Askov Højskole

Siden 1865 har individets udvikling og dannelse været i centrum på Askov Højskole. Her samles mennesker med nysgerrighed for hinanden på tværs af generationer. Askov Højskole er fællesskab og læring i trygge og inspirerende omgivelser. Det er fordybelse i fagligheden og meningen med livet. Det er dygtiggørelse og dannelse i ét

Om skolen

Askov Højskole bygger på Grundtvigske tanker, og har siden 1865 haft individets udvikling og dannelse i centrum. Højskolen har en lang tradition for at forme fortællere, der igennem sit fagområde formår, at formidle vigtige og rørende historier, hvadend de formidles sort på hvidt papir, på det store lærred, i radioen, på YouTube eller i virtuelle verdener. 

På Askov Højskole løfter og guider lærerne hver elev som formidlingsnørder af samme sind. Læring er nemlig også andet end det, der står i bøgerne. Her må det gerne være nørdet - og helst originalt. På Askov Højskole er der rum til at fejle og til igen at komme på rette spor. 

Med et ophold på Askov Højskole danner du fundamentet for et rigt og givende liv. Alle historier starter et sted, og du kommer ud, som hovedpersonen i din egen fortælling. Klædt på til at gøre en forskel for andre mennesker og med øje for verden omkring dig.

Askov Højskole er fællesskab og læring i trygge og inspirerende omgivelser. Det er fordybelse i fagligheden og meningen med livet. Det er dygtiggørelse og dannelse i ét.


Vores kernefag

Animation
Film
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Spiludvikling
Video
Dansk som 2. sprog
Fortællinger
Litteratur
Sprog

Fag og emner

På Askov Højskole kan du vælge mellem tre forskellige slags kurser: lange kurser, korte kurser og 4-ugers kurser. 

Lange kurser

På højskolens lange kurser kan du fordybe dig i fortælle- og formidlingskunsten. Her dyrkes historiefortællingen på det store lærred, sort på hvidt papir, i radioen, på YouTube, på programmørens tastetur og i virtuelle verdener. Højskolens seks linjefag er:

Når du går på et langt kursus bor du på skolen. Udover linjefag har du også fællesfag og valgfag

Korte kurser

Askov Højskoles korte kurser byder på en uge med fordybelse i alt fra dans og litteratur til fugle og vandring. Du kan læse mere om de mange forskellige korte kurser her.

Når du går på et kort kursus kan du bo på skolen. Du kan også være dagselev og dermed sove hjemme i egen seng. Højskolens korte kurser har altid temaer, som dyrkes via relevante foredrag, koncerter og udflugter - alt sammen toppet med det traditionelle højskoleliv. 

4-ugers kurser

Som noget ganske særligt har Askov Højskole specialiseret sig i at udbyde et prøveforberedende 4-ugers kursus indenfor journalistik. Læs mere her.


Praktiske informationer

Beliggenhed
Askov Højskole ligger i Askov ved Vejen, som ligger mellem Kolding og Esbjerg. Skolen er omgivet af smuk natur, og indgår i et aktivt lokalsamfund. 

Værelser
Højskolens elever har selvstændige elevfløje. Du vælger selv om du vil bo på dobbelt- eller enkeltværelse, og du kommer til at dele bad/toilet med andre elever. 

Faciliteter
På Askov Højskole finder du Danmarks største privatejede bibliotek, motionsrum, gymnastiksal, musikrum, et helt fantastisk parkanlæg og meget mere. 

Mad
På Askov Højskole kan du forvente at få energirigtig og frisk mad, som er tilpasset årstiderne. Køkkenet har for nylig opnået Det Økologiske Spisemærke i bronze, derfor kan du være sikker på, at mellem 30 - 60 % af føde- og drikkevarerne er økologiske. 

Lærerne
Hvert linjefag har en linjefagsleder, og den person bliver din primære lærer under dit ophold. Mød lærerne her

Hverdagen
Dit højskoleliv fyldes med fordybelse i linjefagene, kreative og fysiske aktiviteter, fællessang, valgfag, morgensamlinger, aftenaktiviteter og meget mere. Kunne du tænke dig at få et mere detaljeret indblik i hverdagen? Så følg med på Askov Højskoles Instagram og Facebook.


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Fra 1.600 kr. pr. uge på lange højskoleophold (uden højskoletur).

Fra 1.800 kr. pr. uge på lange højskoleophold (med højskoletur). 

Fra 2.200 kr. pr. uge på 4-ugers kurser. 

Fra 5.200 kr. pr. uge på de korte kurser (ca. 1 uges varighed). 

Information om elevpladser

Elevpladser: 100

På højskolens lange kurser har størstedelen af eleverne en ungdomsuddannelse og er mellem 18 og 25 år med en relativt lige fordeling mellem køn. Her er også internationale elever.  

På højskolens korte kurser er alle aldre repræsenteret.

Rejser

På forårssemestret går højskoleturen til Dresden, og på efterårsholdet tager vi til Færøerne. Desuden tager vi løbende på ekskursioner med fagligt relevante destinationer. 

Kost

Askov Højskole har Det Økologiske Spisemærke i bronze, det vil sige at forplejningen består af 30-60 % økologiske (og lokale) kvalitetsråvarer.

Køkkenpersonalet tager gerne hensyn til allergier (gluten, laktose mm.). Vegetarkost er også en mulighed. 

Børn med på lange kurser

Det er i udgangspunktet ikke muligt at medbringe børn på lange kurser. 

Konference- og udlejningsfaciliteter

Askov Højskole sørger gerne for lokaler, værelser, mad, AV-udstyr, wi-fi og underholdning til dit arrangement.

Askov Højskole har et utal af mødelokaler og sale med plads til op til 500 siddende personer.

Læs mere om de mange muligheder her.

 

Handicapfaciliteter

På Askov Højskole er enkelte værelser med handicaptoilet. Der er kørestolsramper og dermed adgang til store dele af skolens areal. I hovedbygningen findes et handicaptoilet.

Der er elevator til Tårnsalen og teleslynge i Foredragssalen og Festsalen. 

Grønland - kulturen, fremtiden og stormagtens interesseFugle i naturenBæredygtig kreativitet. Få inspiration til at skabe nyt af genbrugstøj og brugte ting. Kunst-Litteratur-HistoriePå sporet af fantastiske fortællingerFugle i naturen. Forårets fugle på tæt hold. Ture til Vadehavet og andre fuglelokaliteter.Vandring langs Hærvejen. Bliv klog på natur, kultur og historie på vandreture i skønne landskaber.Sommerjazz og blues. Sammenspil og sang på hold med professionelle instruktører.Midsommer i Askov. Kunst, litteratur, historie og musik i foredrag, koncert og udflugt. Familiehøjskole (børn fra 6 år). På vores familiekurser er I sammen om sjove aktiviteter og lege. SommerhøjskoleVandrekursus. Bliv klog på natur, kultur og historie, mens du vandrer i betagende landskaber.Bridge på Askov. Kompetente instruktører og tid til at spille bridge samt fællessang og foredrag. Rejsekursus. Amsterdam - Kunst og musik. 11 dage med fordybelse, rejse og oplevelser.Kunst i naturen. Kreativ inspiration fra ture i naturen. Vi skal tegne, male og modellere.Fugle i naturen. Store flokke af trækfugle, fantastisk natur ved Vadehavet, dygtige fagfolk. Kunst-Litteratur-Historie. Foredrag med aktuelle forfattere, udflugt, koncert og sang.Familiehøjskole (børn fra 6 år). På vores familiekurser er I sammen om kreative aktiviteter.Humor og livsglæde. En uge i højt humør. Foredrag, fortællinger, musik og muntert fællesskab.Kreativ på Askov. Vælg mellem at fordybe dig i strik, akvarel, broderi og patchwork.Skriv din livshistorie. Et skrivekursus med praktisk hjælp og gode råd til at skrive erindringer.Musik på tværs. En uge med fordybelse i musikken gennem unikke koncerter og musikalske foredrag.Syng for livet. En uge fyldt med musik, sang, koncert, foredrag og udflugt med fokus på musik. Skriv din livshistorie. Et skrivekursus med praktisk hjælp og gode råd til at skrive erindringer.Fugle i naturen. Ture til Vadehavets imponerende natur og flokke af trækfugle. Bæredygtig kreativitet. Få inspiration til at skabe nyt af genbrugstøj og brugte ting. Kunst-Litteratur-Historie. Foredrag med aktuelle forfattere, udflugt, koncert og sang. På sporet af fantastiske fortællingerJournalistik / Filmproduktion / Litteratur / Game Design / RobotteknologiJournalistik / Filmproduktion / Litteratur / Game Design / Robotteknologi / Dansk Sprog og KulturJournalistik / Filmproduktion / Litteratur / Game Design / RobotteknologiJournalistik / Filmproduktion / Litteratur / Game Design / Robotteknologi / Dansk Sprog og KulturJournalistik / Filmproduktion / Litteratur / Game Design / Robotteknologi / Dansk Sprog og Kultur