Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nye højskole. Vi tager det bedste fra den danske højskoletradition og kombinerer det med Roskilde Festivals erfaringer inden for projektledelse, holdningsarbejde og kulturproduktion med hovedfag i musik, ledelse, medier, politik, maker og kunst.

Om skolen

Vil du være med til at bygge fællesskaber med et højskoleophold på Roskilde Festival Højskole?

Vi har bygget en ny højskole fra grunden omkring en nedlagt betonfabrik midt i Roskilde, tæt på Roskilde Festival, tæt på naturen og kun 30 km fra København.

Roskilde Festival Højskole tager det bedste fra den danske højskoletradition og kombinerer det med Roskilde Festivals erfaringer inden for frivillighed, projektledelse, holdningsarbejde og kulturproduktion.

Musik, ledelse, medier, politik, maker og kunst

Roskilde Festival Højskole er et frirum, hvor du kan engagere dig i det du brænder allermest for, og hvor du kan afprøve dine talenter og forfølge dine drømme - sammen med andre.

Vi kaster os ud i virkeligheden og skaber indhold, rum og rammer til vores egne kulturelle begivenheder - på skolen, i lokalområdet eller i samarbejde med kulturelle aktører som for eksempel Roskilde Festival.

Undervisningen er værkstedsbaseret med udgangspunkt i de seks kernefagligheder Musik, Ledelse, Medier, Politik, Maker og Kunst.

Vores kernefag

Elektronisk musik
Rytmisk musik
Sangskrivning
Journalistik
Samfund

Fag og emner

Hovedfag i 1. periode

Hovedfag i 2. periode

Forårs- og efterårskurset er begge inddelt i 1. og 2. periode med hvert sit fagudbud. I hver periode vælger du et hovedfag (10 timer/uge), et sidefag (5 timer/uge) og to valgfag på hver 2,5 timer/uge. Du ønsker dine to hovedfag med det samme eller kan få vejledning til at vælge det rigtige for dig ved tilmelding.

Sidefag og valgfag varierer og vælges i forbindelse med introugen og periodeskifte. Valgfagene kan være yoga, litteratur, dans, projektledelse, kor, sammenspil, music managementgrafisk design, storytelling og meget mere.

Et ophold på vores højskole byder også på ugentlige fællestimer med aktuelt indhold, debatter, talks, koncerter, fester, film- og caféaftener, studieture, fællesrejse, fællesspisning, fællessang og en masse nye venner.

Musik og kultur er centrale omdrejningspunkter på skolen, som både byder på kor og morgensang for alle.

Højskoleophold på 3 - 10 måneder

Du kan vælge mellem forårskursus, efterårskursus og årskursus.

• Nye elevværelser, værksteder, faglokaler og fællesrum
  • Placering midt i den kreative og musiske bydel Musicon
  • Tæt på festivalpladsen, Roskilde Fjord og København
  • Tæt samarbejde med Roskilde Festival og lokalområdet

Den nybyggede skole ligger centralt i den kreative bydel Musicon, som danner rammerne for kunst, musik, streetkultur og iværksætteri i samarbejde mellem forskellige aktører. Roskilde Festival Højskole er den første nybyggede almene højskole i 50 år.

☕️ Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

🔥 Få tilsendt brochure

Klik her og bestil materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 3 - 10 måneder.

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

På Roskilde Festival Højskole bor man enten i to- eller tremandsværelser i de nybyggede elevboliger og får alle måltider serveret i spisesalen tilberedt af vores kok.

Tremandsværelse: 1.700,-/uge*
Dobbeltværelse: 1.900,-/uge*

Læs om priser og kurser.

Information om elevpladser

Der er plads til 120 elever på Roskilde Festival Højskole. Eleverne bor i husgruppefællesskaber af cirka 16 på hver etage blandet på tværs af køn og hovedfag.

Der er begænsning på antallet af pladser på hvert hovedfag.

Rejser

Roskilde Festival Højskole samler alle skolens elever på en uges fælles rejse til en ukendt europæisk destination. Det kan være en festival, en storby eller en vildmarkstur, hvor målet er at udforske nye horisonter på tværs af hovedfag.

Kontakt højskolen

Roskilde Festival Højskole