Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

SeniorHøjskolen - Nørre Nissum

SeniorHøjskolen er en folkehøjskole, der henvender sig til aktive og nysgerrige voksne og ældre mennesker.

Om skolen

Mellem hav, fjord og skov

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig og Struer. Skolen er placeret i et meget smukt og kuperet landskab mellem Limfjord, Vesterhav og Klosterheden Statsskovdistrikt. Højskolen er omgivet af en stor park med bl.a. petanguebane og en lille sø.

SeniorHøjskolen er oprettet og bygget til sit formål i 1971 og har plads til 89 kursister.

Læs mere om højskolen


Vores kernefag

Billedkunst
Historie
Kulturhistorie
Litteratur
Lokalhistorie
Kor
Musik
Naturen
Vandring
Sundhed

Fag og emner

Højskole er samvær,

undervisning og fællesskab. Undervisningen foregår dels som foredrag, dels som valgfag med mulighed for fordybelse i en række forskellige områder som f.eks. litteratur, historie, musik, natur, religion, kreative fag, motion m.fl.

Vi har 3 kursustyper:

Oplevelses- og emnekurser (ugekurser), ugekurser med temaer og valgfag, og 2 ugers kurser med valgfag eller gennemgående temaer.

Læs om alle vores valgfag

På alle kurser

På alle kurser er der naturligvis fælles morgensang, fælles foredrag og aftenprogram, og man kommer ud, både til fods og med bus og oplever den storslåede, vestjyske natur og Vesterhavet på både hel- og halvdagsture. Prisen for disse fællesture er inkluderet i kursusprisen.

Læs om alle vores kurser


Praktiske informationer

Faciliteter

SeniorHøjskolen har plads til 89 kursister. Alle værelser har eget bad og toilet, og alle, der ønsker det, kan få enkeltværelse. Enkeltværelserne ligger parvis med fælles indgang, men med hvert sit værelse og badeværelse. Skolen har erhvervet 3 nye lejligheder i grundplan, hvor man har mulighed for at bo flere sammen. Vi har egen svømmesal med 29 grader varmt vand.

Beliggenhed:

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig, i et meget smukt og kuperet landskab tæt ved Limfjorden, Vesterhavet og Klosterhedens Statsskovdistrikt. Skolen ligger i en stor park med petanquebane og en lille sø. Der er gode rejseforbindelser med jernbane til Struer og ad landevejen. Der er bustransport fra og til Struer ved hvert kursus.

Køkkenet:

I køkkenet anvendes gode råvarer, og vi prioriterer den sunde og nærende kost højt - samtidig med, at det gerne må se godt ud! Skolens opskriftsbog kan sammen med den daglige kost tjene som inspiration til madlavningen derhjemme. Højskolen er naturligvis røgfri.

Læs mere om praktiske oplysninger

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Seniorhøjskole

Priser

SeniorHøjskolens kurser koster mellem kr. 3.300,- og 6.900,-

Information om elevpladser

Elevpladser: 90

Handicapfaciliteter

Højskolen er i ét plan. Teleslynge. Handicaptoilet.

Gotland. Fem dage på højskole og otte dages kulturrundrejse med korte eller længere vandretureVor sommer er solstrejf - 14 dages højskole med samvær, valgfag og fordybelseVesterhavet og Limfjorden - Om livet i egnene rundt omGane, glæder og grafik - Lav mad fra naturen og din egen kogebogSkønne Vestjylland - Vesterhav og LimfjordslandSommerhøjskole - Skumsprøjt og vind i håret, vandreture 4-6 kmPå cykel mellem himmel og hav - Vi cykler, vi oplever, vi laver højskole, 35-50 km/dagSlesvig. Fem dage på højskole og fem dage i Slesvig - Genforeningens 100-års jubilæumVandreture i sommerlandet - Over stok og sten, 12-16 km/dag Maleri på mange måderSommerGospel i Nørre NissumSkønne Vestjylland - Vesterhav og LimfjordslandLivsoplysning for livsnydereFugletræk og fuglesteder - I sommerdragtSommerhøjskole Raku og barkfletØhop i Limfjordslandet - Mors, Venø, Livø og FurCykelkursus - Kortere ture 15-20 kmHvor havet begynder - Op og ned langs VestkystenKorfest med niveau Skotland. Seks dage på højskole og otte dages rejse i højlandet - kultur, vandreture og highlights. Kastanjen henter farven ned - 14 dages højskole med samvær, valgfag og fordybelseVandreture i vidunderlige Vestjylland - Store åbne vidder og magiske landskaber, 12-16 km/dag Vestjyllands arvesølv - Fortælling, lækkerier og naturSå syng da, DanmarkGeopark VestjyllandSærlige steder - Store personlighederBeethoven og Den BlåStorken fløj frisk med blæsten - 14 dages højskole med samvær, valgfag og fordybelseLivskraft, latter og let på tå Litteraturen i feltenVestkystekspeditionerKunsthistorie - Billedanalyse og historieGlücksburgerne i DanmarkshistorienI form til livet Kor på kantenDet moderne gennembrud - Er moderne igen!Fuglene flyver - 14 dages højskole med samvær, valgfag og fordybelseJul på SeniorHøjskolenJulefryd, evige fryd - Jul og nytår på SeniorHøjskolen Nytår på SeniorHøjskolenSeniordans 2021Trivsel i den 3. alderMusikuge for kor og orkesterMusikfestenVinterhøjskole med solhverv og litteraturForårslitteraturLivskraft, latter og let på tåKreativt værkstedGeopark VestjyllandSærlige steder - Store personlighederSå syng da, DanmarkGenerationer på højskole - (børn fra 0. til 4. klasse)I form til livetKirker og herregårde - Historie, arkitektur og kunstFugletræk og fuglesteder - I fantastiske NordvestjyllandSpor i litteraturen - Stedets betydning på litteraturenApril - 14 dages højskole med samvær, valgfag og fordybelse

Kontakt højskolen

SeniorHøjskolen - Nørre Nissum
Degneparken 22
7620 Lemvig

Telefon: 97 89 10 11
kontor@seniorhoejskolen.dk
Forstander: Maria Kangas Christensen