Silkeborg Højskole

Silkeborg højskole er et eksperimentarium, et frirum, hvor livet ikke handler om nytte og perfektion, kompetencer og karakterer. I stedet handler det om i fællesskab at udforske og udfordre, hvad det vil sige at være menneske og samfund med muligheder og mangler.

Maxresdefault

Her handler det ikke om at blive til noget, men om at blive til nogen.

Du vil blive forundret og udfordret og opleve, at din indsats tæller; du kan flytte noget og rykke dig selv sammen med andre. Du kan forfølge det, du allerede brænder for, eller du kan kaste dig ud i noget, du aldrig har prøvet før.

Vælg et hovedfag, to eksistensfag, et hav af valgfag og oplev højskolelivet, når det er bedst – med fordybelse, udfordringer, leg, sang, samvær og alt det midt imellem.

Vores kernefag

Filosofi
Friluftsliv
Idræt og sport
Rejser (over 2 uger)
Ulande

Fag og emner

Er dine drømme altid akkompagneret af et musikalsk lydspor, og nynner du de fleste af dine vågne timer? Tænder du på politik og debat? Sover du bedst under åben himmel og med dit yndlingsfriluftsgear inden for rækkevidde? Tænker du i kunstneriske billeder, og ser du verden i farver? Er idræt og bevægelse lige så livgivende for dig som at trække vejret? Vil du styrke dine interkulturelle evner gennem samarbejde med unge fra andre lande?

... Eller har du bare lyst til at prøve noget nyt?

Sammen med 125 andre elever møder du hver dag en engageret, faglig undervisning, og du kan vælge mellem hovedfagene:

Med udgangspunkt i et hovedfag samensætter du dit eget skema. Derudover kan du vælge mellem mere end 35 eksistens- og valgfag, der gør dig klogere på dig selv, dine medmennesker og verden omkring os.

Forfølg dine interesser og styrk dine færdigheder – eller kast dig nysgerrigt ud i jagten på helt ny viden og endnu ukendte muligheder.

Hvert semester byder på en studierejse, og du har desuden mulighed for at forlænge din højskoleoplevelse med et spændende, længere rejseprojekt.

Silkeborg Højskole er bl.a. film- og caféaftener, svømmehal og fitnesscenter, koncerter og teaterture, studieindspilning og jamsessions, koncerter og gæstelærere, temauger og totalteater, fællestimer og friluftsdage, "Åben Højskole" og åbne værksteder, ekskursioner og udlandsrejser.

Silkeborg Højskole er placeret i Det midtjyske Søhøjland mellem bakker og skove ned til Silkeborg Langsø. Her kan du padle, gå eller cykle lige ind i den vidtstrakte natur, eller du kan på 10 minutter nå Silkeborgs centrum med forretninger, tog- og busforbindelser og massevis af kulturtilbud.

Velkommen på Silkeborg Højskole
Du er velkommen til at besøge os og se skolen med egne øjne.

Book en rundvisning

Rejser Efterår 2018