Ry Højskole

Ry Højskole er fordybelse, nærvær og glæde.

Tag på højskole og få mulighed for at koncentrere dig om det du holder mest af.

Der har været højskole i Ry 124 år. Bygningerne, naturen omkring os og nogle ganske få og enkle leveregler er de samme, men det er dig, der sammen med dit hold og de ansatte former det liv, vi deler, mens du er her.

Vi glæder os til at møde dig, ser frem til at udfordre dig - men ser lige så meget frem til de udfordringer, du kommer med til os. Du kan glæde dig til for en stund at glemme alt om eksaminer og kompetenceudmåling, og i stedet fordybe dig i alt det du holder mest af.

Vores kernefag

Billedkunst
Keramik. Raku
Friluftsliv
Teater
Samfundsfag
Skriveværksted

Fag og emner

FAGGRUPPER:

Fællesfag

Du kan sammensætte dit eget skema og vælge netop de fag du ønsker dig mest, men der er også en række stunder, hvor vi går efter fællesoplevelser. Hver uge er der fællestime eller temaformiddag, hvor alle skolens elever samles til foredrag eller en fælles aktivitet. Det kan være en diskussion om et aktuelt emne forberedt af en gruppe elever. Det kan også være et foredrag om noget en lærer er særlig optaget af. Måske skal vi på orienteringsløb i skovene omkring Himmelbjerget.

• SKEMA
    Du sammensætter dit skema, når du er ankommet. Når du tilmelder dig, skal du samtidig tilmeldes et hovedfag. Valget gælder de første 5 eller 7 uger. Herefter kan der vælges frit.

• KURSER
    De lange kurser begynder i januar og august. Både på forårs- og efterårsholdene er der mulighed for at slutte sig til 5 - 7 uger senere. Ry Højskole har sommeren igennem ugekurser.

• RAMMERNE
    Vi har redaktionslokale og skrivestue, værksteder til Billedkunst og Keramik, musiklokaler og digitalt studie og en stor, syv-kantet og veludstyret teatersal med kostumekælder og sminkerum.

• BELIGGENHED
    Ry Højskole ligger lige overfor stationen - ½ time med tog til Århus og 3 timer til København. Fra søbredden i haven åbner Søhøjlandet sig. Tag en af højskolens kajakker eller kanoer i haven ned til Møllesø.