Rønshoved Højskole - Højskolen ved Flensborg Fjord

Rønshoved Højskole er et fristed og et åndehul på én af de smukkeste pletter i Danmark. Et fristed blottet for tidspres, præstationskrav og eksaminer og et åndehul for det gode liv. Du sammensætter frit dit eget skema, men det er rammen om fagene, der gør hele forskellen. Det er dén, du fremover ikke vil kunne leve uden, og som vi kalder dannelse.

Om skolen

En klassisk højskole

Rønshoved Højskole er en klassisk folkehøjskole i Danmark. Vi tager arven fra Grundtvig alvorligt, og du vil hos os møde en højskole fuld af liv, sang og debat. Hverdagene begynder altid med en morgensamling og naturligvis vil højskolesangbogen blive åbnet flere gange om dagen. På Rønshoved Højskole er mødet og samtalen i centrum. Vi har engagerede lærere, der ligesom dig bor på højskolen, og som vil være klar til at diskutere med dig og de andre elever om dagens emner.

Læs meget mere her

I naturen – tæt på byen

Det er en del af Rønshoved Højskoles identitet, at vi er en højskole i grænselandet, og som landets sydligste højskole ligger vi få kilomenter fra den store tyske by Flensborg, lige ud til Flensborg Fjord. Vi ligger på landet, og du vil derfor opleve, at sammenholdet på skolen er stærkt. Her er roligt og smukt, og der er rig mulighed for at udfolde sig i den omliggende natur.

Almen og dannende

Vi er en almen og dannende højskole, hvilket betyder, at vi ser alle aspekter af livet som vigtige. Derfor opfordrer vi dig til at sammensætte dit skema med så mange forskellige fag som muligt. Det er af samme grund, vi ikke har særlige fag-linjer på højskolen.


Vores kernefag

Filosofi
Historie
Litteratur
Sprog
Idræt og sport
Kunst
Musik
Naturvidenskab
Politik
Samfundsfag

Fag og emner

Med godt 50 fag fordelt på 8 hovedområder er Rønshoved Højskole det perfekte sted at finde det, du er god til og brænder for eller måske ligefrem det, du skal bruge din fremtid til.

Et ophold på Rønshoved giver dig en enestående mulighed for at dygtiggøre dig i en bred vifte af fag. Du kan også vælge at fokussere på en gruppe af fag hvis du f.eks. ønsker en mere boglig eller kreativ profil. Modsat en højskole med linjer har du hos os dog friheden til at kombinere fagene frit, selvom du måske har fokus på et fagområde.

Vi udbyder en bred række ånds-, musiske, kreative, samfundsrelaterede og idrætsfag. Som noget særligt udbyder vi de klassiske sprogfag latin, oldgræsk og hebraisk samt tysk og fransk.

Når vi er i den varmere del af året, udnytter vi vores beliggenhed og sejler i kajak eller står på vandski på Flensborg Fjord.

Vi udbyder også en række fag, der kan hjælpe dig videre efter højskoleopholdet f.eks. HF, bl.a. HF-opgradering af matematik, samt studieforberedende fag. Der er også mulighed for at få eneundervisning i klaver og på skolen, hvilket naturligvis er ganske gratis.

Du kan læse mere om alle vores fag på vores hjemmeside: www.ronshoved.dk


Praktiske informationer

Værelse

Som elev hos os, bor du enten selv eller sammen med én anden elev.

Vil du se skolen, før du træffer den endelig beslutning, kan du ligeledes kontakte os og få aftalt en rundvisning. Det er ganske gratis for dig, da vi betaler din togbillet.

Løbende optag

Vores lange kurser har forskellig længde. Om efteråret kan du komme på højskole i 12 eller 17 uger og om foråret op til 24 uger, men du kan også komme i efteråret og blive i alle 41 uger, det er helt op til dig.

Hvis du har flere spørgsmål, er du også velkommen til at ringe eller skrive til os. Du kan bestille en brochure om Rønshoved Højskole, som vi sender til dig.

Konstruktiv pause

Hvis du er kørt fast i dit studie eller trænger til fornyet energi tilbyder vi studerende en konstruktiv pause. Her kan du (gen)opdage og udfordre dig selv på en anden måde, helt uden karakterer, afleveringer eller en stor opvask. Du kan høre meget mere om hvorfor nogle har vores tidligere elever har valgt at tage en konstruktiv pause og fået ny lyst til uddannelse ved at klikke her. Og det bedste er: vi tilbyder den konstruktive pause til en særlig favorabel pris!

 


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Lange højskoleophold:
12-40 uger: 2.145,– kr/uge
41– uger: 1.745,– kr/uge

Læs mere om vores tilskudsmuligheder

 

Korte Kurser:

Priser fra 5.395,– kr / uge

Læs mere om vores korte kurser

Information om elevpladser

Elevpladser: 120

Rejser

På forårsskolen rejser vi både til Firenze og oplever "Forår i Europa" gennem en 3-lande tur til Tyskland, Belgien og Holland.
På efterårsskolen rejser vi til Berlin og oplever det 20. årh. storhed og fald.

Læs mere om vores dannelsesrejser

Kost

Særlig kost tilbydes for diabetikere, vegetarer og veganere samt gluten- og laktoseallergikere.

Derudover er der altid rigeligt med kager og kaffe.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Foredragssal med plads til 150 personer. Komplet AV anlæg med projektorskærm, DVD, VHS, teleslynge, koncertflygel, og teaterscene inkl. belysning. En spisesal med storkøkken til 140 personer. 144 senge.

Handicapfaciliteter

Teleslynge i foredragssal

Vandringer til bølgeskvulp - fortryllende og charmerende vandveje på gåbenGrænseland på kryds og tværs – Fra Marsksafari til domkirkebyen Haderslev og Ejderkrydstogt.Sensommer på cykel i Slesvigs landskab - nord og syd for grænsenSensommerforkælelser - Nordart, enestående kunstoplevelse og Ørnesafari i Nationalpark VadehavetUnikke kanaler og vandveje - Ejderkrydstogt, Slien-cruise og Flensborg Fjord. Uge 32Ø-vandringer - Helgoland, Als og de frisiske øer, Hallig Hooge og Rømø. Uge 33Skønne sensommersejladser - Hamborg, Nordens Venedig - Frederiksstad og det maleriske AlssundSort Sol over Tøndermarsken - Natur, kunst og musikoplevelser Eksistens og Sønderjyllands Symfoniorkester – Don Quixote og etik under presMusik, Litteratur og Kunstoplevelser – Sort Sol og Himmelske TonerUnikke kanaler og vandveje - Ejderkrydstogt, Slien-cruise og Flensborg Fjord. Uge 38Dannelse & Skaberkraft - Fra Nordlysets gåde til Odysséen og Putins filosofferEksistens og Musik - Kant, Orglet og 200-året for Beethovens 9.Novemberforkælelser – Julemarked i Lübeck og musikalske aftensaloner.Musikoplevelser i adventstiden - koncert med Phillip Faber og Sdj. SymfoniorkesterDannelse & Nytårsforkælelser - med champagne og klassisk koncertJanuarforkælelser - Kathrine Lilleør, vinsmagning og Sdj. SymfoniorkesterMusik, Litteratur og Kunstoplevelser – Hamburger Kunsthalle, Vinsmagning & Sdj. SymfoniorkesterEksistens med klassisk koncert - Farver, Lidenskab og UniversetSe og Smag på Grænselandet - Østers, Vinsmagning og Søren Ulrik ThomsenPåskeforkælelser - Fra Bach-kantate til Slien-cruise og Restaurant Æ KnappIngen linjer, kultur & tanke, kreativitet, politik & samfund, kultursprog, og friluftslivFordybelse eller bredde i åndsfag, kreativitet, samfundskundskab, kultursprog, idræt og friluftslivIngen linjer, kultur & tanke, kreativitet, politik & samfund, kultursprog, og friluftslivIngen linjer, kultur & tanke, kreativitet, politik & samfund, kultursprog, og friluftslivIngen linjer, kultur & tanke, kreativitet, politik & samfund, kultursprog, og friluftsliv

Kontakt højskolen

Rønshoved Højskole - Højskolen ved Flensborg Fjord
Højskolevej 4
6340 Kruså

Telefon: 74 60 83 18
info@ronshoved.dk
Forstander: Thue og Nina Kjærhus