår 2020 udvidet med stor moderne multi/keramik-bygning. Og i 2021 med nyt elevkøkken/bryggeri.

Vores største aktiv er vores elever. De består af gode unge mennesker fra hele landet. Det er en blandet forsamling, aldersmæssigt typisk mellem 19 og 25 år, og med vidt forskellige interesser og drømme. Kønsfordelingen hos os er oftest 70/30 i pigernes favør.

Desuden er vores elever oftest unge mennesker, som vil andet end at tænke på det ”alvorlige” studieliv mens de går på højskole. Vi er altså i udgangspunkt ikke en specielt uddannelses-forberedende højskole selvom vores faglighed er høj.

Vi er nok mere en højskole, hvor man kan få lov at nyde sit ophold uden at det nødvendigvis skal pege i en bestemt uddannelsesmæssig retning - medmindre man ønsker det selvfølgelig og vi tilbyder naturligvis studievejledning.


Vores kernefag

Adventure
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Naturen
Dans
Musik
Skuespil
Keramik og Raku
Kunst
Medier

Fag og emner

Nørgaards vælger du to linjefag - ét fra hver af nedenstående blokke

Linjefagsblok I (mandag/tirsdag):

Filmskuespil

Media Maker

Keramik

Friluftsliv

Vild mad & Bryg


Linjefagsblok 2 (onsdag/fredag):

Dans

Adventuresport

Musik 

Bæredygtighed

Kunst 

*timetallet på Friluftsliv er højere end på de øvrige linjefag, idet man ofte er på friluftsture med overnatning.

Du supplerer med valgfag af ret forskellig karakter. Følgende er de valgfag vi tilbyder vores elever på efterårsholdet 2021:

Yoga, Podcast, Filippinsk Stokkekamp, Beach Volley, Mad med mormor, Pottemager, Fodbold, Kor, Vild mad, Kunstnerisk Keramik, Musiker, Træhåndværk, Kultur, MTB, Løbeklub, Amerikansk Politik, Grænser Køn & Krop, Teatersport, Musikforståelse, Sanger, Psykologi, TRX, Tons, Spil (fra bræt til digitalt), Bryggeriet, Gudenåen, Sangskriver, Verdenshistorie, Håndværk (art), Projekt-aktivist, Strikkemonopolet, Volley, Engelsk litteratur, Trail & Tons, Ukulele  

Bemærk at linjefag fortsætter hele vejen gennem et ophold, mens man tilbydes nye valgfag ca. halvvejs.


Praktiske informationer

Indkvartering

Som højskoleelev indkvarteres man som udgangspunkt på dobbeltværelse sammen med en roommate. Herfra er der adgang til toilet + badeværelse, som man deler med maks. to andre elever af samme køn. Værelserne fordeler sig på såkaldte elevgange. Vi har også en lejlighedsgang, hvor man bor 2 el 4 elever i hver lejlighed.

Rammer og faciliteter

Nørgaards er en stor højskole med 10.000 m2 under tag og faciliteter som nybygget keramik-bygning, elevkøkken, idrætssal, multisal, musikscener, elevbiograf, vaskeri, elev-café, fitness, klatrevæg, art studio mm.

Udenfor er vi omgivet af grønne områder, beach volley-/beach handball-bane samt lækkert outdoor aktivitetsområde, bl.a. med 12 meter højt klatretårn, bålplads, shelters, MTB-teknikbane mm.

Vores nabo er Bjerringbro Idrætspark med svømmehal (fri entré for vores elever), fodboldbaner, kunstgræs-fodboldbane, haller, welness, tennisbaner mm. - faciliteter vi også bruger i vores dagligdag på højskolen.

Beliggenhed:

Nørgaards Højskole ligger 10 minutters gang fra Bjerringbro Station med
bus- og togforbindelser til hele landet.

Midt i byen løber Gudenåen, ligesom vi er tæt på Tange Sø og skoven med MTB-spor samt vandre- og løberuter.

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 22. maj - 28. maj, 1 uge
Emnekurser, 29. maj - 4. juni, 1 uge
Emnekurser, 29. maj - 4. juni, 1 uge

Lange kurser


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Ugeprisen på 1550 kr. dækker dobbeltværelse, kost, udflugter, holdfoto, diverse entréer, undervisning, brug af faciliteter, linjeture i DK mm. Hertil kommer en materialepris samt et tilmeldingsgbyr.

Læs mere om priser her

Information om elevpladser

Elevpladser: 120

Elevpladser: 120

Som udgangspunkt har vi 120 elevpladser.
For at tilstræbe en god balance mellem kønnene har vi valgt at opdele vores pladser i 40-50 drengepladser og 70-80 pigepladser.
 

Rejser

Studierejse: Berlin
Linjefags-rejser med Friluftsliv: Norge
Udflugter i Danmark

Kost

Mulighed for vegetarisk diæt
Mulighed for vegansk diæt

Konference- og udlejningsfaciliteter

18 grupperum med internet og av-udstyr.

Fra 6 til 350 personer.

110 værelser med op til 220 sengepladser.

Udlejning hele året, men bestil i god tid.

Handicapfaciliteter

Teleslynge i bl.a. foredragssal og koncertsal.

Elevator

Kørestolsramper

Handicaptoiletter

Enkelte handicapvenlige værelser

Kontakt højskolen for yderligere info.

Bridge og golf på Nørgaards HøjskoleSlægtsforskning og højskole. TEMA: Ejendomshistorie og erhvervGolf og højskoleAkvarel og højskoleAktivt seniorliv og højskoleYoga og højskoleKlassisk højskole - en komplet højskoleoplevelse med det bedste fra højskolen på NørgaardsGolf og højskoleBridge og højskoleGolf og højskole på NørgaardsHavkajak - kom godt i gang (mulighed for at erhverve IPP2-bevis) SPILLEMANDSMUSIK, FOLKEDANS & FOLKCOLLEGE PÅ NØRGAARDS HØJSKOLEKeramik og højskole på NørgaardsBridge og golf på Nørgaards HøjskoleWellness og højskole - Glæd dig til et kursus med fysisk velvære og humørGenerationer på højskole (børn fra 6 til 13 år)Mountainbike på danske sporHavkajak - kom godt i gang (mulighed for at erhverve IPP2-bevis)Golf og højskoleStand up Paddle – kom rigtigt i gang med at sejle SUPGolf og højskoleKeramik og højskole på NørgaardsVandring efter den gode fortælling og naturoplevelseDet levende køkken - Surdej - Gæring -  Fermetering - Kombucha - Yoghurter - OsteVandring efter den gode fortælling og naturoplevelseGolf og højskoleYoga og højskoleBridge og højskoleGenerationer på højskole (børn fra 6 til 13 år)Golf og højskoleMountainbike på danske sporStand up Paddle – kom rigtigt i gang med at sejle SUPBridge og højskoleGolf og højskole på NørgaardsKeramik og højskole på NørgaardsKlassisk korsang og sommerhøjskoleBridge og højskoleBridge og højskoleVandring efter den gode fortælling og naturoplevelsePatchwork og højskoleKlassisk højskole - en komplet højskoleoplevelse med det bedste fra højskolen på NørgaardsVandring efter den gode fortælling og naturoplevelseGolf og højskole på NørgaardsWellness og højskole - Glæd dig til et kursus med fysisk velvære og humørAktivt seniorliv og højskoleMalelyst, maleri og højskoleDetektorkursus og højskole – kom rigtigt i gang med at afsøge historien i den danske muldKlassisk højskole - en komplet højskoleoplevelse med det bedste fra højskolen på NørgaardsSyng dig gladKeramik og højskole på NørgaardsBridge og højskoleSlægtsforskning for alle - kildesøgning i kirkebøger, folketællinger, vielsesprotokoller m.m.Slægtsforskning og højskole - udvidede kilder til slægtsforskningAkvarel og højskoleYoga og højskoleMaleri og højskoleSmykkedesign på Nørgaards HøjskolePatchwork og højskoleBridge og højskoleMalelyst, maleri og højskoleHækling og højskoleDet levende køkken - Surdej - Gæring -  Fermetering - Kombucha - Yoghurter - OsteAktivt seniorliv og højskoleGotisk skriftlæsning - lær at læse og fortolke dokumenterne i din slægtsforskningStrik og højskole - teknik, design og inspirationFoto og højskole - slip kreativiteten løsWellness og højskole - Glæd dig til et kursus med fysisk velvære og humørJul på Nørgaards HøjskoleNytår på Nørgaards HøjskoleForårsholdet 2023 - vælg mellem 10 linjefag og 25 valgfagEfterårsholdet 2022 - vælg mellem 10 linjefag og 25 valgfag

Kontakt højskolen

Nørgaards Højskole
Vestre Ringvej 9
8850 Bjerringbro

Telefon: 86 68 23 00
adm@nrgaard.dk
Forstander: Karen Friis