Uldum Højskole

På Uldum Højskole sammensætter du dit eget skema. Du vælger mellem 60 fag og bestemmer selv, om du vil fordybe dig i fx kunst, idræt, musik, antropologi eller samfund eller om du vil prøve lidt at det hele på tværs af alle områder. Kort sagt kan du på Uldum Højskole skræddersy dit højskoleophold.

Maxresdefault

Frihed til forskellighed - og frihed til at skabe dit eget højskoleophold

Uldum Højskole er en almen højskole uden linjer

Hos os sammensætter du dit eget skema. Du vælger mellem 60 fag og bestemmer selv, hvad du vil fordybe dig i.

Du får mulighed for at udfordre dig selv og finde ud af, hvad du vil. Du får med garanti nye venner og oplever et sammenhold og en åbenhed, som ingen andre steder.

Uldum Højskole ligger i Østjylland - tæt på Vejle og Horsens. Vi har egen svømmehal, stort musikhus med lydstudie, masser af andre tiptop undervisningsfaciliteter, hyggelige opholdslokaler og lækre værelser m. internet.

Kombiner dit højskoleophold med en enestående rejse til Afrika
Tag med på vores rejse til Kenya. Det er sammen med andre elever, som du allerede kender. Det er en helt unik rejse, hvor du i trygge rammer får en personlig kontakt med lokalbefolkningen, som ellers er svær at opnå, når man rejser på egen hånd. Du deltage i deres hverdagsliv og snakke med dem om arbejde, værdier, sundhed mm.

Mød lærerne
VORES LÆRERE er kompetente og entusiastiske. Det er din garanti for at du får et højt fagligt udbytte af dit højskoleophold. Herunder kan du se læse om vores fag delt ind i grupper:

Vores kernefag

Antropologi
Rejser (over 2 uger)
Billedkunst
Keramik. Raku
Dansk som 2. sprog
Psykologi
Idræt og sport
Kor
Teater

Fag og emner

Musik & teater
Du har mulighed for at få rigtig meget kor og musikundervisning i fx sammenspil, begynderband, rock, pop, blues, soul og funk.

Vi har også flere teaterfag: teater, børneteater, teatersport. I februar sætter vi et teaterstykke op i en temauge.

Psykologi & pædagogik
At forstå sig selv og hinanden er en forudsætning for at få et godt liv. Vi har mange spændende fag indenfor filosofi, pædagogik, psykologi og præsentationsteknik.

Kunst & design
De kreative fag er mange og forskellige: Smykker, keramik, ovnformet glas, billedkunst, maleri, filtning, læder, syning, film og foto.

Samfund & medier
Vi har de “boglige” fag som politik, religion og kriminologi og vi har skriveværksted, film og litteratur. Desuden har vi privatøkonomi og projektledelse.

Idræt & svømning
Du har masser af muligheder for at få sport og idræt som fx boldspil, outdoor, volleyball, calisthenics, fitness, yoga, beachsport, parkour. Vi har egen svømmehal til aquasport og svømning

Antropologi & naturvidenskab
Antropologi er læren om mennesket og hvorfor vi handler og lever, som vi gør. Vi har også fag om naturen og zoologi, dyr, om dyrevældfærd, miljø, økologi og bæredygtighed.

Faciliteter

Vi har egen svømmehal, et stort flot musikhus med lydstudie, flere kreative værksteder, masse af andre tip-top undervisningsfaciliteter, hyggelige opholdslokaler, café og lækre værelser med internet. Skolen har desuden en stor parklignende have med shelter, bålplads, fodbold og frisbee-golf, og udendørsbaner til beachvolley og basket.

Se videoklip af skolens faciliteter her

Udenfor undervisningstiden kan du bruge svømmehallen, de åbne værksteder, indgå i elevernes mange interessegrupper eller deltage i aftenaktiviteter med foredrag, debatoplæg, koncerter, film m.m. I weekenden er der altid cafeaften fredag, ofte med levende musik, og lørdag som regel med et brag af en fest.

Transport
Det er nemt at komme til og fra Uldum med busforbindelser fra Horsens og Vejle og med motorvejen tæt på.

Prisen starter ved 1245 kr om ugen. Der er flere muligheder for tilskud.

• Uldum h%c3%b8jskole billede1 beachvolley
  • Uldum h%c3%b8jskole billede4 elever lytter