Bornholms Højskole

Mennesker, Natur, Kunsthåndværk og Outdoor. Det er Bornholm. Og det er Bornholms Højskole.

• 01 outdoor kajak bornholms hojskole
  • 02 elever bornholms hojskole
  • 03 keramik bornholms hojskole
  • 04 glaskunst bornholms hojskole
  • 05 billedkunst bornholms hojskole

Om skolen

Bornholms Højskole byder på inspirerende undervisning, høj faglighed, et godt fællesskab og en hjemlig atmosfære.

• Lær keramik modellering, drejning og støbning med både el-ovn, raku ovn og en træfyret ovn.
  • Lær glaspustning, fusing og slumping med farver og dekorationsteknikker.
  • Lær billedkunst, grafik eller smykkedesign – og find dit personlige udtryk.
  • Vær med til outdoor og friluftsliv i Danmarks bedste outdoor terræn – klippeklatring og rappelling, havkajak, dykning, mountainbiking mm.

Se alle fag her »

Du kan sammensætte dit helt personlige skema og har stor indflydelse på fagenes indhold.

Bornholms Højskole har samarbejde med Designskolen i København, Designskolen i Nexø og med Riksglasskolan i Sverige og hjælper også med portefølje og ansøgning.

Højskolen på klippeøen
Højskolen ligger kun 10 min. gang fra Ekkodalen og Danmarks femte største skov Almindingen. Strand, hav og klipper til klatring er også inden for rækkevidde.

Besøg os – vi betaler turen!
Overvejer du et langt højskoleophold? Mød lærere og oplev højskolen – kom og besøg os helt gratis!

Vores kernefag

Billedkunst
Glas
Keramik. Raku
Kunsthåndværk
Smykker
Dykning
Kajak og kano
Mountainbike
Outdoor

Fag og emner

LANGE OPHOLD (12-24 uger):

Start den 3. september 2018, 7. januar 2019 og 4. september 2019

Hovedfag:

Bifag bl.a.: Akuel debat, Design- og formgivning, Knivværksted, Lydfortælling/podcast, Musik, Økologi & bæredygtighed, Skitsetegning & Croquis mm.

KORTE KURSER (1-2 uger):

Sommer: Start den 19. august og 26. august 2018

Efterår: Start den 16. september, 30. september og 14. oktober 2018

Hent brochure:

Bornholms Højskole ligger kun 10 min. gang fra Ekkodalen og Danmarks femte største skov Almindingen med varieret og klippefyldt skov, mountainbike trails, og masser af muligheder for vandring. Strand, hav og klipper til klatring er også inden for rækkevidde.

Du kommer til at bo sammen med andre elever i huse eller på værelser. Højskolen byder på 41 enkeltværelser og 26 dobbeltværelser, heraf 11 dobbeltværelser med bad/toilet.

Skolen råder over følgende specialværksteder:

Skolen råder over et keramikværksted, et glasværksted, et smykkeværksted, et billedkunst atelier, grafikværksted, storkøkken, øvesal og et splinternyt musiklokale med mikserrum.

Se mere om værkstederne og lokalerne her »

Rejsen til Bornholm

Du kan bestille færge på Faergen.dk hhv. Bornholmslinjen.dk og bestille Bornholmerbussen eller tage bus 700, som standser i Aakirkeby.

Du kan bestille flybilletter hos DAT.dk. Brug Rejseplanen for transportmulighederne fra Rønne til højskolen eller flytaxi.

Elever på lange ophold bliver afhentet ved færgeterminalen i Rønne eller i Aakirkeby.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Bornholm til et uforglemmeligt højskoleophold!