Suhrs Højskole

Suhrs er en fagspecialiseret højskole med fokus på madlavning, bæredygtighed og kreativitet. Under dit ophold, vil du opleve et frirum til fordybelse og personlig udvikling i et fællesskab. Du kan bo hjemme eller på højskolen. Højskolen holder til i to hyggelige byhuse i København - tæt på Nørreport station, hvor skolen har ligget i over 100 år.

Om skolen

OPLEVELSER FOR LIVET

Suhrs handler om mere end mad, og vi har hverken karakterer eller prøver. Højskolelivet er i fokus, og det betyder et væld af oplevelser, blandt andet teaterture, kulturaftener, fester, hygge og samvær. Vi tager også på ture til skov og vand, og besøger inspirerende iværksættere, der er med til at gøre en forskel. På hvert hold åbner vi vores egen pop-up restaurant i samarbejde med en inspirerende kok, hvor venner, familie og gæster udefra er velkommen.VI FAVNER KONTRASTER

På Suhrs er der plads til alle ambitionsniveauer, hvad end du drømmer om at arbejde som kok, eller at få erfaring med at lave mad. 

Vi går ind for forskelligheder og ønsker at nærme os dem med nysgerrighed og rummelighed. 

 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Vi har samlet dem lige her.

 

HVAD SIGER VORES TIDLIGERE ELEVER?


"Højskolen blev min redning til at finde en vej igen, og jeg er blevet inspireret til at tage en masse udfordrende valg og forfølge mine drømme" - Alvilda

"Jeg valgte som pitstop-elev, at tage på højskole som en pause fra studie - og hverdagslivet, og jeg kan klart anbefale det" - Torben

Mød dem her


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Natur og Miljø
Gastronomi
Keramik og Raku
Æstetik
Iværksætter
Sociologi
Krop og psyke
Madlavning
Motion

Fag og emner

VORES TRE LINJER

GASTRO: På Gastro lærer du at lave mad, som er udover det sædvanlige. Du kan være med uanset om du er øvet eller nybegynder. Du lærer om teknik, tilsmagning, anretning, menu-udvikling og meget mere. Vi får også tid til leg og eksperimenter, når vi går i dybden med emner såsom saucer og fond.

OMSTILLINGSAGENTOmstillingsagent fokuserer på løsninger, og på, hvordan vi omstiller os til en bæredygtig fremtid fyldt med mad, smag og grøn udvikling - i pagt med naturen. Du får en forståelse for, hvor maden kommer fra, fra jord til bord, og lærer om sæsoner, kvalitet og at anvende kød med omtanke. Vi besøger også jordbrug.

SOMMELIER OG BRYG: På SOMMELIER & BRYG oplever du et bredt spektrum af drikkelse, lige fra hjemmelavet øl, forfinede naturvine, limonade, te og kaffe, til kreative sirupper til alkoholfri mocktails. Vi udforsker også det spændende univers af fermenterede drikke og tager på udflugter. 

 

VALGFAG & FÆLLESFAG

Du designer selv dit ophold og kan vælge linjer og valgfag, som fokuserer på det, du selv er mest interesseret i. Vi har valgfag såsom Ost, Det Søde Køkken, Keramik, Bag, Madsociologi, Ro på, og Klatring.

Se alle vores valgfag her og fællesfag her.


Praktiske informationer

Vi har optag i januar (1. optag) og februar (2. optag) for forårsholdet, og i august og september for efterårsholdet. Et langt ophold på Suhrs varer ca. 3-6 mdr. Sommerkurserne er somregel én uge. 

Vi har to-, tre- og firemandsværelser med renoverede bad/toilet (tillæg v. enkeltmandsværelse). Uanset hvor du bor, kan du spise alle dine måltider på skolen og deltage i aktiviteter uden for undervisningen - både hverdag og weekend.

Størstedelen af vores elever er i 20'erne, men det ændrer sig løbende fra hold til hold. Vi har ofte yngre elever, som kommer direkte fra gymnasiet, og ældre elever, som ønsker en (tænke)pause fra studie – eller arbejdslivet.  

Vi har både danske og internationale elever. Vi forventer blot, at du kan forstå et basalt dansk, da undervisningen foregår på dansk.

Følg os på Instagram eller Facebook for et indblik i vores hverdag på højskolen. 

Nysgerrig? Book en rundvisning, så du kan opleve, hvor rart her er.
Læs på Suhrs.dk om mulighederne for at få dækket togbilletterne. 

Eller ring +45 33 12 80 53 og få en snak med os mellem kl. 9-14.

 

Læs også om vores ugekurser i sommerferien her 

 


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Du kan læse om priser og datoer her.

 

ØKONOMISKSTØTTE

Har du brug for økonomisk støtte? Læs mere her.

 

PITSTOP 

Hvis du trænger til en (tænke)pause fra dit videregående studie, har du mulighed for at tage et pitstop til reduceret pris. Læs mere her.

Information om elevpladser

Elevpladser: 50

Suhrs er en hyggelig højskole, med plads til ca. 50 elever. Vi lærer derfor hinanden rigtig godt at kende undervejs, og vi gør meget ud af at skabe et trygt og tæt fællesskab.

Du kan tilmelde dig lige her.

Rejser

ITALIEN

Vi rejser 10 dage til Italien og udforsker den italienske madkultur, når vi besøger vingårde, kokkeskoler og lokale producenter. Vi kommer til at lære at lave ægte italienske specialiter såsom pizza, pasta og pesto.

Kost

Allergener og kosthensyn skal oplyses ved tilmelding. Vi imødekommer følgende diæter og kosthensyn:  veganer, vegetar, pescetar, Laktoseintolerans, Cøliaki  og Halal. 

Konference- og udlejningsfaciliteter

Når vi ikke selv bruger vores køkkener, lejer vi dem gerne ud med tilhørende lokale til spisning. Ring og hør nærmere på 33128053.

Undervisningssamarbejde

Suhrs Højskole ligger centralt i København og kan tilbyde at tilrettelægge forløb, som passer til jeres Gymnasium.

Eleverne får mulighed for et indblik i et lærerigt og fællesskabsorienteret miljø.

Vi kan tilbyde undervisning inden for følgende områder

  • Bæredygtighed
  • Natur
  • Mad
  • Bykultur og historie

Spørg gerne ind til mulighed for et konkret emne eller forløb på kontakt@suhrs.dk

Kontakt højskolen

Suhrs Højskole
Pustervig 8
1126 København K

Telefon: 33 12 80 53
kontakt@suhrs.dk
Forstander: Rasmus Willig