Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Askov Højskole

Askov Højskole er en jysk folkehøjskole fra 1865 mellem Kolding og Esbjerg, der betragtes som højskolernes "flagskib" og Grundtvigs højborg. På Askov Højskole brydes kultur og udvikling og historie og nytænkning, og højskolen er et åndehul med fokus på fordybelse, liv, samvær og faglig og menneskelig udvikling. .

Om skolen

Askov Højskole - et åndehul i Jylland, hvor du kan udvikle dig og blive klogere.

Askov Højskole er en historisk højskole med fingeren på pulsen. Hos os får du derfor både det ægte højskoleliv og det bedst tænkelige afsæt til at komme videre med dig selv og det, der interesserer dig.

På Askov Højskole kan du vælge mellem seks linjefag, der bevæger sig inden for hovedområderne medier, kultur og teknologi “Journalistik“, “Film“, “Litteratur“, “Game Design og VR“, “Robotter og VR“, “Dansk sprog og kultur“.

Alle fag har fokus på medier og udtryksformer, og vi dyrker historie fortællingen og det, der sætter tingene i perspektiv og giver livet mening og værdi. 


Vores kernefag

Dansk som 2. sprog
Fortællinger
Litteratur
Film
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Medier
Radio
Spiludvikling
Robotteknologi

Fag og emner

Linjefag på de lange kurser:

Derudover kan du vælge mellem en række valgfag inden for musik, kunst, retorik, psykologi, alternativ idræt, webdesign, iværksætteri, foto, maker spacers, filmklub osv.

På tværs af linjerne mødes vi desuden til en række fællesfag, hvor der er mulighed for at fordybe sig i spørgsmål, der er fælles for linjefagene og højskolelivet. Netop nu er fællesfagene: Morgensamling, Projektlaboratoriet, Projektværkstedet, Verden omkring dig og foredrag, koncerter m.m.

Korte kurser:

Askov Højskole har en lang række korte ugekurser året rundt - for voksne, seniorer og familier. Læs mere om vores korte kurser på vores hjemmeside.


Praktiske informationer

Beliggenhed

Askov Højskole ligger i Askov ved Vejen, som ligger mellem Kolding og Esbjerg. Vi er omgivet af smuk natur, og indgår i et aktivt lokalsamfund. 

Værelser

Højskolens elever har selvstændige elevfløje. Du vælger selv om du vil bo på dobbelt- eller enkeltværelse, og du kommer til at dele bad/toilet med andre elever. 

Faciliteter

På Askov Højskole finder du Danmarks største privatejede bibliotek, motionsrum, gymnastiksal, musikrum, et helt fantastisk parkanlæg og meget mere. 

Mad

På Askov Højskole kan du forvente at få enerigsrigtig og frisk mad, som er tilpasset årstiderne. Køkkenet har fornylig opnået Det Økologiske Spisemærke i bronze, derfor kan du være sikker på, at mellem 30 - 60 % af de føde- og drikkevarer vi bruger er økologiske.

Lærerne

Hvert linjefag har en linjefagsleder, og den person bliver din primære lærer under dit ophold. Mød lærerne her

Hverdagen

Hvordan ser hverdagen ud på Askov Højskole? Den er fyldt med fordybelse i linjefagene, kreative og fysiske aktiviteter, fællessang, valgfag, morgensamlinger, aftenaktiviteter og meget mere. Kunne du tænke dig at få et mere detaljeret indblik i hverdagen? Så følg med på Askov Højskoles Instagram og Facebook.


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Fra 1.550 kr. pr. uge.

Information om elevpladser

Elevpladser: 100

Elevpladser: 100

Rejser

På forårssemestret går turen til Baltikum, og på efteråsholdet tager vi til Færøerne. Desuden tager vi løbende på ekskursioner med fagligt relevante destinationer. 

Konference- og udlejningsfaciliteter

Auditorium med plads til 200 personer. Sal med plads til 500 personer, samt en mindre sal til 100 personer. Mødelokaler. 34 nyligt renoverede enkelt/dobbeltværelser og otte lejligheder - alle med bad og toilet. Læs mere på Askov Højskoles hjemmeside

Handicapfaciliteter

Faciliteter for handicappede.Teleslynge.

Kontakt højskolen

Askov Højskole
Maltvej 1
6600 Vejen

Telefon: 76 96 18 00
info@askov-hojskole.dk
Forstander: Rikke Holm