Testrup Højskole

Musik | Kunst | Teater | Filosofi | Skrivelinje og over 20 valgfag. Vi udforsker livet for livets skyld, og er ikke bundet af politiske eller religiøse dagsordner. Alle er velkomne! Testrup Højskole – Det Frie Akademi er ikke noget, du skal bestå, men du kan måske blive klogere på, hvad du selv består af.

Om skolen

MUSIK | KUNST | TEATER | FILOSOFI | SKRIV

Testrup Højskole ligger i en lille landsby uden for Aarhus, og vi gør flittigt brug af de kulturtilbud, Aarhus har at byde på – både i undervisningen og i fritiden. Højskolen blev oprettet i 1866 efter inspiration fra N.F.S. Grundtvig.

På Testrup Højskole kombinerer vi en højtkvalificeret faglig undervisning med den atmosfære af hjemlighed, der skaber grobunden for højskolelivet. På et langt kursus kan du vælge en af vores fem linjer: Teater, Kunst, Musik, Filosofi og Skriv.

Vi er ambitiøse med vores fag, og vi sørger for, at der er tid og rum til at fordybe sig i dem. Alle linjefag og valgfag er gennemgående, og lærerne er knivskarpe og dedikerede. Linjefagene har en høj prioritet med både linjefagsuge og afslutningsprojekt, hvor vi rydder kalenderen og knokler igennem med fede præsentationer: koncerter, forestillinger, bogudgivelser og udstillinger.


Vores kernefag

Billedkunst
Fotografi
Keramik og Raku
Filosofi
Litteratur
Skriveværksted
Musik
Sangskrivning
Skuespil
Teater

Fag og emner

Musik

Vi udfordrer dig som musiker og sangskriver og tager dig gennem forskellige genreforløb samt workhops inden for sangskrivning, improvisation, studieteknik, sangteknik med mere. 

Teater

Vi eksperimenterer med indgroede opfattelser af, hvad teater og performance er. I fællesskab prøver vi kræfter med improvisation, karakterudvikling, filmskuespil og ensemble mm.

Kunst

Du får kyndig vejledning i forskellige kunstarter, så du kan udforske de mange teknikker inden for hoveddisciplinerne: maling, foto, tegning og keramik.

Filosofi

Vi afprøver nye synsvinkler på nogle af de spørgsmål, der angår os alle sammen og dykker ned i emner som kærlighed, ondskab, eksistentialisme, utilstrækkelighed, frihed mm.

Skriv

Vi skubber dig i nye retninger, så teksterne bliver ved med at overraske både dig selv og os. Du får skriveøvelser og bliver ansporet til at folde dine idéer ud, konkretisere, skrive om, skrive videre og gentænke det, du troede, du havde gang i.

Valgfag

Vi har over 20 valgfag, blandt andet keramik, naturdannelse, køn, krop og kultur, arkitektur, billedkunst, dans, yoga, volley, journalistik mm.

Du sammensætter selv dit højskoleophold med et linjefag og tre valgfag. Se vores skema.


Praktiske informationer

Indkvartering

Alle værelserne er fuldt moderniserede med gode toilet- og badeforhold. Det almindeligste er indkvartering på 3-sengsværelse, men Testrup Højskole råder også over et mindre antal dobbeltværelser og eneværelser. Eleverne bor sammen i husgrupper på 13-21 personer. 

Værkstedsaften

Det er vores holdning, at højskole er noget, der foregår hele tiden, og alle på skolen, både eleverne og de ansatte, engagerer sig i det. Vores musiklokaler og værksteder er åbne hele aftenen og i weekenden, og mange elever bruger en stor del af deres fritid i Musikhuset, i keramik eller i mørkekammeret. 

Arrangementer 

Hver uge har vi foredrag med aktuelle samfundsdebatører og forfattere, sangaftener, koncerter, teaterforestillinger, kulturcaféaftener, fester mm.

Maden på højskolen

Vi er stolte af vores køkken, som serverer bæredygtig mad af høj kvalitet, lavet fra bunden med lokale og økologiske råvarer. Vi begrænser kødforbruget og har et stærkt fokus på madspild. 

Læs mere om Testrup Højskole


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Priserne er totalpriser, der dækker mad, undervisning, fællesaktiviteter på skolen og udflugter. Statstilskud til nedbringelse af elevbetalingen er fratrukket.

Betalingen af dit højskoleophold falder i rater.

Se oversigt over priser her

Information om elevpladser

Elevpladser: 131

På Testrup Højskole har vi plads til 131 elever. Vi har enkelte pladser til pitstoppere og elever med UU-plan. Det er muligt at bo på enkelt- (få pladser), dobbelt- eller 3-sengsværelse.

Rejser

I løbet af dit ophold tager vi sammen på en uges studietur til Berlin, hvor vi udforsker byens mange kulturtilbud. Desuden kan Berlin nås med bus – på Testrup Højskole flyver vi ikke af hensyn til klimaet.

Handicapfaciliteter

Skolen råder over enkelte handicapvenlige værelser.
Teleslynge i foredragssal og koncertsal. Kontakt højskolen.