Hvorfor skal man tage et kort kursus på en højskole?
For at finde inspiration, få nye input, fordybe sig, blive fagligt dygtigere, være aktiv, få nye perspektiver på tilværelsen og blive del af et fællesskab.
Kan man overhovedet nå at opleve højskolen på en uge?
På et ugekursus får man hele højskoleoplevelsen i koncentreret form: Fagligt indhold, fællessang, foredrag, morgensamlinger, koncerter, udflugter, samtalecafé og debatarrangementer samt masser af hygge. Man møder mennesker med vidt forskellige baggrunde og bliver del af et fællesskab. Man er aktiv det meste af tiden, men der er også god tid til at sludre over en kop kaffe i pauserne. Så med andre ord giver et ugekursus en fortættet, intens højskoleoplevelse.
Hvad får jeres kursister på de korte kurser med sig hjem?
Ny inspiration, fornyet livsglæde og nye relationer.
Hvad er jeres førstegangskursister mest overraskede over?
Mange af vores førstegangskursister tager på højskole, fordi de interesserer sig for noget bestemt. De kommer altså for at synge, spille golf, ro havkajak, lave grøn mad, hækle, lave keramik, patchwork, vandre etc. Men de går herfra med så meget mere. Vores kursister bliver overraskede over al den almene undervisning: foredrag, morgensamlinger, fællesskab etc. At de møder nye mennesker og oplever at være en del af et fællesskab. De er også overraskede over den gode stemning og højskolelærernes fagligt høje niveau.
Hvilken betydning har højskolernes korte kurser for samfundet?
På de korte kurser mødes mennesker fra alle egne af landet og med vidt forskellige baggrunde. Bankdirektører, frisører, lærere, psykologer og direktører, akademikere og ufaglærte. På den måde er de korte kurser med til at styrke den demokratiske samtale. Højskolens korte kurser er et suverænt mødested for folk på tværs af alder, land/by, politisk overbevisning og livserfaringer.
Samtidig kan de korte kurser være med til at løfte ældre ud af ensomhed og skabe fornyet livsglæde.