Silkeborg Højskole

På Silkeborg højskole handler det ikke om at blive til noget, men om at blive til nogen. Vælg mellem hovedfagene Kunst, Politik, Idræt og vandsport, Friluftsliv, Musik, det internationale fag Change Makers og mere end 40 valgfag. Rejs med os til: Iran, Palæstina, Japan, Indien, Norge, Tour de Danmark, Nepal, Malawi, Cuba, New Zealand og Canada.

Maxresdefault

Her handler det ikke om at blive til noget, men om at blive til nogen

Et ophold på Silkeborg Højskole kan være din vej til nye oplevelser, venner, indsigt og viden, der gør din verden større og dine rødder dybe.

Du vil blive forundret og udfordret og opleve, at din indsats tæller; du kan flytte noget og rykke dig selv sammen med andre. Du kan forfølge det, du allerede brænder for, eller du kan kaste dig ud i noget, du aldrig har prøvet før.

Du opdager, hvem du selv er gennem mødet med andre; det fremmede og det anderledes. Det handler altså om at blive til nogen, inden du kan blive til noget.

Højskoleliv og rejseoplevelser

Vælg et hovedfag, to eksistensfag, 3-5 valgfag, og oplev højskolelivet, når det er bedst – med fordybelse, udfordringer, leg, sang, samvær og alt det midt imellem.

Hvert semester byder på en rejse til fx Iran, Japan, Indien, Palæstina eller Norge. Hvis udlængslen ikke rækker så langt, er Tour de Danmark måske noget for dig; Oplev et interkulturelt road trip til Danmarks kulturelle højborge og ydre afkroge. Når dit højskoleophold er slut har du mulighed for at forlænge din højskoleoplevelse med en rejse til fx Malawi, Cuba, Nepal, New Zealand eller Canada.

Vores kernefag

Engelsksproget undervisning
Friluftsliv
Idræt og sport
Svømning
Vandsport
International linie (undervisningssprog: engelsk)
Rejser (over 2 uger)

Fag og emner

Er dine drømme altid akkompagneret af et musikalsk lydspor, og nynner du de fleste af dine vågne timer? Tænder du på politik og debat? Sover du bedst under åben himmel og med dit yndlingsfriluftsgear inden for rækkevidde? Tænker du i kunstneriske billeder, og ser du verden i farver? Er idræt og bevægelse lige så livgivende for dig som at trække vejret? Har du ambitioner om at skabe reel forandring i verden gennem konkrete aktivititeter og samtidig klogere på andre kulturer?

... Eller har du bare lyst til at prøve noget nyt?

Vælg mellem mere end 40 fag

Sammen med 125 andre elever fra hele verden møder du hver dag en engageret, faglig undervisning, og du kan vælge mellem hovedfagene:

Derudover kan du vælge mellem mere end 40 eksistens- og valgfag, der gør dig klogere på dig selv, dine medmennesker og verden omkring os.

Eksistensfagene behandler livets store spørgsmål. Bliv klogere på verden og din plads i den, når vi kigger filosofiens, sociologiens og æstetikkens store tænkere over skuldrene.

På valgfagene kan du udfolde dine mere praktiske sider i fag som adventure race, keramik, skrivekunst, ølbrygning og kajakpolo.

Silkeborg Højskole er bl.a. film- og caféaftener, svømmehal og fitnesscenter, koncerter og teaterture, studieindspilning og jamsessions, koncerter og gæstelærere, temauger og friluftsdage, "Åben Højskole" og åbne værksteder, ekskursioner og udlandsrejser.

Vi har et nyt musikhus med lydstudier og kontrolrum, musiksal, teatersal, øvelokaler og kunstværksteder, hvor der er plads til at lege med kreativiteten.

Vi har egen svømmehal, idrætshal og fitnesslokale samt massevis af udendørs faciliteter, blandt andet en dobbelt beach volley bane og en naturplads med et stort bålhus og shelter samt kajakker og kanoer.

På højskole i Søhøjlandet

Silkeborg Højskole er placeret i Det midtjyske Søhøjland mellem bakker og skov lige ned til Silkeborg Langsø, og du får rig mulighed for at udforske naturen i Søhøjlandet både til lands og til vands. Her kan du padle, gå eller cykle lige ind i den vidtstrakte natur, eller du kan på 10 minutter nå Silkeborgs centrum med forretninger, tog- og busforbindelser og massevis af kulturtilbud.

Du er velkommen til at besøge os og se skolen med egne øjne. Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning

• Foto h%c3%b8jskolerne rejse