Engelsholm Højskole

Er du nysgerrig på livet i almindelighed og kunsten i særdeleshed, så kom til Engelsholm – Danmarks smukkest beliggende højskole. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag og et klassisk dannelsesprojekt. Her finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Om skolen

Kunst er vores hjerteblod – og det kan du mærke

På Engelsholm bliver du del af et fællesskab, hvor kreativitet og nyskabelse blomstrer og giver plads til at udforske og blive inspireret. Uanset om du er ny i kunstens verden eller allerede godt på vej og drømmer om at gøre den til din levevej, er Engelsholm noget for dig.

Fordybelse og faglighed

Fordyb dig i det, du brænder for samtidigt med, at du lærer nyt og får friske perspektiver. Vores lærere er alle udøvende kunstnere. Det kan mærkes, at de brænder for deres fag og for at formidle deres viden og erfaring. Det unikke ved Engelsholm er måden, vi forener forskellige kunstarter på. Det gør vi, fordi vi tror på, at visuel og auditiv kunst kan inspirere hinanden og dermed føre til skabelsen af noget helt nyt. I vores veludstyrede værksteder kan du udforske en bred vifte af discipliner inden for det fag, du har valgt.

Enestående rammer

Engelsholm er en grundtvigsk højskole, hvor tradition og historie møder nutiden. Du bor eventyrligt smukt på et renæssanceslot fra 1593 med udsigt til sø, slotspark og skov. Man glemmer ikke Engelsholm, når man først har været her.

Vi glæder os til at møde dig.

Book rundvisning

Kontakt os

Tilmelding


Vores kernefag

Billedkunst
Fotografi
Glas
Installation
Keramik og Raku
Maleri
Smykker
Elektronisk musik
Sangskrivning

Fag og emner

Billedkunst
Bliv inspireret og få styrket dit billedmæssige formsprog inden for maleri/grafik.

Smykkedesign
Vi arbejder med smykker som en kunstform, hvor både moden og kunsten er med til at rykke ved vores syn på smykkets egentlige værdi.

Formlab (keramik og glas)
Vi forener kundskab, teknik og ideer og at omsætte det til form og udtryk, primært i glas og keramik.

Fotografi
Eksperimenterer med det fotografiske sprog, teknik og udtryksformer.

Elektronisk musik
Vi udfordrer hvad musik er og dykker ned i både traditionelle, avantgarde, og moderne kompositionsteknikker.

Sangskrivning og Musik Produktion
Arbejd med sang- og musikproduktion, lyrik og lydkunst og bliv en del af et musikals fællesskab.

Audiovisuel kunst og VJing
Vi eksperimenterer med software, analog teknik, projektioner samt kodning og skaber digital kunst samt visuelle oplevelser.

Se ugeskema

Kunstforståelse, Kunsthistorie, Musikforståelse, Tegning mv. er en del af undervisningen på linjefag, fredagsvalgfag og studiekredse. Det er identitetsskabende, filosofiske, historiske og analyserende fag, der sætter livet, tiden, samfundet og kunsten til debat og vil bidrage med en ny dimension til dit liv og din kunsttilgang.


Praktiske informationer

Engelsholm er en grundtvigsk højskole, hvor tradition og historie møder nutiden. Omgivelserne er unikke og inspirerende. Rammen om højskolen er et barokslot fra 1593 godt 15 km vest for Vejle.

Morgensamlinger, koncerter og foredrag foregår i slottets Riddersal. I slotskælderen kan du hænge ud med de andre elever og spille bordtennis, billiard eller bordfodbold. Kælderen har bar og scene, som vi bruger til højskolefester.

Er du aktiv, kan du træne i skolens veludstyrede fitnessrum eller tage en morgendukkert i slotssøen.

Læs mere om højskolelivet på Engelsholm


Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Se priser, startdatoer og støttemuligheder for højskoleophold på Engelsholm

Information om elevpladser

Elevpladser: 87

Indkvartering på slottets værelser eller i nybygninger ved siden af slottet.

De fleste elever er mellem 18 og 25 år.

Rejser

Hvert semester tager vi på studietur, hvor vi henter inspiration til arbejdet med kunst og musik. Ud over det faglige, er fokus at lære hinanden at kende og få fælles oplevelser i nye omgivelser. Studieturen går pt. til Bornholm. Læs om studieture

Kost

Mulighed for gluten- og laktosefri kost samt vegetar- og veganerkost.

Kontakt højskolen

Engelsholm Højskole
Engelsholmvej 6
7182 Bredsten

Telefon: 75 88 35 55
engelsholm@engelsholm.dk
Forstander: Jakob Bonderup