Tilbud til ungdomsuddannelser

Er du underviser eller vejleder på en ungdomsuddannelse, kan du både indgå et undervisningssamarbejde med en højskole eller booke et oplæg om det at gå på højskole.

Book et oplæg

Højskolernes oplægsholderkorps tilbyder gratis oplæg om at gå på højskole. Tidligere højskoleelever fortæller om deres egne erfaringer med højskolelivet. Gennem oplægget vil dine elever blive klogere på, hvad højskolen er, og hvad man kan få ud af et ophold. 

Læs mere om oplægget og book 

Undervisningssamarbejde 

Er du interesseret i at skabe lidt anderledes undervisning for dine elever, kan du med fordel indgå et samarbejde med en højskole. Højskolerne har ofte særligt gode faciliteter til fx idræt eller kreative fag, og vil meget gerne give dine elever en særlig dag, hvor rammerne omkring det faglige vendes på hovedet. 

Læs mere om mulighederne for undervisningssamarbejder

Introtur på højskole

Står du over for at gennemføre et introforløb, når din 1.g-klasse bliver sammenlagt på ny når grundforløbet er ovre, så kan du indgå samarbejde med en højskole om at afholde introtur. Højskolerne har gode faciliteter til både kreative og fysiske fag og kan tilbyde anderledes undervisning og sociale rammer henvendt til nye sammensatte klasser, der ønsker at gennemføre en alkoholfri introtur for at lære hinanden at kende i trygge rammer.

Læs mere om mulighederne for samarbejde om introforløb

Informationsmateriale og digitalt indhold

Vi sender gerne informationsmateriale gratis til alle ungdomsuddannelser. Vi har fx folder om lange ophold, plakater, postkort, door-hangers, nøglesnore, muleposer m.v. Bestil materialer via mail til kontor@ffd.dk

Du kan også hente digitalt materiale her til sociale medier, intranet m.v.. Der er bl.a. plakater til print, SoMe-opslag og henvisning til højskoletesten "Hvad brænder du for?) og diverse animationer i forskelllige formater.   

Alle billeder på højskolernes Flickr konto kan frit bruges med akkreditering af "Højskolerne" og, hvor det er noteret, akkreditering af den pågældende fotograf eller højskole.