Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Testrup Højskole

Musik | Kunst | Teater | Filosofi | Skrivelinje og over 20 valgfag. Vi får ofte at vide, at vi skal være forandringsparate. Men evnen til at forundres har lige så stor værdi. Lige meget hvilken af vores linjer du vælger, håber vi, at Testrup Højskole vil være med til at åbne dine øjne for, hvor forunderligt livet og verden er.

Om skolen

Musik | Kunst | Teater | Filosofi | Skrivelinje

Testrup Højskole ligger i en lille landsby uden for Århus, og vi gør flittigt brug af de kulturtilbud, Århus har at byde på – både i undervisningen og i fritiden. Skolen blev oprettet i 1866 efter inspiration fra N.F.S. Grundtvig.

Lige fra begyndelsen har skolen lagt vægt på at kombinere en højtkvalificeret faglig undervisning med den atmosfære af hjemlighed, der skaber grobunden for et ordentligt højskoleliv. På skolens lange kurser lægger vi særligt vægt på skolens fem linjefag.


Vores kernefag

Billedkunst
Fotografi
Skulptur
Filosofi
Litteratur
Skriveværksted
Musik
Rytmisk musik
Skuespil
Teater

Fag og emner


Dertil kommer over 20 andre valgfag, samt naturligvis foredrag, fællestimer, koncerter, teaterture, kulturcaféaftener, fester m.m.

Vi spiser god mad, drikker spandevis af kaffe og te dagen igennem, og vi er så mange, at vi ikke kan undgå at komme hinanden ved.


Praktiske informationer

# / Indkvartering

Alle værelserne er fuldt moderniserede med gode toilet- og badeforhold. Langt det almindeligste er indkvartering på tre-sengsværelse, men skolen råder også over et mindre antal dobbeltværelser samt ganske få eneværelser. Dyne og pude samt sengelinned medbringes hjemmefra. Kan dog også lejes på skolen.

# / Husgruppe

Eleverne bor sammen i husgrupper på 13-21 personer. I husgrupperne finder man sammen om forskellige praktiske aftaler og ordner de indbyrdes forhold. Samtidig drøfter man idéer og forslag til forskellige aktiviteter i undervisning og fritid. Hver husgruppe har bestemte opgaver i forbindelse med rengøring og køkkenarbejde.

# / Det daglige brød

Mennesket lever ikke af brød alene. Men alligevel: De daglige måltider er en vigtig del af højskolelivet. Mad er ikke bare noget, man skal spises af med. Det er en henvendelse! Vi lægger vægt på at tilberede sunde, velsmagende og varierede måltider. Vi bruger altid friske råvarer, der som en selvfølge er økologiske – så vidt det er praktisk muligt. Der er naturligvis altid et specielt tilbud til vegetarerne. Og brødet – det bager vi selv.

Læs mere om Testrup højskole

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 23. april - 29. april, 1 uge
Emnekurser, 20. juni - 26. juni, 1 uge
Familiekurser, 4. juli - 10. juli, 1 uge

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Priserne er totalpriser, der dækker mad, undervisning, fællesaktiviteter på skolen, udflugter og studieturen. Statstilskud til nedbringelse af elevbetalingen er fratrukket.

Betalingen af dit højskoleophold falder i rater.

Se oversigt over priser her

Information om elevpladser

Elevpladser: 131

På Testrup Højskole har vi plads til 131 elever. Vi har enkelte pladser til udlændinge, pitstoppere og elever med UU-plan. Det er muligt at bo på enkelt- (få pladser), dobbelt- eller tresengsværelse.

Rejser

#/ BERLIN

I løbet af dit ophold tager vi sammen på en uges studietur til Berlin – Europas førende kulturby. Desuden kan Berlin nås med bus – på Testrup Højskole flyver vi ikke.
Berlinturen er den del af det samlede kursusforløb og koster ikke ekstra.

Handicapfaciliteter

Skolen råder over enkelte handicapvenlige værelser.
Teleslynge i foredragssal og koncertsal. Kontakt højskolen.

Kontakt højskolen

Testrup Højskole
Testrupvej 110
8320 Mårslet

Telefon: 86 29 03 55
testrup@testrup.dk
Forstander: Simon Axø