Natur og naturvidenskab

Naturen er lige uden for døren på de fleste højskoler. Du kan bruge den i fag som friluftsliv og kajak, eller du kan blive klogere på, hvordan verden hænger sammen gennem naturvidenskabelige fag som økologi, biologi, fysik, teknologi og meget mere.

Fokus på natur og naturvidenskab

Et højskoleophold er et godt alternativ for dig, som har lyst til at fordybe dig i fag og emner uden for det traditionelle uddannelsessystem.

Der findes et væld af tilbud inden for naturfag og friluftsliv, mens enkelte højskoler har fokus på zoologi, kemi, matematik, biologi og teknologi. Fagene kan kombineres med andre emner, så du fx både har robotteknologi og teater.

Se kurser i Natur og naturvidenskab

Se højskoler med fag inden for Natur og naturvidenskab

Jeg dyrker min interesse for naturen og prøver en masse nye ting

Bjørk, friluftsliv

Mød Emma, der har miljø og teknologi

Emma er sikker på, at hun gerne vil arbejde videre med noget naturvidenskabeligt. På højskolen får hun lov at prøve kræfter med naturvidenskab i praksis og har blandt andet bygget sin egen vindmølle.  

Jeg ved, at jeg vil arbejde med naturfag senere

Emma, miljø og teknologi

Få teknikken i hænderne

Naturen ligger lige derude og venter. Du kan gå på opdagelse i den gennem fag inden for friluftsliv eller du kan blive klogere på, hvordan det hele hænger sammen.

På højskolen får du mulighed for at prøve kræfter med naturvidenskaben på en langt mere praktisk måde end andre steder. Du kan bygge din egen vindmølle, obducere en gris og tegne ting med en 3D-pen. 

I filmen herunder får du indtryk af de mange muligheder der er, for at dyrke naturen og naturvidenskab på højskole.