Den Europæiske Filmhøjskole

Den Europæiske Filmhøjskole er en internationalt anerkendt filmhøjskole, som tilbyder et af verdens bedste filmgrundkurser til unge filmelskere fra hele verden.

Din karriere inden for film og medier starter her!

Det lange filmgrundkursus på Den Europæiske Filmhøjskole giver dig en unik mulighed for at afdække dit talent og undersøge, om film- og mediebranchen er noget for dig.

Den europæiske Filmhøjskole leverer et af verdens bedste filmgrundkurser og optager 120 elever fra hele verden (dog altid over 50% danske elever). Al undervisning foregår på engelsk, så du får et kæmpe internationalt netværk. Der kræves ingen forudsætninger, kun lidenskab for film og fortællinger. Kurset løber fra slut august til start maj.

Blandt tidligere elever på det lange kursus er Nikolaj Arcel, Pilou Asbæk, Michael Noer, Christina Rosendahl, Charlotte Bruus (fotograf, 'A Quiet Place'), Joachim Trier, Sturla Brandth Grøvlen (fotograf, 'Victoria'), Fabian Wagner (fotograf, 'Game of Thrones') og mange flere.

Korte kurser
Den Europæiske Filmhøjskole udbyder også korte kurser og workshops hver sommer.

Vores kernefag

Engelsksproget undervisning
Film og tv
International linie (undervisningssprog: engelsk)
Medier
Projektledelse
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Lys og lyd
Skuespil

Fag og emner

Som elev på Den Europæiske Filmhøjskole vælger du ikke en specifik linje. Et ophold hos os handler om, at du skal finde lige netop det, du er god til. Samtidig er det også vores filosofi, at film er en kollektiv kunstform, og derfor er du nødt til at lære om samarbejde og vide noget om, hvordan alle på en filmproduktion arbejder.

Undervejs i dit ophold får du mulighed for at prøver kræfter som:

• filminstuktør
  • skuespiller
  • manuskriptforfatter
  • producer
  • filmfotograf
  • klipper
  • lyddesigner
  • lysdesigner
  • dokumentarinstruktør

Du kan vælge at få undervisning i mindst 3 af ovenstående discipliner, og ofte flere.

Udover den praktiske filmundervisning kan du medvirke på en masse filmproduktioner og tage del i forelæsninger med filmfolk fra hele verden, screenings, workshops, kreative fællesskaber m.m.

Vores elever producerer mere end 150 kortfilm til sammen på 8,5 måned.

Filmfaciliteter:

• Stor biograf med 209 sæder, digital projektor (3D) samt 7.1 surround
  • Lille biograf med 46 sæder, DVD og BluRay
  • Filmstudie på 360 m2
  • Filmbibliotek med mere end 4000 filmtitler
  • 14 Avid redigeringssuiter
  • Professionelle filmkameraer, heriblandt 10 Black Magic Ursa Mini samt diverse andre typer af kameraer
  • Lydstudie med ProTools
  • Musikstudie
  • Professionelt lys- og lydudstyr

Indkvartering:

• 120 pladser