Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Løgumkloster Højskole

Håb og Handlekraft. Sporskifte. Vi er en højskole med plads til, at det enkelte menneske kan reflektere over sit liv. Du kommer tæt på dine ideer og drømme og værktøjer til at virkeliggøre dem. Sammen finder vi muligheder til handling. Vores udgangspunkt er bæredygtighed. Forpligtet på de 17 verdensmål såtter vi HÅB som det 18. verdensmål.

Om skolen

Løgumkloster Højskole ligger ved siden af cisterciensermunkenes Kloster, i et naturskønt område med en enestående kulturhistorie. 

Vi er en lille skole med store visioner. For det centrale begreb i skolens dagligdag er SPORSKIFTE. Krop, sind og ånd sættes i spil, for at du kan mærke efter hvad der motiverer dig, og hvor du vil lægge dit engagement.

Vi danner mennesker til at tage lederskab i eget liv og tage del i fællesskabet. 

Vi fremelsker skabertrang, dyrker den kritiske sans og evnen til at ytre sig i dialog med verden: Så du kan tage lederskab i dit eget liv - og tage del i fællesskabet.


Vores kernefag

Antropologi
Iværksætter
Kommunikation
Projektledelse
Bæredygtighed og økologi
Naturen
Idéhistorie
Psykologi
Krop og psyke
Kunst

Fag og emner

Linjefag:

Psykologi, Antropologi, Filosofi og Projektledelse

Valgfag:

selvforsyning, klosterhaven, plant og spis, nak og æd, byg, reparationscafe, upcykling, akvarel, tegning, keramik, slow fashion, haveterapi, crossfit, massage, yoga, køn og identitet, dans, skriv, læselyst, journalistik, songwriting, popproduktion, kor


Praktiske informationer

Klassiske nordiske træk.

Værelserne er indrettet af Børge Mogensen. Fælles for alle faciliteter er, at der er anvendt gedigne materialer og arkitektonisk er højskolen ikonisk i forhold til 60’ernes rene og funktionelle stilart. Alt fremstår med denne periodes karakteristika. Skolen er et stykke unik arkitektur. Uanset hvor du kigger dig rundt er det de klassiske nordiske træk, der går igen.

Der er 52 værelser fordelt på 41 enkeltværelser og 11 dobbeltværelser

Der er fine opholdsrum, musikstudie, bibliotek keramikværksted og flygler/klaverer i alle opholdsrum og klasseværelser. Gymnastiksal og atriumgård. Der er spisesal og koncertsal til 120 personer.. 

Middelalderhaven
Omkring skolen ligger 14.000 m2 have med gammel flot beplantning, som vi er ved at forvandle til en frodig middelalderhave efter bæredygtige permaprincipper. Her er der plads til havearbejde, udeundervisning, teater, mindfulness og fordybelse mens du suger farverne, duften, vinden og solen til dig. Plads til boldspil og vilde lege er der på engen mod Klosteret. 

Værkstedet
Pyramiden foran skolen er indrettet med værksteder for træ og elektronik.

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 5. juli - 11. juli, 1 uge
Emnekurser, 18. juli - 24. juli, 1 uge
Emnekurser, 19. juli - 25. juli, 1 uge
Emnekurser, 26. juli - 1. august, 1 uge

Lange kurser


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Priser på vores ugekurser er 4495 dkr i et dobbeltværelse og 4995 i enkeltværelse. 

Se priserne for de lange kurser HER

Information om elevpladser

Elevpladser: 63

Vi har 63 elevpladser

Rejser

Som bæredygtig højskole rejser vi kun i Europa og kun med offentlige transportmidler. 

Et langt ophold indeholder en pilgrimstur og en selvtilrettelagt eruoparejse: Plastic change i Grækenland eller økologisk vinproduktion i Frankrig. Your call.

Børn med på lange kurser

Hvis du har brug for at have et barn med på et langt kursus, så henvend dig gerne til forstander Ursula Dieterich-Pedersen mob. 20929993

Handicapfaciliteter

Hele skolen er tilgængelig for handicappede.

Kontakt højskolen

Løgumkloster Højskole
Brorsonsvej 2
6240 Løgumkloster

Telefon: 74 74 40 40
info@logumklosterhojskole.dk
Forstander: Ursula Dieterich-Pedersen