Den Internationale Højskole

Vi har elever fra mere end 30 forskellige lande, så du kommer helt tæt på andre kulturer og lærer verden at kende indefra. I sammenhæng med vores fag, der har et globalt fokus, får du et helt unikt møde med verden.

Om skolen

Et møde med verden

Som dansker på Den Internationale Højskole får du udfordret dit syn på verden og sat spørgsmålstegn ved, hvordan du lever dit liv. Du bliver inspireret af kulturer fra hele verden, og du opdager med sikkerhed sider af dig selv, som du ikke vidste fandtes. Måske har du et skjult talent for at tale japansk? Eller måske er du i virkeligheden mere buddist end kristen, når det kommer til stykket? På Den Internationale Højskole møder du hele verden, men du lærer især også dig selv bedre at kende.

Læs mere om livet på Den Internationale Højskole her.

Skolen blev skabt i 1921 som et fredsinitiativ efter første verdenskrig. Tanken var at forskellige kulturer skulle mødes og lærer hinanden at kende, og dermed få en bedre forståelse og indsigt -  og på den måde stoppe med at bekrige hinanden. Det er stadig vores udgangspunkt 100 år senere. Derudover er bæredygtighed, respekt, ligestilling, empati og demokrati vores kerneværdier, som kommer til udtryk i vores fagudvalg og det daglige liv på skolen. 

Læs mere om vores kerneværdier her. 

Se fotos af skolen her.

Se hvad tidligere elever siger om Den Internationale Højskole i ratings på Facebook her.

 

 

 


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Natur og Miljø
Globalisering
Internationale forhold
Idræt og sport
Krop og psyke
Musik
Teater
Sprog
Æstetik

Fag og emner

Internationale Studier

På Den Internationale Højskole har vi fokus på internationale og globale studier. Vi brænder især for NGO-arbejde, udviklingsprojekter, globalisering, menneskerettigheder, bæredygtighed, kultur og politik. Fag indenfor antropologi, samfund, politik og kulturformidling fylder også en stor del af vores ugeskema, og vi vægter også sport, musik og kreative fag højt. Alt på skolen foregår på engelsk, så du vil uden tvivl blive rigtig god til engelsk… og spansk… og japansk, hvis du vil.

Du kan frit vælge imellem alle fag – lige fra afrikansk dans til foto og Debate Class.
Se en oversigt over vores fag her.

Vi har faste 'Cultural Evenings' på højskolen. Alle elever bliver delt op i grupper ud fra deres verdensdele og  planlægger derefter en festaften, hvor de tager dig med på en rejse til deres hjemlande. Læs mere om 'Cultural Evenings' her.

Et ophold på Den Internationale Højskole lærer dig verden at kende - og lærer dig at begå dig i den. Du får en hel unik viden om andre kulturer, der ikke kan læres på skolebænken eller opleves som turist. Derudover får du venner fra hele verden, som du kan besøge efter dit ophold på højskolen, hvis du vil opleve verden indefra.

 

 

 


Praktiske informationer

Den Internationale Højskole ligger i naturskønne omgivelser i Helsingør med få kilometer til havet og Kronborg Slot. Der går direkte tog til København flere gange i timen, og du kan være i storbyen på tre kvarter. På den måde giver beliggenheden mulighed for en hverdag tæt på natur, hvor weekenden derimod nemt kan bruges i København, hvis du har lyst til storbylivet.

Du bor på værelse med en anden (det er muligt med enkeltværelse), hvor I også deler toilet og bad.

Vi serverer fortrinsvis økologisk mad og tilbyder både vegansk og vegetarisk kost. Hvis du har allergi eller lignende, finder vi helt sikkert ud af det også.

Se en film om skolens faciliteter her.

Vi elsker at vise skolen frem, så hvis du overvejer et højskoleophold, vil vi meget gerne invitere dig på besøg, så du kan få en god fornemmelse af, om vi er noget for dig. Du vil få en rundvisning, samt en 'buddy' (en elev på skolen), der vil fortælle dig mere om, hvordan det er være elev her hos os. Vi betaler transporten herud, samt forplejning. 

Bestil et besøg her.

Hvis du vil have et indblik i hverdagen på højskolen så følg os på Instagram eller vores Facebook side International Peoples' College.

 

 

 


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Se vores datoer og priser her.

Hvis du kommer fra et andet land, er det vigtigt at du undersøger mulighederne for VISA. Læs mere her.

 

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 105

Vi har plads til 110 elever. Nogle semestre er opdelt, så du kan vælge et halvt semester - andre er ikke. Få et overblik her.

Vi har ofte ventelister til at blive elev på skolen - søg i god tid, hvis muligt!

 

 

Rejser

Hvert semester tilbyder International People's College studieture for at bryde med  hverdagens rutiner og få nyt input. Vi har været i Ghana, Colombia, Central Europa, de Nordiske lande og mange andre steder.

Læs mere om vores studieture her.

 

 

Kost

Vi tilbyder økologisk kost og laver både vegansk og vegetarisk kost. Hvis du allergi eller lignende, så finder vi helt sikkert ud af det.

 

 

Konference- og udlejningsfaciliteter

Foredragssal, mødelokaler, internet, Av-udstyr og mulighed for at hyre køkkenpersonale. Plads til 110 mennesker i enkelt- og dobbeltværelser. Helsingørs gamle bykerne i gåafstand, nem forbindelse til København. Oplysninger ved henv. til skolen.

 

Kontakt højskolen

Den Internationale Højskole
Montebello Allé 1
3000 Helsingør

Telefon: 49 21 33 61
ipc@ipc.dk
Forstander: Søren Launbjerg