Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Teaterhøjskolen Rødkilde

Scenekunst, teaterkraft og et skabende fællesskab! Rødkilde er et kraftcenter for unge kunstneriske mennesker, med teatret som indgangsvinkel til livet. Rødkilde er for ALLE der har lyst til at udvikle sig selv i højskolens fællesskab og teatrets verden.

Om skolen

Hvorfor Teater? Scenen er skrå fordi livet er skævt. 
At være ung er som at træde ind på en scene. En voldsomt nervepirrende investering af følelser. En konstant søgen i muligheder og handlinger med enorme potentialer. Teater er en kunstart, der er tæt på det at leve. Vi må få bevidsthed om, hvem vi er, for ikke at stå i vejen for os selv. Skuespillerfaget er et redskab til at udtrykke dig selv på scenen og i livet.

Rødkilde er stedet for alle der er interesserede i skuespilkunsten. 

Vores ambition er, at du får udviklet din personlighed, dine potentialer og dine sociale kompetencer ved hjælp af scenekunstens redskaber og metoder. Her er der plads til at være dig selv med alle dine styrker, skævheder, resurser, fejl og glæder.

Så har du mod til at afprøve dig selv i skuespillerens verden, står vi klar til at gøre det sammen med dig. Om du søger op til en optagelsesprøve, vil skabe dine egne scenekunstprojekter eller bare er nysgerrig og vil udvikle dig selv i teatrets verden - Så finder du det du søger på Teaterhøjskolen Rødkilde. 

Teaterhøjskolen Rødkilde kan være en genvej til scenen.
Under alle omstændigheder er det en genvej til dig selv.


Vores kernefag

Forberedelse til Scenekunstuddannelser
Improvisation
Instrumentalundervisning
Performance
Sang
Scenografi
Skuespil
Teater
Kunst

Fag og emner

Om du søger personlig udvikling eller drømmer om en professionel karriere, finder du det på Teaterhøjskolen Rødkilde fordi:

  • Vi koncentrerer os om teaterfaget. Du møder alt det som skuespillerfaget kræver
  • Vi giver dig det optimale. Du vil kun møde professionelt uddannede skuespillere, instruktører og andre teaterfolk som lærere og foredragsholdere
  • Vi tager udgangspunkt i basisuddannelsen på skuespillerskolerne; De Danske Scenekunst Skoler samt teateruddannelser i Norden.

Det kan vi, fordi vores forstanderduo, Stinne Vilde Vium & Henrik Kryschanoffsky har en stor erfaring med både det traditionelle teater og den nyskabende scenekunst. De kommer fra to generationer, to forskellige indgangsvinkler til teateret, to forskellige køn og er to forstandere, der ønsker at udvikle højskolens høje faglige kvalitet i fællesskab med scenekunstbranchens professionelle fagfolk og vækstlagets spirende talenter. Henrik er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i København, og har mange års erfaring som teaterunderviser. Stinne er uddannet Kaospilot og har udviklet nye scenekunstmetoder fra bunden med ensamble og landets professionelle teatre. 

 


Praktiske informationer

Teaterhøjskolen Rødkilde har en særlig atmosfære, med fredede kamtakkede bygninger, tårn og ottekantet teatersal. Den ligger perfekt i en smuk natur, park med mindesmærker, og udsigt ud over vandet ved Stege Nor, hvor solen står op. Vi har været højskole siden 1866 i historiske bygninger der ligner et lille slot på Møn. 

Alle elever har eneværelser så der mulighed for både at være en del af vores levende fællesskab og højskoleliv og give sig selv ro og fordybelse i den intense undervisning.

Læs mere om stedet

Læs mere om tilmelding

Eleverne fortæller

Verden, som jeg kendte den, blev vendt på hovedet og gjort vægtløs.
Maria Ahrensberg

Rødkilde er den ven, jeg ikke vidste, jeg altid havde 
manglet i mit liv.
- Thomas Dahl Bering Poulsen

Et sted, der ser dig, for hvem du er, og giver dig frihed til at være lige netop, 
 hvem du er. 
- Josephine Reumert

Jeg fandt en sjælden kombination af 
ambitioner og drømme.
- Nanna Berner


Jeg blev fuldstændig blæst omkuld. Rødkilde fik mig til at se en verden hvor jeg kan stå ved mig selv.
- Joachim Rosendal


Tag på Teaterhøjskolen Rødkilde – det er en livsinvestering.
- Josefine Tvermoes

Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Efterårskursus info:   https://rodkilde.dk/efteraar/

Forårskursus info:   https://rodkilde.dk/foraar/

Helårskursus info:  https://rodkilde.dk/skuespiller-aarskursus/

Information om elevpladser

Elevpladser: 46

Konference- og udlejningsfaciliteter

Kapacitet: 50 personer.

Kontakt højskolen

Teaterhøjskolen Rødkilde
Rødkildevej 42
4780 Stege

Telefon: 55 81 45 20
info@rodkilde.dk
Forstander: Stinne Vilde Vium & Henrik Kryschanoffsky