Højskolen Snoghøj

På Snoghøj brænder vi for at skabe kunst og scenekunst sammen. Du kan sammensætte dit skema helt frit ud fra linjefag og et væld af valgfag. Vi er kendetegnet ved et varmt, rummeligt og respektfuldt fællesskab, og udover undervisning med høj faglighed byder hverdagen derfor på højskoleliv med højskolesang, samlinger, samvær og gode samtaler!

Om skolen

På Højskolen Snoghøj skaber vi hver dag kunst og scenekunst sammen, alt imens vi bliver klogere på livet. Og vi dykker lige så gerne ned i højskolesangbogen som i Lillebælts bølger. Du sammensætter selv dit skema ud fra linjefag og et væld af valgfag.

Vi er en højskole med et stærkt fællesskab og med plads til fordybelse. Vi har fire linjer og et væld af kreative valgfag med omdrejningspunktet i vores dedikerede højskolelærere med professionel erfaring og uddannelse. Du kan vælge at dygtiggøre dig inden for scenekunst fra morgen til aften. Eller du kan gå på opdagelse i fag inden for kunst, upcycling eller havkajak. Valget er dit, for du har stor indflydelse på dit skema!

Men vi er også mere end vores fag. Et højskoleår hos os byder på eftertænksomme øjeblikke med udsigt over Lillebælt såvel som aftener ved bålet med guitarspil og fællessang, rejser til New York og Berlin, spændende samtaler og møder mellem mennesker. Og du vil måske endda opleve, at du både forandrer dig – og samtidig bliver mere dig selv.

Vi lægger vægt på, at Snoghøj bliver dit hjem. Her kan du være dig selv. Stoppe op og trække vejret. Skabe minder og indgå i fællesskabet, som vi alle bidrager til.


Vores kernefag

Ballet
Dans
Forberedelse til Scenekunstuddannelser
Koreografi
Musical
Sang
Skuespil
Teater
Billedkunst
Design

Fag og emner

På Højskolen Snoghøj tilbyder vi 4 linjer og et væld af valgfag! 

Musical er for dig, der brænder for sang, dans og drama! Vi tager typisk udgangspunkt i en eksisterende musical, hvor vi tilføjer, fravælger og fortolker – og skaber vores egen unikke musicalforestilling!

PPA er for dig, der vil have dine egne idéer og teaterstykker ud at leve! Du bliver en kreativ og kunstnerisk entreprenør, og lærer om hele teaterprocessen – lige fra at idéudvikle til at skrive, sætte i scene, lys og lyd, projektstyre og performe.

Skuespil er for dig, der primært ønsker at arbejde med talt teater. Vi arbejder typisk med udgangspunkt i et eksisterende stykke. Vi prøver, improviserer, udvikler og fortolker, indtil vi står tilbage med vores egen unikke forestilling!

Keramik er for dig, der vil skabe med hænderne. Vi arbejder med kunst, funktionel og skulpturel keramik i vores nye keramikværksted. Du lærer hele processen fra idéudvikling til formning, drejning, glasering og brænding.

Vi har et væld af kreative valgfag inden for teater, sang, billedkunst og tøjdesign – du kan også vælge aktive og udendørs valgfag, som giver pauser til hjerne og krop.


Praktiske informationer

Transport, tog og bus

  • Højskolen Snoghøj ligger i Fredericia – lige midt i Danmark! Du kan derfor let komme til os med tog og bus, der stopper lige udenfor døren.
  • Vi ligger naturskønt med 30 meter til Lillebælt, tæt på skov og strand og med vores egen badebro og sauna. 

Pris og praktikalitet 

  • Vores ugepris er 1650 kroner, og prisen dækker alt undtagen studierejser.
  • Du kan vælge dobbeltværelse for en merpris på 200 kroner om ugen. Det fremgår af tilmeldingsformularen. 
  • Sudierejserne går til New York og Berlin og koster henholdsvis 12500 kroner og 6500 kroner. Studierejserne ligger i foråret. Studierejsen i Danmark er indeholdt i ugeprisen. 
  • I efteråret tager vi på "roadshow" og rejse i Danmark
  • Du har mulighed for at vælge vegansk og vegetarisk mad, og i det hele taget prøver vi alle at leve mere vegetarisk og økologisk af hensyn til vores fælles klode.
  • Køkkenet tager også gerne hensyn til diverse diæter. 
  • Der er altid en lærer til rådighed - også i fritiden. Og mange af vores elever bliver på højskolen også i weekenderne, hvor du kan slappe af eller deltage i aktiviteter. 

Læs mere om højskolelivet på Snoghøj her.


Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Ugepriser på dobbeltværelse kr. 1.650,-

Tillæg enkeltværelse: 200,- pr. uge

Valgfri studierejser 

Studietur New York: kr. 12.500

Studietur Berlin: kr. 6500 

Studierejse i Danmark er inkluderet i ugeprisen 

Indmeldelsesgebyr: kr. 1000

Læs om priser her

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 60

Rejser

På Højskolen Snoghøj tilbyder vi 3 studierejser i foråret; vi tager til New York, Berlin og rundt i Danmark. Her får du store oplevelser, faglighed og masser af nye perspektiver. Du kan læse mere om vores studierejser her. 

 

Kost

Vi kan håndtere dig lige som du er. Vi tilbyder naturligvis alle former for specialkost og har generelt et grønt og meget sundt køkken.

Kontakt højskolen

Højskolen Snoghøj
Højskolevej 9
7000 Fredericia

Telefon: 76 24 15 30
info@snoghoj.dk
Forstander: Kim Nesager Røge