Krabbesholm Højskole

Hvis du drømmer om en uddannelse inden for kunst, arkitektur, design, grafisk design og litteratur, kan Krabbesholm blive springbrættet til din fremtid.

• Hovedbygning
  • Fourboxes
  • Moshusene
  • Arbejde
  • Riddersalen

Om skolen

Vores kursusprogram henvender sig til alle, uanset forudsætninger. Mange kommer, fordi de har lyst til at prøve sig selv af. Andre for at udvikle sig målrettet i forhold til en videregående uddannelse inden for højskolens fagområder: arkitektur, design, kunst, litteratur og grafisk design.
Alle er velkomne!

For elever på efterårskurserne arrangerer højskolen satellitkurser i Aarhus og København det efterfølgende forår i forbindelse med optagelsesprøverne til kunstakademier, forfatterskoler, medie- og journalisthøjskoler, arkitektskoler og designskoler. Satellitkurset er gratis for efterårsholdets elever.

Krabbesholm er en af Danmarks ældste og største højskoler – traditionsrig men med en udpræget nutidig appel som kunsthøjskole.

Vores kernefag

Arkitektur
Billedkunst
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Grafisk design
Maleri
Møbeldesign
Skriveværksted

Fag og emner

LINJEFAG

Når man tilmelder sig et ophold på Krabbesholm Højskole, skal man på forhånd vælge et af skolens fem linjefag. Her tilbringes langt det meste af undervisningstiden.

Linjefagene er:

Arkitektur

Grafisk design

FACILITETER

Som elev har du dit eget arbejdsbord og adgang til samtlige af højskolens værksteder: Mac-computere med storformatprinter, RISO-trykkeri, fotostudie med mørkekammer, grafisk værksted med serigrafi og linoleumstrykkeri, atelier, tegnesale, keramikværksted, træ- og metalværksted, laserskærer, 3D printer, syværksted og et veludstyret fagbibliotek.

Til skolen hører en stor udstillingsbygning - Four Boxes - hvor eleverne jævnligt udstiller deres arbejde. Udefrakommende kunstnere, designere og arkitekter udstiller også i bygningen.

HVERDAGEN

Som elev på Krabbesholm bruger man størstedelen af sin tid på faglig fordybelse og socialt samvær. Et ophold på Krabbesholm er en pakkeløsning, hvor undervisning, fællesarrangementer, møder og praktiske opgaver med køkken og rengøring hænger sammen. Der er mødepligt til det hele! Et højskoleophold er, når alt kommer til alt, først og fremmest et socialt eksperiment. Man har pligter i forhold til fællesskabet, og det er vigtigt, at man har det godt og trives sammen.

BELIGGENHED
Krabbesholm ligger direkte ned til Limfjorden, lidt uden for Skive. Den historiske hovedbygning er fra 1565. Både elever og lærere bor på højskolens område.