Nordiska folkhögskolan

Hele Nordens højskole: Mere faglighed Flere sprog Længere væk Flere udfordringer Flere erfaringer

Nordiska folkhögskolan er åben for elever fra alle de nordiske lande

Vi en bred vifte af kurser inden for musik, teater, film, foto, journalistik og skriveri. Nordiska folkhögskolan er et sted hvor du kan føle dig hjemme uanset hvor du kommer fra. Her mødes vi over grænser - nationelle, sociale, faglige. Du kommer et stort skridt fremad fagligt, kunstnerisk og ikke mindst personligt.

Et ophold hos os gir dig venner, kontakter og nordiske sprogkundskaber. Noget, som du kan have stor glæde af fremover -  i uddannelse, arbejde og privat.

Sådan får du råd til at gå på Nordiska:

Fripladser

Elever som bor i Danmark, Grønland, Island eller Færøerne kan søge Nordiska folkhögskolans stipendium, "halv friplads", som halverer ugeprisen (fra 1200 til 600 sek). Du kan kun tildeles halv friplads for sammenlagt ét år på Nordiska.

Nordisk Højskolestipendium

Danskere, grønlœndere og fœringer bør også søge Nordisk Højskolestipendium. Du kan få ca 890 sek pr. uge i 30 uger. Men puljen er begrœnset,  så du bør søge så tidligt som muligt. Her søger du: Nordisk højskolestipendium

Se, så blev det pludseligt ikke så dyrt at gå over grænsen og følge netop din drøm!

Vores kernefag

Billedkunst
Fotografi
Journalistik
Sang
Sangskrivning
Teater
Skriveværksted

Fag og emner

Helårsophold

Halvårsophold - kan kombineres til et helårsophold.

Sommerkurser, kurser på distance m.m.:

• Text & Bild (distance)
    Vil du lære dig mere om litteratur, billedkunst og sprog - men med fuld frihed i tid og rum?

Vi befinder os centralt i Norden. 3-4 timer fra København, Oslo og Stockholm. 20 minutter fra Göteborg.

Nordiska folkhögskolan  ligger i den historiske by Kungälv med udsigt til Göta elv og Bohus fæstning.

Fra skolen har du direkte adgang til et stort naturområde med løbe- og vandrestier.

Du bor i enkeltrum i et af skolens småhuse med plads til 8 beboerne. Fælles opholdsrum og thekøkken.

Fri adgang til internet, nordisk bibliotek, sauna, gymnastiksal samt vaskemaskine og tørretumbler.

Hjemmelavet mad på økokologiske råvarer. Også vegetarisk/veganmad.

Vi tager også imod større eller mindre grupper for møder og konferencer. Eller privatpersoner som vil overnatte. Konferencer og B&B