Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nye højskole. Vi tager det bedste fra den danske højskoletradition og kombinerer det med Roskilde Festivals erfaringer inden for projektledelse, holdningsarbejde og kulturproduktion med hovedfag i musik, ledelse, medier, forandring, design og kunst.

Om skolen

Vil du være med til at bygge fællesskaber med et højskoleophold på Roskilde Festival Højskole?

Vi har bygget en ny højskole fra grunden omkring en nedlagt betonfabrik midt i Roskilde, tæt på Roskilde Festival, tæt på naturen og kun 30 km fra København.

Roskilde Festival Højskole tager det bedste fra den danske højskoletradition og kombinerer det med Roskilde Festivals erfaringer inden for frivillighed, projektledelse, holdningsarbejde og kulturproduktion.

Musik, ledelse, medier, foradring, design og kunst

Roskilde Festival Højskole er et frirum, hvor du kan engagere dig i det du brænder allermest for, og hvor du kan afprøve dine talenter og forfølge dine drømme - sammen med andre.

Vi kaster os ud i virkeligheden og skaber indhold, rum og rammer til vores egne kulturelle begivenheder - på skolen, i lokalområdet eller i samarbejde med kulturelle aktører som for eksempel Roskilde Festival.

Vores udbud af fag tager udgangspunkt i vores seks kernefagligheder Musik, Ledelse, Medier, Forandring, Design og Kunst.

Vores kernefag

Arkitektur
Bæredygtighed og økologi
Natur og Miljø
Ledelse
Medier

Fag og emner

Musik: Vælg musik og lær at skrive en sang og producere musik med fagene Sangskriver, Artist og Elektronisk Sangskriver

Ledelse: Få erfaring med ledelse og musik management i Eventledelse, Projektledelse, Kulturstarter og Roskilde Leadership.

MedierPrøv kræfter med journalistik, medieproduktion og strategisk kommunikation i PodcastFilm, Liveproduktion og Bureauet.

Forandring: Få tilværelsen til at give mening og vær med til at skabe forandring i identitet - køn, mening og samfundUrban farming, Meningsskaber, Det grønne laboratiorie og Grøn iværksætter.

Design: Arbejd med træ, håndværk, teknologi og bæredygtige projekter i Møbeldesign, Træhåndværk, Produktdesign og Midlertidig arkitektur.

KunstEksperimentér med kunst og stilarter.

Alle fag kan kombineres, så du f.eks. har hovedfag i musik i første periode og kunst i anden periode.

Som ny højskole byder vi på nye valgfag i musik management, køn, rap og beats, naturkritik og dans. Men vi tilbyder også almene fag som tryk, ud & se, resonans og keramik

Et ophold på vores højskole byder også på ugentlige fællestimer med aktuelt indhold, debatter, talks, koncerter, fester, film- og caféaftener, studietur, fællesspisning, fællessang og en masse nye venner.

Musik og kultur er centrale omdrejningspunkter på skolen, som både byder på morgensang, klassikerdyrkelse og kunstoplevelser.

Højskoleophold på 3 - 10 måneder

Du kan vælge mellem forårskursus, efterårskursus og årskursus.

• Nye elevværelser, værksteder, faglokaler og fællesrum
  • Placering midt i den kreative og musiske bydel Musicon
  • Tæt på festivalpladsen, Roskilde Fjord og København
  • Tæt samarbejde med Roskilde Festival og andre aktører i lokalområdet

Den nybyggede skole ligger centralt i den kreative bydel Musicon, som danner rammerne for kunst, musik, streetkultur og iværksætteri i samarbejde mellem forskellige aktører. Roskilde Festival Højskole er den første nybyggede almene højskole i 50 år.

☕️ Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

🔥 Få tilsendt brochure

Klik her og bestil materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 3 - 10 måneder.

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

På Roskilde Festival Højskole bor man enten i to- eller tremandsværelser i de nybyggede elevboliger. Det er også muligt at tilkøbe eneværelse. Alle måltider events, festivaler og studietur i efteråret er inkluderet.

Læs om priser og kurser.

Information om elevpladser

Elevpladser: 110

Der er plads til 110 elever på Roskilde Festival Højskole. Eleverne bor i husgruppefællesskaber af cirka 16 på hver etage blandet på tværs af køn og hovedfag.

Der er begænsning på antallet af pladser på hvert hovedfag.

Rejser

Rejsekammerater rejser sig op af flysædet - for klimaet

Studieturen ligger i efteråret og er inkluderet i prisen. Det vigtigt for os at rejsen er gjort så bæredygtig som muligt, hvilket betyder at vo holder os til lands og vands - og ikke i luften.

Kost

Vores køkken er økologisk, vi bruger altid friske råvarer og vores dygtige køkkenpersonale laver det meste fra bunden. Vi har fokus på en mangfoldig og bæredygtig madkultur og bestræber os på at undgå madspild.

Vi imødekommer dine særlige diæter.

Handicapfaciliteter

Roskilde Festival Højskole er en nybygget højskole med handicapfaciliteter. Kontakt os for at høre hvordan vi kan skabe de bedste rammer for dig. Vi er altid interesseret i at forbedre vores tilgængelighed.

Undervisningssamarbejde

Vi har meget fokus på at samarbejde med både lokale og nationale aktører.  Roskilde Festival er en stor samarbejdspartner hvor vi laver Grasp i efteråret og Roskilde Festival i foråret. Derudover samarbejder vi med typer som Talk Town, Spot Festival, Gimle, Ragnarock, DR og flere kommer løbende til. Derudover er kaffen fra det lokale kafferisteri og på det lokale bryggeri kan du smage en "RoFHling"

Kontakt højskolen

Roskilde Festival Højskole