Bliv frivillig på Folkemødet

Som frivillig for Højskolerne på Folkemødet kan du både beskæftige dig med kommunikation, debat og praktiske gøremål. Du bliver en del af et fællesskab og bliver en bedre formidler eller debattør.

Hvem kan blive frivillig?

Alle nuværende og tidligere højskoleelever kan blive frivillig for Højskolerne. Vigtigst er, at du brænder for højskolerne, har interesse for politik og gerne vil bruge minimum en dag på dine opgaver.

Hvad får du?

• Du bliver en del af et fællesskab af højskoleelever.
  • Du får viden om aktuelle politiske emner.
  • Du får adgang til en stor gruppe af indflydelsesrige personer og udvider dit netværk.
  • Du kan blive coachet i sociale medier.
  • Du kan blive klædt på som debattør og meningsdanner.
  • Du får en særlig frivillig-honorering i form af en eller flere "forplejningsbilletter" til mad og drikke under Folkemødet afhængig af opgavens omfang. Højskoleelever, som får betalt kost via højskolen, kan vælge at anvende billetterne til drikkevarer.

Fælles møder for alle frivillige

Fællesmøde onsdag aften d. 15. juni  i Højskolernes Folkekøkken i Allinge på Bornholm.

Morgenmad og briefing i din gruppe hver dag under Folkemødet - eller efter nærmere aftale.

Det kan være en fordel, hvis du har medvirket på Højskolernes elevseminar for elevforeninger og ambassadører d. 5. marts. Se programmet her og tilmeld dig elevseminaret her.

Opgaver

1. Ambassadør for højskolerne - kommunikation og debat (20 pladser)

Er der en politisk kampagnemager, facilitator eller lobbyist gemt i dig - eller har du lyst til at være en stemme på Folkemødet eller lade andres stemmer komme til orde?

Som ambassadør for højskolerne kan du dels medvirke til at arrangere debatter og happenings ved at arbejde med budskaber og temaer, som fremmer højskolens værdier. Eller du er med til at opsnappe de vigtigste historier og få dem udover rampen via Twitter, Instagram og Facebook.

Du har mulighed for at forme opgaverne ud fra din interesser og ideer. Du behøver ikke at have erfaring med events, politiske debatter eller en kommunikationsuddannelse i ryggen - der vil altid være hjælp at hente blandt personale fra Højskolernes Hus.

Primær referenceperson: Mette Skov Hansen

Arbejdets omfang:

Arbejdets omfang formuleres i samarbejde med Mette Skov Hansen. Forvent et dagligt redaktionsmøde og sammenlagt 6-8 timers arbejde.

Der vil under Folkemødet afholdes korte debriefing-møder, hvor du fortæller lidt om de aktiviteter, du indgår i. Du modtager forplejningsbilletter på baggrund af dit arbejde.

2. Stage- og barcrew i Højskolernes Folkekøkken (20 pladser)

Har du sans for at få det hele til at spille, når et arrangement skal afvikles og spiller musklerne på dine overarme?

Primær referenceperson: Søren Børsting

Arbejdets omfang:
Du vil indgå i en vagtplan på lige fod med foreningens bestyrelsesmedlemmer og ansatte i Højskolernes Hus. Forvent sammenlagt 8 timers arbejde.

Yderligere spørgsmål

For yderligere information om Højskolerne på Folkemødet, kontakt:

Jakob Bonde Rasmussen, projektleder

Tilmelding til bus, camp og frivilligopgaver her

Eksempel på frivilliges arbejde med kommunikation på Folkemødet:

Jakob Bonde Rasmussen
Kommunikationschef