Brandbjerg Højskole

Brandbjerg er en af Danmarks smukkest beliggende højskoler. Vi er en almen højskole med ca. 85 elever og hovedfag i projektledelse, musik, selvudvikling og friluftsliv.

Maxresdefault

Hvad drømmer du om?
Måske ved du det allerede. Måske har du ingen anelse endnu. Men uanset dit udgangspunkt, så kan Brandbjerg højskoles helt særlige atmosfære bevæge dig nærmere dine drømme.

Brandbjerg Højskole er et levende laboratorium
-  på én gang horisontudvidende og nærværende. Her er plads til intense samfundsdebatter og store armbevægelser, til indblik og udsyn, begejstring og fordybelse, til at dyrke fagligheden og nysgerrigheden, til det sjoveste og det skønneste i verden, til at træffe valg og til at skabe noget af betydning.

Vi har hovedfag i:
Eventlab (projektledelse og kommunikation)
SoundHouse (musik)
Outdoor
Kompas (selvudvikling)

Bestil en brochure her

Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Iværksætter
Ledelse
Projektledelse
Selvudvikling
Rytmisk musik
Outdoor

Fag og emner

HOVEDFAG

Musik på Brandbjerg Højskole

MUSIK
(SoundHouse)
Vil du gerne dyrke musik på højskole? Så kan du blive en del af et musikmiljø hvor musik strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum. Hvor musik blomstrer og inspirerer de andre.

EVENTLAB
(projektledelse)
På EventLab møder du et unikt kreativt miljø, hvor du arbejder med dig selv og dit team og laver projekter, der gør en forskel for dig, men som også rækker ud over højskolen og gør en forskel for verden.

KOMPAS
(selvudvikling)
I Kompas træner du kontakten til kroppen, intuitionen, hjertet og livsenergien. Du lærer at balancere personlighedens dele indbyrdes. Du får et mere nuanceret billede af de andre og af dig selv. Derved kan mødet mellem dig og din omverden blive præcist og frugtbart.

Outdoor/friluftsliv

OUTDOOR

Outdoor er Brandbjerg Højskoles hovedfag i friluftsliv. Her dyrker vi glæden ved at være ude, turene væk fra hverdagen og søgen efter nye perspektiver. Vi er optaget af at undersøge, hvad naturen gør ved os, og hvad vi gør ved naturen.

Valgfag på Brandbjerg Højskole

VALGFAG

Hele året rundt har du 2 valgfag foruden dit hovedfag. Du kan frit vælge, om du vil være fagsnæver eller om du vil vælge valgfag henover en bred vifte af fagområder.

Se skemaet her

Brandbjerg er en af Danmarks smukkest beliggende højskoler

Hvid og smuk står den gamle Herregård flankeret af voldgrav og ænder og med kig til parken. Lige bag ved den smukke park ligger højskolens 40 hektar store fredskov. Her starter Grejsdalen med sin smukke skrænter, høje træer og klukkende vandløb. Se billeder og vores 3 film som præsenterer området på 3 forskellige årstider her.

Skolebygningen
I den lyse skolefløj finder du værelser, spisesal, køkken, klasselokaler og foredragssal. Det er her, du kan nappe et spil bordfodbold og bordtennis, se en film på det store lærred i foredragssalen, råhygge lidt i Atriumgårdens amfiteater eller i Pejsestuen foran åben ild. Alle værelser ligger samlet og der er bad og toilet på alle værelser.

Sportshallen
Overfor skolefløjen finder du sportshallen. Her er plads til fodbold, håndbold, hockey, basket, volley og badminton. I et stort rum for sig finder du en stor klatrevæg med mange forskellige sværhedsgrader.

Musikhuset
Har du lyst til at spille musik, finder du et par fede musiklokaler lige midt i Brandbjergs bygningsmasse.

Værkstedsbygningen
Her finder du stamlokaler for 3 af skolens hovedfag.

• Hojskole5
  • Hojskole4