Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nye højskole, der åbner i januar 2019. Vi tager det bedste fra den danske højskoletradition og kombinerer det med Roskilde Festivals erfaringer inden for frivillighed, projektledelse, holdningsarbejde og kulturproduktion med hovedfag i Musik, Ledelse, Medier, Politik, Maker og Kunst.

Om skolen

Vil du være med til at bygge fællesskaber og være en del af det første højskoleophold på Roskilde Festival Højskole?

Vi har bygget en ny højskole fra grunden omkring en nedlagt betonfabrik midt i Roskilde, tæt på Roskilde Festival, tæt på naturen og kun 30 km fra København.

Roskilde Festival Højskole tager det bedste fra den danske højskoletradition og kombinerer det med Roskilde Festivals erfaringer inden for frivillighed, projektledelse, holdningsarbejde og kulturproduktion.

Læs mere og tilmeld dig første hold på Roskilde Festival Højskole.

Musik, ledelse, medier, politik, maker og kunst

Roskilde Festival Højskole er et frirum, hvor du kan engagere dig i det du brænder allermest for, og hvor du kan afprøve dine talenter og forfølge dine drømme - sammen med andre.

Vi kaster os ud i virkeligheden og skaber indhold, rum og rammer til vores egne kulturelle begivenheder - på skolen, i lokalområdet eller i samarbejde med kulturelle aktører som for eksempel Roskilde Festival.

Undervisningen er værkstedsbaseret med udgangspunkt i de seks hovedfag Musik, Ledelse, Medier, Politik, Maker og Kunst. Man er meget velkommen til at kombinere flere hovedfag gennem sit ophold på højskolen.


Vores kernefag

Billedkunst
Kunst
Journalistik
Kommunikation
Ledelse
Medier
Politik
Projektledelse
Musik
Sangskrivning

Fag og emner

Hovedfag i 1. periode

Hovedfag i 2. periode

Forårs- og efterårskurset er begge inddelt i to perioder med hvert sit fagudbud. I hver periode vælger du et hovedfag (10 timer/uge), et sidefag (5 timer/uge) og to valgfag på hver 2,5 timer/uge. Du ønsker dine to hovedfag med det samme eller kan få vejledning til at vælge det rigtige for dig ved tilmelding.

Sidefag og valgfag varierer fra kursus til kursus, og vælges i forbindelse med introugen og periodeskifte. Valgfagene kan f.eks. være yoga, litteratur, retorik, street dance, projektledelse, kor, tegning, poesi, street sport, camp-life, grafisk design, storytelling og meget andet.


Praktiske informationer

Et ophold på vores højskole byder også på ugentlige fællestimer med aktuelt indhold, debatter, talks, koncerter, fester, film- og caféaftener, studieture, fællesrejse, fællesspisning, fællessang og en masse nye venner.

Musik og kultur er centrale omdrejningspunkter på skolen, som både byder på kor og morgensang for alle. På den nybyggede skole bliver der både en indendørs- og udendørs musikscene, som skaber rammerne for kulturelle begivenheder.

Højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder

Du kan vælge mellem forårskursus, efterårskursus og årskursus af hhv. 6, 4 eller 10 måneders varighed.

Læs mere om højskoleophold på Roskilde Festival Højskole

Fakta

  • Nye elevværelser, værksteder, faglokaler og fællesrum
  • Placering midt i den kreative og musiske bydel Musicon
  • Tæt på festivalpladsen, Roskilde Fjord og København
  • Tæt samarbejde med Roskilde Festival og lokalområdet

Den nybyggede skole ligger centralt i den kreative bydel Musicon, som danner rammerne for kunst, musik, streetkultur og iværksætteri i samarbejde mellem forskellige aktører. Roskilde Festival Højskole er den første nye højskole i over 40 år.

Læs mere om faciliteter og området