Løgumkloster Højskole

Vi sætter krop, sind og fællesskab i spil for at undersøge, hvad der motiverer os til at bidrage til samfundet, og hvordan den enkelte bedst kan tage lederskab i sit eget liv og tage del i fællesskabet. Med hovedfag indenfor bæredygtighed, keramik, selvforsyning, natur, tekstil, billedkunst, psykologi og filosofi favner vi de fleste interesser.

Om skolen

Lille skole med store visioner. Vi sætter krop, sind og fællesskab i spil for at undersøge, hvad der motiverer os til at bidrage til samfundet. Med hovedfag indenfor bæredygtighed, selvforsyning, natur, billedkunst, psykologi, krop og filosofi favner vi de fleste interesser. Vi garanterer, at du får nye venner og et fantastisk fællesskab, hvor du kommer helt tæt på dine nærmeste.

Løgumkloster Højskole er en almen og bred højskole midt i den pulserende grænseregion i Sønderjylland, hvor dansk, tysk og frisisk kultur har levet side om side i århundreder og skabt et krydsfelt, hvor meget frugtbart kunne og kan opstå. Vi bor også blot 20 km fra den dansk-tyske grænse, og man kommer nemt hertil med tog og bus - vi har direkte forbindelse til København og Aarhus via Rødekro. 

Rundvisning: Kom gerne forbi. Vi betaler transporten. Vi laver også gerne en virtuel fremvisning, når det passer dig. 

Højskole for alle betyder, at vi ønsker at afspejle det omkringliggende samfund, det hele Danmark. Så vi er åbne for alle i vores fællesskab; naturelskere, debatlystne, musik-elskere, miljø-entusiatser, læseheste, minoritets-baggrunde og elever med nedsat funktionsevne.


Vores kernefag

Billedkunst
Maleri
Bæredygtighed og økologi
Have
Naturen
Vandring
Filosofi
Psykologi
Krop og psyke
Motion

Fag og emner

Lange kurser:

Vores 7 hovedfag favner billedkunst, filosofi, selvforsyning, økologi og bæredygtighed, psykologi, keramik, tekstil og internationalitet, og de er suppleret af en lang række valgfag fra ølbrygning til poker, dans, skulptur, keramik, vegetarmad og meget mere.

Se vores fag her: https://www.logumklosterhojskole.dk/fag

Vi tematiserer forskellige vigtige emner, der er oppe i tiden: Fra klimaangst til eksistentiel selvforståelse, fra kønspolitisk debat til naturhaver og kunst.

Valgfag:

Skulptur, Collage, Keramik, Akvarel, Samspil, Byg op, Upcykling af møbler, elektronik eller tøj, Naturhaven, Daglig brød, Ølbrygning, Introduktion til Musikproduktion, Kommerciel musikproduktion, Sank og spis, Plant og spis, Vegetarmad, Crossfit ude, Massage, Yoga, Terapihaven, Keramik, Skriv, Kor, Tegning, Læselyst, Kunstforståelse, Salsa, Moderne dans, Krop, køn og Identitet, Journalistik.

 

Korte kurser:

Intet emne er for stort eller småt. Vi har korte kurser (op til 4 uger) med eksistentielle vinkler på naturen og livet som menneske i dagens samfund. 

Se mere her: https://www.logumklosterhojskole.dk/kurser


Praktiske informationer

Klassiske nordiske træk

Værelserne er indrettet af Børge Mogensen. Fælles for alle faciliteter er, at der er anvendt solide materialer og arkitektonisk er højskolen ikonisk i forhold til 60’ernes rene og funktionelle stilart. Alt fremstår med denne periodes karakteristika. Skolen er et stykke unik arkitektur. Uanset hvor du kigger dig rundt, er det de klassiske nordiske træk, der går igen.

Der er 52 værelser fordelt på 41 enkeltværelser og 11 dobbeltværelser

Der er fine opholdsrum, musikstudie, bibliotek, keramikværksted og flygler/klaverer i alle opholdsrum og klasseværelser. Gymnastiksal og atriumgård. Der er spisesal og koncertsal til 120 personer.. 

Middelalderhaven
Omkring skolen ligger 14.000 m2 have med gammel flot beplantning, som vi er ved at forvandle til en frodig middelalderhave efter bæredygtige permaprincipper. Her er der plads til havearbejde, udeundervisning, teater, mindfulness og fordybelse mens du suger farverne, duften, vinden og solen til dig. Plads til boldspil og vilde lege er der på engen mod Klosteret. 

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 29. maj - 4. juni, 1 uge
Emnekurser, 12. juni - 25. juni, 2 uger
Emnekurser, 12. juni - 18. juni, 1 uge

Lange kurser


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Priser for lange ophold er 18 uger: 31.500 kr. og 20 uger 35.000 kr. 
Prisen er inklusiv alt - også studietur. 

Det er også rig mulighed for at søge om tilskud til et ophold.

Priser på korte kurser er 4.450 (dobbeltværelse) og 4.950 (enkeltværelse). 

Information om elevpladser

Elevpladser: 63

Vi har maksimsalt plads til 62 elever

Rejser

Som bæredygtig højskole rejser vi kun i Europa og kun med offentlige transportmidler. 

Et langt ophold indeholder en uges vandretur og en selvtilrettelagt Europa-rejse: Plastic change i Grækenland eller økologisk vinproduktion i Frankrig. Your call.

Kost

Vores køkken kan levere kost til både vegetarer, veganere og særlige allergier. 

Børn med på lange kurser

Hvis du har brug for at have et barn med på et langt kursus, så henvend dig gerne til forstander Ursula Dieterich-Pedersen mob. 20929993

Handicapfaciliteter

Hele skolen er tilgængelig for handicappede.

Kontakt højskolen

Løgumkloster Højskole
Brorsonsvej 2
6240 Løgumkloster

Telefon: 74 74 40 40
info@logumklosterhojskole.dk
Forstander: Ursula Dieterich-Pedersen