Engelsholm Højskole

Er du nysgerrig på livet i almindelighed og kunsten i særdeleshed, så kom til Engelsholm – Danmarks smukkest beliggende højskole. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag og et klassisk dannelsesprojekt. Her finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Kunst I Musik I Design

På Engelsholm finder du et helt unikt kreativt miljø for visuelt og auditivt orienterede mennesker. Her er den fælles interesse kunst en god og inspirerende måde at mødes på. På Engelsholm kan du arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi eller tekst, kunsten og håndværket. Du modtager fælles og individuel undervisning, samt afprøver og samler erfaring med materialer, teknik og idé.

Værkstederne er veludstyrede med alle former for redskaber, værktøjer, maskiner og musikinstrumenter – og så er de åbne døgnet rundt. Skolens undervisere har stor erfaring indenfor kunstens verden, som lærere og som aktive, udøvende kunstnere. Brug dit ophold som kreativt åndehul eller springbræt til at søge videre på Kunstakademier, Designskoler og Konservatorier. Mange af vores lærere er sideløbende tilknyttet videregående kunst- og musikuddannelser som undervisere.

Engelsholm er en grundtvigsk højskole, hvor tradition og historie møder nutiden. Omgivelserne er unikke og inspirerende. Rammen om højskolen er et barokslot fra 1593, beliggende i flot natur med sø, skov og marker, godt 15 km vest for Vejle. Læs mere om Engelsholm.

Vores kernefag

Billedkunst
Fotografi
Glas
Keramik. Raku
Maleri
Smykker
Elektronisk musik
Sangskrivning

Fag og emner

Engelsholm er kendt for at arbejde seriøst med kreativitet indenfor linjefagene:

Billedkunst
Smykkedesign
Formlab (keramik og glas)
Fotografi
Elektronisk musik
Sangskrivning
Audiovisuel kunst og VJing

Skolens faglige tilbud fordeler sig på syv linjefag med 14 timer pr. uge forståelses- og sidefag med 5 timer pr. uge. Hver uge er der foredrag eller koncert.

Kunstforståelse, Kunsthistorie, Musikforståelse, Tegning m.m. er integreret i undervisningen på linjefagene og i fredagsmodulet.

Forståelsesfagene dækker identitetsskabende, filosofiske, historiske og analyserende fag – alle fag der sætter livet, tiden, samfundet og kunsten til debat og vil hjælpe med til at give dit liv og din kunsttilgang en ny dimension.

Engelsholm er en grundtvigsk højskole, hvor tradition og historie møder nutiden. Omgivelserne er unikke og inspirerende. Rammen om højskolen er et barokslot fra 1593 godt 15 km vest for Vejle.

Morgensamlinger, koncerter og foredrag foregår i slottes Riddersal. I slotskælderen kan du hænge ud med de andre elever og spille bordtennis, billiard eller bordfodbold. Kælderen har bar og scene, som vi bruger til højskolefester.

Er du aktiv, kan du træne i skolens veludstyrede fitnessrum eller tage en morgendukkert i slotssøen.

Se billeder fra hverdag og fest

• Engelsholm lang alexanderleistiko foto 11 web
  • Engelsholm lang alexanderleistiko hygge 26 web