Krogerup Højskole

Lad lysten blomstre og få høj faglighed, fællesskab og spændende rejser på demokrati-højskolen nær København. Bliv en del af et intelligent samvær og nærvær, hvor du udvikler dig personligt og fagligt, får undervisning i særklasse og bliver en del af et stærkt fællesskab med nye venskaber og rejseminder for livet.

Maxresdefault

Om skolen

VERDEN BRÆNDER, JOURNALISTIK & MEDIER, FOTOGRAFI, FILM!FILM!FILM!,  STORBYENS PULS
og CROSSING BORDERS

_____________________________________________________

Højskolens fornemste opgave er at lade lysten blomstre. Når du er fri for eksamen, kan du arbejde uden tvang, og når du er styret af virkelysten og engagementet i det fælles, har du chancen for at lære nye sider af dig selv at kende og komme steder hen, du aldrig har været før.

Bliv en del af et intelligent samvær og nærvær på Krogerup, hvor du udvikler dig personligt og fagligt, får undervisning i særklasse, lærer om fokus og fravær og bliver en del af et stærkt fællesskab med nye venskaber og rejseminder for livet.

Lyst og vilje, fordybelse og eftertanke, fantasi og kreativitet – det er kvaliteter, Krogerup værner om og sætter i stedet for overfladiskhed, forhastethed og ligegyldighed.

Se vores facebookside

Vores kernefag

Arkitektur
Fotografi
Keramik. Raku
Film og tv
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Radio
Rejser (over 2 uger)

Fag og emner

Du sammensætter selv dit forløb med et hovedfag og 3-4 valgfag. Ved siden af dit hovedfag kan du vælge mellem over 25 valgfag.

De 6 hovedfag:

JOURNALISTIK & MEDIER  Bliv skarp til at skrive og klogere på mediernes rolle i samfundet. På Journalistik & Medier arbejder du med den journalistiske arbejdsproces fra idéudvikling, research og interview til færdigt produkt.

FOTOGRAFI  At fotografere er en måde at udforske din verden og dig selv på. Lær både klassisk og digital fotografi, tag på reportageopgave, skab en featureserie eller bevæg dig ud i 'street-photography'.

VERDEN BRÆNDER Kombiner højskoleopholdet med den store rejse. Verden Brænder handler om en vild verden i forandring og dig som en del af den.

FILM!FILM!FILM! Vi skal tænke, ånde og leve film fra morgen til aften, skabe vores egne historier, skrive manuskripterne og selv stå i mudderet og filme.

STORBYENS PULS  Lær at forstå, forholde dig til og involvere dig i det sociale og fysiske storbymiljø på Storbyens Puls - herhjemme og på rejserne til forskellige storbyer.

CROSSING BORDERS  In this course, you will test your ideas and strengthen your capacity to act in the world with global perspective in all that you do.

På demokratihøjskolen i Humlebæk bor du naturskønt på en fredet herregård omgivet af skov og strand og stadig tæt på København.

Et ophold varer om foråret 8, 12 eller 24 uger og om efteråret 7, 8 eller 18 uger – alt afhængig af hvilket hovedfag, du vælger, og hvornår du starter på højskolen. Opholdet består af undervisning i dit hovedfag samt i de valgfag, du vælger samt en rejse på mindst to uger. Opholdet afsluttes med et afgangsprojekt i dit hovedfag.

Derudover er et højskoleophold på Krogerup spækket med fester, faglige arrangementer og socialt samvær med en masse andre unge mennesker. Udover din undervisning både sover og spiser du på skolen, og du deler hverdag og fest med en masse andre unge mennesker.

Du kan også være med i højskolens kor hver mandag aften, og de fleste tirsdage har vi Krogerup Café med foredrag og koncerter. Om foråret arrangerer vi desuden vores egen festival, Maybeats, og i 2018 var det med navne som Katinka, Ea Kaya og Facaden.

Højskolen er også det, du og dine nye venner selv skaber; morgenbadeklub, radiobiograf, loppemarked og hverdagsaktivisme i alle afskygninger - du vil blive overrasket over, hvad der kan lade sig gøre, når man gør det i fælleskab!

• V%c3%a6relse
  • Woube gultt%c3%b8j