Nørgaards Højskole

Nørgaards Højskole ligger i Bjerringbro, midt i Gudenådalens smukke natur, og med Gudenåen løbende i sydenden af byen. Nærmeste større byer er Viborg, Silkeborg, Randers og Århus. Vi er en almen højskole med plads til 90 elever, som kan vælge i mellem 10 linjefag samt et bredt udbud af valgfag. Faglighed og højt humør går hånd i hånd på Nørgaards.

Nørgaards Højskole er højskolen med linjefag i:
Elektronisk Musik, Fotografi, Dans, Musiker/sangskriver, Filmskuespil,
Musik, Kultur, Kunst, Adventuresport og Friluftsliv.

Vi tilbyder lange højskoleophold fra 13 til 21 ugers varighed, og tager på storby-studieture til Berlin og New York samt friluftslivs-ture til Norge.

Nørgaards vil dit højskoleophold være drevet af din lyst til at dyrke det du holder af. Det sker gennem et meget bredt fagudbud, i en tryg ramme, hvorindenfor vi garanterer dig den højeste faglighed.

Vi tager imod dig med fantastiske rammer, både ude og inde, samt et ungt og dedikeret lærerteam, som glæder sig til at møde dig og lære dig at kende. Vores største aktiv er dog vores fantastiske elevgruppe, som består af gode unge mennesker fra hele landet.

Vores kernefag

Adventure
Idræt og sport
Elektronisk musik
Skuespil
Fotografi
Friluftsliv
Kulturformidling

Fag og emner

Nørgaards vælger du 2 linjefag (1 fra hver af nedenstående blokke) som du følger med hver 10 lektioner om ugen:

Linjefagsblok I:

Linjefagsblok 2:

*timetallet på Friluftsliv er højere end på de øvrige linjefag, idet man ofte er på friluftsture med overnatning

Du supplerer med valgfag af ret forskellig karakter. Følgende er en vejledende opremsning af de valgfag du kan forvente at blive tilbudt:

Yoga, Øl-brygning, TRX, Kor, Løb, Begynder-guitar, Fodbold, Teatersport, Serienørd (tv-analyse), Maleri, Klatring, Contemp. Dance, Ultimate, Filippinsk Stokkekamp, NH-redaktion, Kano/Kajak, Kunst Koncentreret, Volley, Beach volley, Engelsk litteratur, Mindfulness, Boldspil, Skriv!, Musikforståelse, Præsentationsteknik mm.

Bemærk at linjefag fortsætter hele vejen gennem et ophold, mens man tilbydes nye valgfag ca. halvvejs.

>>Vejledende eksempel på et ugeskema.

Indkvartering

Som elev på et langt højskoleophold, indkvarteres man som udgangspunkt på dobbeltværelse sammen med en roommate. Herfra har man adgang til toilet + badeværelse (2 seperate rum), som man deler med maks. to andre elever af samme køn. Værelserne fordeler sig på såkaldte elevgange, hvor der kan bo op til 18 elever.

Rammer og faciliteter

Nørgaards er en stor højskole med 10.000 m2 under tag og faciliteter som idrætssal, multisal, musikscener, elevbiograf, vaskeri, elev-café, fitness, klatrevæg, art studio mm.

Udenfor er vi omgivet af grønne områder, beach volley-/
beach handball-bane samt lækkert outdoor aktivitetsområde, bl.a. med 12 meter højt klatretårn, bålplads, shelters, MTB-teknikbane mm.

Vores naboer er Bjerringbro Idrætspark med svømmehal (fri entré for vores elever), fodboldbaner, helt ny kunstgræs-fodboldbane, haller, wellness, tennisbaner mm. - faciliteter vi også bruger flittigt i vores dagligdag på højskolen.

Beliggenhed:

Nørgaards Højskole ligger 10 minutters gang fra Bjerringbro Station med
bus- og togforbindelser til hele landet.

Midt i byen løber Danmarks største å, Gudenåen, ligesom vi er tæt på Tange Sø og skoven med MTB-spor samt vandre- og løberuter.

• Berlin
  • Friluftsliv