Løgumkloster Højskole

Vi tror på, at vi sammen kan skabe håb og handlekraft i en tid, der kalder på bæredygtighed. Vi sætter krop, sind og fællesskab i spil for at undersøge, hvad der motiverer os til at bidrage til samfundet, og hvordan den enkelte bedst kan tage lederskab i sit eget liv og tage del i fællesskabet.

Om skolen

Løgumkloster Højskole er en almen grundtvigiansk højskole midt i den pulserende grænseregion i Sønderjylland, hvor dansk, tysk og frisisk kultur har levet side om side i århundreder og skabt et krydsfelt, hvor meget frugtbart kunne og kan opstå. Lige her, hvor vi bor, slog cisterciensermunke sig ned for 800 år siden. Vi bor også blot 20 km fra den dansk-tyske grænse, som den blev lagt ved Genforeningen i 1920 i et af historiens mange vingesus over regionen.

Lille skole med store visioner. Vi tror på, at vi sammen kan skabe HÅB & HANDLEKRAFT for en sund og grøn verden. BÆREDYGTIGHED er en overskrift for vores projekter. Men vi skal også hygge og sætte krop og sind i spil for at mærke efter, hvad der motiverer os i hverdagen. Sammen fodrer vi skabertrangen til at lave fede arrangementer, vi dyrker den kritiske sans og evnen til at samtale med folk, man er uenig med. Vi gør det for, at du kan tage lederskab i dit eget liv og få del i fællesskabet.

Højskole for alle betyder, at vi ønsker at afspejle det omkringliggende samfund, det hele Danmark. Så vi er åbne for alle; hestepiger, københavnere, computernørder, elever med minoritets-baggrund og elever med nedsat funktionsevne.

Vores kernefag

Billedkunst
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Have
Filosofi
Psykologi
Journalistik
Projektledelse
Krop og psyke

Fag og emner

Lange kurser:

Vores tre linjefag med udgangspunkt i filosofi, psykologi og ledelse er suppleret af en række valgfag, som falder inden for kategorierne #Selvforsyning, #Krop, #KunstogKreativitet og #SprogogIdentitet.

Se vores fag her: https://www.logumklosterhojskole.dk/hojskoleophold

Valgfag:

Skulptur, Collage, Akvarel, Byg op, Upcykling af møbler, Ekektronik eller tøj, Klosterhaven, Daglig brød, Ølbrygning, Introduktion til Musikproduktion, Kommerciel musikproduktion, Sank og spis, Plant og spis, Crossfit ude, Massage, Yoga, Terapihaven, Keramik, Skriv, Kor, Tegning, Læselyst, Skam og stiletter, Kunstforståelse, Salsa, Moderne dans, Krop, køn og Identitet, Journalistik.

Korte kurser:

Vi tematiserer forskellige vigtige emner, der er oppe i tiden - fra Grænselandet og genforening, til valget i USA. Ellers kører vi korte kurser (op til 4 uger) med eksistentielle vinkler på naturen og livet som menneske i dagens samfund.

Se mere her: https://www.logumklosterhojskole.dk/korte-kurser-1

Klassiske nordiske træk.

Værelserne er indrettet af Børge Mogensen. Fælles for alle faciliteter er, at der er anvendt solide materialer og arkitektonisk er højskolen ikonisk i forhold til 60’ernes rene og funktionelle stilart. Alt fremstår med denne periodes karakteristika. Skolen er et stykke unik arkitektur. Uanset hvor du kigger dig rundt er det de klassiske nordiske træk, der går igen.

Der er 52 værelser fordelt på 41 enkeltværelser og 11 dobbeltværelser

Der er fine opholdsrum, musikstudie, bibliotek, keramikværksted og flygler/klaverer i alle opholdsrum og klasseværelser. Gymnastiksal og atriumgård. Der er spisesal og koncertsal til 120 personer..

Middelalderhaven
Omkring skolen ligger 14.000 m2 have med gammel flot beplantning, som vi er ved at forvandle til en frodig middelalderhave efter bæredygtige permaprincipper. Her er der plads til havearbejde, udeundervisning, teater, mindfulness og fordybelse mens du suger farverne, duften, vinden og solen til dig. Plads til boldspil og vilde lege er der på engen mod Klosteret.

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 4. oktober - 10. oktober, 1 uge
Familiekurser, 11. oktober - 15. oktober, 1 uge
Emnekurser, 18. oktober - 24. oktober, 1 uge
Emnekurser, 22. november - 28. november, 1 uge

Lange kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser for lange ophold er 13 uger: 20.280 og 16 uger: 24.960.

Men husk! Vi anerkender det er svært at få råd, så vi giver en masse tilskud - op til 10.000 kroner!

Priser på korte kurser er 4.350 (dobbeltværelse) og 4.850 (enkeltværelse).

Information om elevpladser

Elevpladser: 63

Vi har 63 elevpladser.

Rejser

Som bæredygtig højskole rejser vi kun i Europa og kun med offentlige transportmidler.

Et langt ophold indeholder en vandretur og en selvtilrettelagt europarejse: Plastic change i Grækenland eller økologisk vinproduktion i Frankrig. Your call.

Børn med på lange kurser

Hvis du har brug for at have et barn med på et langt kursus, så henvend dig gerne til forstander Ursula Dieterich-Pedersen mob. 20929993

Handicapfaciliteter

Hele skolen er tilgængelig for handicappede.

Kontakt højskolen

Løgumkloster Højskole