Kunsthøjskolen i Holbæk

Kunsthøjskolen har et af landets fremmeste undervisningsmiljøer inden for billedkunst. Her mødes mange forskellige mennesker, udveksler synspunkter og udtænker og gennemfører projekter på tværs af fag. Undervisning af professionelt udøvende billedkunstnere, arkitekter, designere m.fl. Her kan du afprøve og udvikle dine evner inden for samtidskunst.

• Skolebillede1170 600px kunsthojskolen f18 p3
  • Skolebillede1170 600px kunsthojskolen f18 p6
  • Skolebillede1170 600px kunsthojskolen f18 p3 4
  • Skolebillede1170 600px kunsthojskolen f18 p3 5
  • Skolebillede1170 600px kunsthojskolen f18 p3 3

Plads til Kunst

Vi skaber rammerne for, at du kan danne venskaber og netværk for livet. Kunsthøjskolen vil gerne udfordre dine forestillinger om, hvad både livet og kunsten kan være. Gennem det æstetiske undersøger vi verden og når derigennem frem til en større forståelse af den, hinanden og os selv i fællesskabet.

I mere end 50 år har det skabende miljø her på Danmarks første kunsthøjskole dannet rammerne om sprudlende kreativitet samt et socialt liv med stor fokus på fællesskab, tolerance og ansvar.  De kunstneriske fag fungerer som omdrejningspunkt i skolens undervisning, og vi har siden opstarten i 1962 udbudt kurser i bl.a. maleri, tegning, fotografi, keramik, musik, arkitektur, litteratur og senest også i digitale medier.
En af vores grundidéer er; at Kunsthøjskolens elever skal kunne tilegne sig viden om forskellige områder igennem det kunstneriske arbejde  og endvidere have muligheden for at udforske krydsfeltet mellem kunstarter.

Da kunsten er under konstant forandring, inviterer vi forskellige gæstelærere til vores kursusforløb for derved at bevare dynamikken, aktualiteten og nyskabelsen.

Siden 2010 har Michael Nielen været forstander.

Vores kernefag

Animation
Arkitektur
Billedkunst
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Keramik. Raku
Maleri

Fag og emner

På højskolen vælger du selv din vej

De Lange kurser på Kunsthøjskolen har en varighed på mellem 18 og 20 uger og bliver traditionelt fordelt over 3 perioder. Ved starten af hver periode vælger du 2 nye fag for den periode, dog vælger man kun 1 fag ved den sidste periode. Du får derved mulighed for i alt at følge 5 fag. På den måde får du muligheden for at afprøve de forskellige kunstarters teknikker, indhold, potentialer og perspektiver, i et professionelt og tværfagligt miljø. Blandt de faste fag der bliver udbudt på de lange hold findes: analogt-fotografi, animation, arkitektur, design, digitalt-fotografi, maleri, litteratur, lydkunst, keramik, installation, grafisk-design, grafik, video, tegneserier, skulptur, smykker, serigrafi
Underviserne er professionelle kunstnere.

Korte ugekurser hen over sommeren – fra juni til først i august

Sommerkurser på Kunsthøjskolen er et levende mødested for engagerede borgere, som typisk kommer på højskolen for at få faglig fordybelse og samtidig nyde et lille afbræk i godt selskab. Kunsthøjskolen tilbyder sommerkurser af både 8 og 14 dages varighed. Som sommerkursus kursist vælger du dig, ved tilmelding, ind på et af de 5 udbudte værksteder.

Kunsthøjskolen blev grundlagt i 1962 og var den første højskole der fokuserede på de kunstneriske fag. Skolen har til huse i den gamle Holbæk Slot Ladegaard, der med et bygningsareal på 8.800 m2 danner rammen om værksteder, studielokaler og beboelse for elever og lærere.

Det sociale liv på Kunsthøjskolen er som regel vildtvoksende. Med de kunstneriske processer som omdrejningspunkt er der rig mulighed for at lave frie elevprojekter på tværs af værkstederne både i og udenfor undervisningstiden. Værkstederne er åbne i døgndrift, og Kunsthøjskolen råder over følgende specialværksteder:
Fotoatelier, grafikværksted, keramiskværksted, maleratelierer, skulpturværksted, smykkeværksted, serigrafiværksted, digitalt videoværksted, teater- og filmsal, og musiklokale. Til øvrige fagområder indrettes værkstederne ad hoc.

Udgifter til materialer betales af den enkelte elev.
På skolen findes en velassorteret materialebutik, som holder åbent daglig.
På skolens område findes trådløst internetadgang.

Kunsthøjskolen har et fuldstændigt fantastisk køkkenhold som driver køkkenet efter miljø- og økologi-bevidste principper. – Ligsom en del af grøntsagerne kommer fra skolens eget økologiske gartneri.