Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

SeniorHøjskolen - Nørre Nissum

SeniorHøjskolen er en folkehøjskole, der henvender sig til aktive og nysgerrige voksne og ældre mennesker.

Om skolen

Mellem hav, fjord og skov

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig og Struer. Skolen er placeret i et meget smukt og kuperet landskab mellem Limfjord, Vesterhav og Klosterheden Statsskovdistrikt. Højskolen er omgivet af en stor park med bl.a. petanguebane og en lille sø.

SeniorHøjskolen er oprettet og bygget til sit formål i 1971 og har plads til 89 kursister.

Læs mere om højskolen


Vores kernefag

Billedkunst
Historie
Kulturhistorie
Litteratur
Lokalhistorie
Kor
Musik
Naturen
Vandring
Sundhed

Fag og emner

Højskole er samvær,

undervisning og fællesskab. Undervisningen foregår dels som foredrag, dels som valgfag med mulighed for fordybelse i en række forskellige områder som f.eks. litteratur, historie, musik, natur, religion, kreative fag, motion m.fl.

Vi har 3 kursustyper:

Oplevelses- og emnekurser (ugekurser), ugekurser med temaer og valgfag, og 2 ugers kurser med valgfag eller gennemgående temaer.

Læs om alle vores valgfag

På alle kurser

På alle kurser er der naturligvis fælles morgensang, fælles foredrag og aftenprogram, og man kommer ud, både til fods og med bus og oplever den storslåede, vestjyske natur og Vesterhavet på både hel- og halvdagsture. Prisen for disse fællesture er inkluderet i kursusprisen.

Læs om alle vores kurser


Praktiske informationer

Faciliteter

SeniorHøjskolen har plads til 89 kursister. Alle værelser har eget bad og toilet, og alle, der ønsker det, kan få enkeltværelse. Enkeltværelserne ligger parvis med fælles indgang, men med hvert sit værelse og badeværelse. Skolen har erhvervet 3 nye lejligheder i grundplan, hvor man har mulighed for at bo flere sammen. Vi har egen svømmesal med 29 grader varmt vand.

Beliggenhed:

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig, i et meget smukt og kuperet landskab tæt ved Limfjorden, Vesterhavet og Klosterhedens Statsskovdistrikt. Skolen ligger i en stor park med petanquebane og en lille sø. Der er gode rejseforbindelser med jernbane til Struer og ad landevejen. Der er bustransport fra og til Struer ved hvert kursus.

Køkkenet:

I køkkenet anvendes gode råvarer, og vi prioriterer den sunde og nærende kost højt - samtidig med, at det gerne må se godt ud! Skolens opskriftsbog kan sammen med den daglige kost tjene som inspiration til madlavningen derhjemme. Højskolen er naturligvis røgfri.

Læs mere om praktiske oplysninger

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Seniorkurser, 19. august - 25. august, 1 uge
Seniorkurser, 19. august - 25. august, 1 uge
Seniorkurser, 26. august - 1. september, 1 uge
Seniorkurser, 26. august - 1. september, 1 uge

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Seniorhøjskole

Priser

SeniorHøjskolens kurser koster mellem kr. 3.300,- og 6.900,-

Information om elevpladser

Elevpladser: 90

Handicapfaciliteter

Højskolen er i ét plan. Teleslynge. Handicaptoilet.

Raku og barkfletØhop i Limfjordslandet - Mors, Venø, Livø og FurCykelkursus - Kortere ture 15-20 kmHvor havet begynder - Op og ned langs VestkystenKorfest med niveau Skotland. Seks dage på højskole og otte dages rejse i højlandet - kultur, vandreture og highlights. Kastanjen henter farven ned - 14 dages højskole med samvær, valgfag og fordybelseVandreture i vidunderlige Vestjylland - Store åbne vidder og magiske landskaber, 12-16 km/dag Vestjyllands arvesølv - Fortælling, lækkerier og naturGeopark VestjyllandSå syng da, DanmarkBeethoven og Den BlåSærlige steder - Store personlighederStorken fløj frisk med blæsten - 14 dages højskole med samvær, valgfag og fordybelseLitteraturen i feltenLivskraft, latter og let på tå Kunsthistorie - Billedanalyse og historieVestkystekspeditionerI form til livet Højskole & fællesskabKor på kantenDet moderne gennembrud - Er moderne igen!Fuglene flyver - 14 dages højskole med samvær, valgfag og fordybelseJul på SeniorHøjskolenJulefryd, evige fryd - Jul og nytår på SeniorHøjskolen Nytår på SeniorHøjskolenFortæl dit liv - grav, find og gengiv dine erindringerSeniordans 2021Mental Sundhed nu - en sag, der kræver omtankeMusikuge for kor og orkesterLivskraft, latter og let på tå Kyndelmisse slår sin knudeEn stribe grønt - i vestenvind. 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerNår mediemøllen maler - om mediernes magt, snarlige afmagt og medie-etikHøjskolesangbogen i nye klæ'r - gammelt, nyt, lånt og blåt Livsglæde og dødbideri - kunsthistorieNatur og nysgerrig på verden - fingeren på pulsen, "Jorden kalder", 4-6 km/dagBesættelsen - de forbandede årLimfjord, litteratur & lækkerbisken - vi forkæler smagsløg og serverer fortællinger med vitaminerUnder Solen - det, vi blev færdige med, er nye begyndelser” 14 dages jubilæumshøjskoleSenior-mountainbike - natur og kultur på brede dækFugletræk og fantastiske lokaliteter - syd for LimfjordenFugletræk og fantastiske fuglelandskaber - i Nordvestjylland

Kontakt højskolen

SeniorHøjskolen - Nørre Nissum
Degneparken 22
7620 Lemvig

Telefon: 97 89 10 11
kontor@seniorhoejskolen.dk
Forstander: Jesper Vinther