Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole har i 150 år været samlingssted for uddannelse og nysgerrighed. I dag har vi seks hovedfag: Journalistik, Tilrettelægger, Spiludvikling, Forfatter, Design & Maker samt Event & Lederskab. Vil du fordybe dig i kreative produktioner indenfor medier og video, litteratur, events, design og spiludvikling, er Vallekilde stedet.

Maxresdefault

NYSGERRIG SIDEN 1865

Vallekilde Højskole er nysgerrighed en dyd. Vi prøver hele tiden at se nye tendenser og muligheder i vores omverden og udbød som de første i landet spiludvikling som højskolefag. Vi har egen 3D-printer, drone og laserskærer i værkstedet på en af landets ældste højskoler, hvor tradition og ny teknologi krydser veje.

PARTNERSKABER MED VIRKELIGHEDEN

Vi har seks hovedfag: Journalistik, Tilrettelægger, Spiludvikling, Forfatter, Design & Maker samt Event & Lederskab + en lang række valgfag.

Fælles for fagene på Vallekilde Højskole er, at vi lægger stor vægt på, at de projekter, du som elev arbejder på, bliver til noget "i virkeligheden".

Derfor har vi bl.a. partnerskaber med Roskilde Festival og Distortion, og uanset hvilket fag du vælger, får du mulighed for at arbejde med konkrete projekter.

Nogle elever vælger Vallekilde, fordi de vil et skridt nærmere en fremtid som journalist, designer, tilrettelægger, projektleder, eventmager, forfatter eller spildesigner - eller lignende fagligheder.

Andre vælger os for det sociale, nye venskaber og 4 eller 6 måneder, du aldrig glemmer. Uanset hvad garanterer vi høj faglighed og tid til både dig selv og fællesskabet.

På Vallekilde Højskole finder du både faglig fordybelse og fællesskab.

Vores kernefag

Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Grafisk design
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Medier
Projektledelse
Spiludvikling
Skriveværksted

Fag og emner

HOVEDFAG

JOURNALISTIK

Arbejd som journalist og skriv til print og web. Lær om medier og de journalistiske dicipliner, og prøv også kræfter med TV-nyheder.

Fokus på optagelsesprøverne til journalistuddannelserne.

TILRETTELÆGGER

Fortæl historier med lyd og billeder. Lær at tilrettelægge, filme og klippe små og store videoproduktioner sammen med erfarne instruktører og journalister, der giver dig feedback på dine projekter.

FORFATTER

Skriv som forfatter. Arbejd med litteratur, dit sprog og dine idéer med prisvindende forfattere. Du kan starte fra nul eller videreudvikle ideer og tekster.

SPILUDVIKLING

Prøv kræfter med spiludvikling, social gaming, level- og lyddesign, grafik, brætspil og spilpsykologi. Du får et kig ind i en branche i vækst, når vi møder folk fra den danske spilindustri.

EVENT & LEDERSKAB

Kom med bag kulisserne, når vi arbejder med fester og festivaler, workshops og events, publikumshåndtering, projektledelse, kommunikation, markedsføring og logistik sammen med en lang række kulturaktører.

DESIGN & MAKER

Bliv helt skarp på visuelt design, typografi og grafik, rumligt design og prototyper, 3D-print og laserskærer. Samtidig bliver du klogere på designuddannelserne.

UGEN PÅ VALLEKILDE

Du vælger et af seks hovedfag - Journalistik, Tilrettelægger, Design & Maker, Event & Lederskab, Spiludvikling, Forfatter - som du har mandag, onsdag og torsdag. Tirsdag og fredag har du valgfag - vælg mellem mere end 20 forskellige fag. Aftnerne byder på sport, kultur, foredrag og hygge.

TILMELDING

Tilmeld dig forårsholdet (januar-juni)

Tilmeld dig efterårsholdet (august-december)

MAD

Måltiderne er en vigtig del af opholdet på Vallekilde Højskole. Vores ambitiøse køkken arbejder meget med at mindske madspild, og vi bliver fortsat grønnere og grønnere. Maden er økologisk og lavet fra bunden. Vi tager selvfølgelig hensyn til allergier, særlige diæter og ønske om vegetarisk kost.

LÆRERNE

Underviserne er et ungt og engageret hold, der glæder sig meget til at møde dig og gøre dit ophold til noget helt særligt.

FØLG HVERDAGEN

Du kan følge livet på Vallekilde Højskole på vores Facebook-side og Instagram.

DIVERSE

• Smuk beliggenhed med stor park og æbleplantage
  • Egen biograf, radiostudie og pejsestue
  • 3D-printer, laserskærer og iMacs