Rødding Højskole

Siden 1844 har vi været leverandør af fællesskaber og dannelse, viden og dygtiggørelse, nye venskaber og netværk, oplevelser, fordybelse og levende kultur. Vi er Danmarks første og verdens ældste højskole - dengang som nu inspireret af Grundtvigs tanker.

Maxresdefault

Om skolen

Musik |  Design |  Journalistik |  Politik |  Litteratur

Samfundet siger, du skal finde dig noget at leve af. Vi giver dig noget at leve for. Rødding Højskole er derfor et frirum, hvor det ikke handler om kompetencer og karakterer, men om at være menneske og få styrken til at være det - i fællesskab med andre.

På Rødding Højskole kan du forfølge alt det, du brænder for eller drømmer om. Men vi udfordrer dig, så du bliver bedre til at flytte dig og turde noget nyt.

Et ophold har to rejser: En fællestur til et europæisk land og en hovedfagstur til et land udenfor Europa.


Vores kernefag

Arkitektur
Design
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Politik
Litteratur
Musik

Fag og emner

Elsker du musik, og vil du gerne spille i band? Er du kreativ, og tænker du på at uddanne dig i design? Drømmer du om at blive morgendagens journalist? Tænder du på politik og debat? Elsker du at give livet mening gennem litteratur og kunst? Eller har du bare lyst til at blive klogere på dig selv, dine medmennekser og verden omkring dig?

På Rødding Højskole møder du et hold engagerede og fagligt kompetente lærere, der brænder for deres fag. Du vælger ét af hovedfagene:

Med udgangspunkt i hovedfaget sammensætter du dit eget skema. Du kan vælge op til otte fag blandt de mere end 40 sidefag, vi udbyder. Forstærk dine færdigheder, forfølg dine interesser - eller styrk din nysgerrighed ved at afprøve ny viden og opdage ukendte muligheder.

Se listen over sidefag.

Fællesfag

Rødding Højskole er også morgensang, foredrag, debat, koncerter, caféaftener, ekskursioner, temaweekender, temauger, teaterture, sort sol, sang og fest.


Praktiske informationer

# / Hjemlighed
Vi er et sted, hvor lærerne bor på eller ved skolen for at skabe den hjemlighed og det fællesskab, der er nerven på højskolen. Vi har et køkken med dedikerede medarbejdere, der brænder for at lave spændende mad - sundt, grønt og så vidt muligt økologisk. 

# / Rammerne
Skolens bygninger er fyldt med stemning og sjæl, hvor den gamle stald og lade med kornsiloer og høloft er blevet ombygget til et unikt undervisningsmiljø med auditorium, mødeøer og gangbro samt kreative lokaler.

# / Levende kultur
Vi er et lokalt kulturcenter med over 150 årlige foredrag, koncerter og debatter, hvor foredragsholdere, musikere, kunstnere, politikere og samfundsdebattører fra hele landet indtager talerstol og scene.


# / Beliggenhed
Skolen ligger i hjertet af Sønderjylland med Vadehavets natur og Danmarks historiske højdepunkter lige udenfor gårdspladsen. I byen har vi svømmehal, fitnesscenter, to biografer og kun et kvarters kørsel til Vejen Station, hvorfra der er direkte tog til København og Aarhus.

Læs mere om Rødding Højskole her.
 


  • Design 500x179
  • Musik hero 500x179
  • Journalistik3 500x179
  • Politik2 500x179
  • Litteratur1 500x179