Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole har i 150 år været samlingssted for uddannelse og nysgerrighed. I dag har vi seks hovedfag: Journalistik, Tilrettelægger, Spiludvikling, Forfatter, Design & Maker samt Event & Lederskab. Vil du fordybe dig i kreative produktioner indenfor medier og video, litteratur, events, design og spiludvikling, er Vallekilde stedet.

Maxresdefault

Om skolen

NYSGERRIG SIDEN 1865

Vallekilde Højskole  er nysgerrighed en dyd. Vi prøver hele tiden at se nye tendenser og nye muligheder i vores omverden og udbød som de første i landet spiludvikling som højskolefag. Vi har egen 3D-printer, drone og laserskærer i værkstedet på en af landets ældste højskoler, hvor tradition og ny teknologi krydser veje.

 

PARTNERSKABER MED VIRKELIGHEDEN

Vi har seks hovedfag: Journalistik, Tilrettelægger, Spiludvikling, Forfatter, Design & Maker samt Event & Lederskab.

Fælles for fagene på Vallekilde Højskole er, at vi lægger stor vægt på, at de projekter, du som elev arbejder på, bliver til noget "i virkeligheden".

Derfor har vi blandt andet partnerskaber med aktører som Distortion og Roskilde Festival, og uanset hvilket hovedfag du vælger, får du rig mulighed for at prøve kræfter med konkrete projekter.

På Vallekilde Højskole finder du både faglig fordybelse og fællesskab.

 


Vores kernefag

Design
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Grafisk design
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Medier
Projektledelse
Spiludvikling
Litteratur
Skriveværksted

Fag og emner

HOVEDFAG

JOURNALISTIK

Du lærer at skrive artikler til print og web indenfor en række journalistiske dicipliner, og vi prøver også kræfter med TV-nyheder. Vi fokuserer desuden på optagelsesprøverne til DMJX og SDU.

TILRETTELÆGGER

Fortæl historier med lyd og billeder. Vi hjælper dig igennem små og store produktioner sammen med erfarne instruktører og journalister, der giver dig feedback på dine projekter.

FORFATTER

Her kan du udvikle dit sprog, din stemme og dine idéer med prisvindende forfattere. Du kan starte fra nul eller videreudvikle ideer og tekster.

SPILUDVIKLING

Prøv kræfter med spiludvikling, social gaming, level- og lyddesign, grafik, brætspil og spilpsykologi. Du får et kig ind i en branche, der for længst har overhalet filmens verden, når vi møder folk fra den danske spilindustri. 

EVENT & LEDERSKAB

Kom med bag kulisserne, når vi arbejder med fester og festivaler, workshops og events, publikumshåndtering, projektledelse, markedsføring og logistik sammen med en lang række kulturaktører.

DESIGN & MAKER

Du bliver helt skarp på visuelt design, typografi og grafik, rumligt design og prototyper, 3D-print og laserskærer. Samtidig bliver du klogere på designuddannelserne.


Praktiske informationer

TILMELDING

Tilmeld dig forårsholdet (januar-juni)

Tilmeld dig efterårsholdet (august-december)

MAD

Måltiderne er en vigtig del af opholdet på Vallekilde Højskole. Vores ambitiøse køkken arbejder meget med at mindske madspild, og vi bliver fortsat grønnere og grønnere. Vi tager selvfølgelig hensyn til allergier, særlige diæter og ønske om vegetarisk kost.

LÆRERNE

Underviserne er et ungt og engageret hold, der glæder sig meget til at møde dig og gøre dit ophold til noget helt særligt.

FØLG HVERDAGEN

Du kan følge livet på Vallekilde Højskole på vores Facebook-side og Instagram.

DIVERSE

  • Smuk beliggenhed med stor park og æbleplantage
  • Egen biograf, radiostudie og pejsestue
  • 3D-printer, laserskærer og iMacs
  • Mulighed for eneværelse med privat bad og toilet
  • Landets ældste (og smukkeste) gymnastiksal
  • Musiklokale
  • Sauna, bålplads og pizzaovn

  • Vallekilde 61
  • Vallekilde 8
  • Vallekilde 02