Vejle Idrætshøjskole

Vejle Idrætshøjskole er for alle, der elsker idræt og fællesskab. Du kan vælge frit mellem mere end 60 fag, og vi tager dig med ud at rejse. Du kommer til at skabe dit højskoleophold sammen med vores engagerede lærere og de andre elever. Du kan også snuse til studieretninger inden for journalistik, politi og psykologi.

Om skolen

Udlev drømmen

Lysten, nysgerrigheden og glæden ved idræt er det fælles samlingspunkt, hvis du vil prøve et af vores sommerkurser eller lange højskolekurser.

Vejle Idrætshøjskole udbyder mange forskellige idrætsfag - herunder fodbold, basket, padel, yoga, kajak, klatring, volley og håndbold.

Idræt, personlig udvikling og faglige kompetencer

På Vejle Idrætshøjskole bruger vi idræt til andet end at bevæge os. Gennem den udvikler du dine personlige og sociale kompetencer, du udfordrer dine grænser og du oplever magien ved det højskolefællesskab. Men idræt er ikke den eneste vej til højskolemagien, og derfor lægger vi også vægt på andre udviklende fag som for eksempel musik, design og green mind. 

Du får også lov at snuse til interessante studie- og karriereretninger inden for sundhed og psykologi, som kan gøre starten på studiet lettere. Dertil kommer vores forberedelseslinjer, hvor du kan forbedre dine chancer for at blive optaget ved Politiet eller på Journaliststudiet.

Det allervigtigste for Vejle Idrætshøjskole er vores elever, og fordi du her kan vælge så mange forskellige fag, kan du være sikker på at de mennesker du møder her, også er blandet flok med vidt forskellige interesser.


Vores kernefag

Adventure
Boldspil
Fitness
Forberedelse til Politiuddannelse
Outdoor
Styrketræning
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Musik
Psykologi
Yoga

Fag og emner

SAMMENSÆT DIT EGET SKEMA

Outdoor/adventure - Adventure 360, Adventurerace, Toughest, Havkajak, YoSurf'n'Climb, Friluftsliv, MTB, OCR, klatring

Boldspil - Håndbold, Basket, Fodbold, Futsal, Volley, Multisport, Badminton, Padel

Fitness - Fitness 360, Indoor cycling, Cardio Attack, Yoga, Crossfitness, Functional Training, Bootcamp, COPS, Holdtræning, Dance, Styrketræning, Fitnessinstruktør, Ernæring & forbrænding, Test & Træning

Endurance - Trailløb, Distanceløb, Triatlon, Mountainbike, Toughest, Idrætspsykologi

Mindedness - Yoga, Body & mind, Functional training, Personlig power, Psykologi

SÆRLIGE FORBEREDELSESLINJER

Politi - Du afklarer din drøm om at blive en del af politiet og du forbereder dig grundigt til optagelsesprøven på politiskolen.

Sportsjournalistik - Du kombinerer journalistik og idræt. Du afprøver dig selv og forbereder dig til optagelsesprøven på journaliststudiet.

Psykologi Du tilegner dig viden og kompetencer, samt afklarer din motivation og forbereder dig til et relevant studie.

FÆLLESFAG

Dit skema består også af morgensamling, et ugentligt foredrag og fælles højskolefag, hvor vi sætter fokus på personlig udvikling, samfund og demokrati.


Praktiske informationer

Beliggenhed: Midt i Danmark

Man kan hurtigt komme til Vejle Idrætshøjskole fra de fleste steder i Danmark. Skolen ligger tæt ved både motorvej og offentlig transport.

Vi bor i et af landets smukkeste naturområder, midt i skoven og alligevel kun 3 km fra Vejle by med shoppinggade, musikteatret, biografer, caféer og diskoteker. Du kan gå, cykle eller løbe gennem Nørreskovens bakker lige ned til Vejle Fjord.

Lærerne på Vejle Idrætshøjskole har alle teoretisk og praktisk specialviden inden for deres fagområde. De har valgt at bruge deres kompetencer her, fordi de er interesseret i dig som elev eller kursist. 

Skolens kurser varierer i længde fra 16 uger til 43 uger.

Vejle Idrætshøjskoles faciliteter tæller blandt andet en kunstgræsbane til brug året rundt, unikke klorfri udendørs opvarmede svømme- og vandtræningsfaciliteter, spejlsale til dans, yoga og fitness, to sportshaller, spinninglokale, musiklokale, OCR-bane, beachvolleybaner, mountainbike trail, indendørs og udendørs klatrevæg, outdoor fitnessstativ, streetbasketbane, discgolfbane, sauna, fitnesscenter og et testcenter, som ofte bruges i undervisningen. 

Hvis du er interesseret i at se mere, kan du også bestille en rundvisning


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Katalog korte kurser

Skoletype

Idrætshøjskole

Priser

Se mere om priser ved at klikke dig ind på de forskellige lange ophold eller på vores korte kurser.

Information om elevpladser

Elevpladser: 150

Du bor på skolen på to- eller tremandsværelser

 

Rejser

På de lange højskoleophold har vi altid en fællesrejse - og rejseuger, hvor du selv vælge destination.

Læs mere om alle vores rejser

Kost

Mulighed for særlige diæter.

Handicapfaciliteter

Et ophold på skolen kræver normalvis bred fysisk udfoldelse. Kontakt skolen for at høre om muligheden for at deltage på et kursus med handicap. Vi har erfaring med døvehandicap.

Kontakt højskolen

Vejle Idrætshøjskole
Ørnebjergvej 28
7100 Vejle

Telefon: 75 82 08 11
kontor@vih.dk
Forstander: Ole Damgaard