Vejle Idrætshøjskole

På Vejle Idrætshøjskole er idrætten det fælles udgangspunkt og en genvej til at sætte spot på din personlige udvikling. Du kan vælge fag på kryds og tværs eller fordybe dig inden for OUTDOOR, FITNESS, BOLDSPIL, ENDURANCE. Du kan også snuse til forskellige studieretninger eller forberede dig til optagelsesprøven hos POLITIET og på JOURNALISTstudiet.

Maxresdefault

Udlev drømmen

Lysten, nysgerrigheden og glæden ved idræt er det fælles samlingspunkt, hvis du vil prøve et af vores sommerkurser eller lange højskolekurser.

Vejle Idrætshøjskole udbyder linje- og specialefag indenfor de overordnede pakker; Outdoor/adventure, Fitness, Boldspil, Endurance, Politi og Sport & Journalistik. Se også hele vores fagudbud.

Idræt, personlig udvikling og faglige kompetencer

Gennem idrætten udvikler du dine personlige og sociale kompetencer. Men personlig udvikling er andet og mere end idræt, derfor lægger vi også vægt på musiske, kreative og andre alment udviklende fag.

På Vejle Idrætshøjskole har du også mulighed for at vælge fag, der forbedrer dine faglige kompetencer. Du får lov at snuse til mulige interessante studie- og karriereretninger, mærke din motivation og tilegne dig viden, som kan gøre starten på studiet lettere.

I flere af vores idrætsfag kan du desuden tage en leder-/træner-/instruktøruddannelse eller tage kajak-, klatrecertifikater, der giver dig mulighed for at dyrke dine interesser i din fritid.

Dertil kommer vores fokuserede forberedelseslinjer, hvis du er interesseret i at blive optaget ved Politiet eller på Journaliststudiet.

Vores kernefag

Adventure
Fodbold
Forberedelse til Politiuddannelse
Outdoor
Styrketræning
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Psykologi

Fag og emner

Sammensæt dit eget skema

IDRÆTSFAG

Outdoor/adventure - Adventure 360, Adventurerace, Toughest, Havkajak, YoSurf'n'Climb, Ski, Friluftsliv, Mountainbike, dykning.

Boldspil  - Håndbold, Basketball, Fodbold, Futsal, Fodboldakademi, Volleyball, Teamplayer, Multisport, Badminton & rackets sports

Fitness - Fitness 360, Indoor cycling, Cardio Attack, Crossfitness, Functional Training, Bootcamp, COPS, Step, Fitness holdtræning, Dance, Styrketræning, Fitnessinstruktør, Ernæring & forbrænding, Test & Tæning, Body & mind.

Endurance - Trail-/Track-/Road Running, Triatlon/Swimrun & X-Terra, Mountainbike, Toughest, Indoor cycling.

SÆRLIGE FORBEREDELSESLINJER

Politi - Du bliver afklaret i forhold til at forfølge drømmen om at blive en del af politiet og du forberedes grundigt til optagelsesprøven til politiskolen.

Sportsjournalistik - Du kombinerer journalistik med din interesse for idræt. Du afprøver dig selv i forhold til det journalistiske arbejde og forbereder dig til optagelsesprøven på journaliststudiet.

HØJSKOLEFAG

Derudover består dit skema også af morgensamling, et ugentligt foredrag og fælles højskolefag, hvor vi sætter fokus på personlig udvikling, samfund og demokrati.

Beliggenhed: Midt i Danmark

Man kan hurtigt komme til Vejle Idrætshøjskole fra de fleste steder i Danmark. Skolen ligger tæt ved både motorvej og offentlig transport.

Vi bor i et af landets smukkeste naturområder, midt i skoven og alligevel kun 3 km fra Vejle by med shoppinggade, musikteatret, biografer, caféer og diskoteker. Du kan gå, cykle eller løbe gennem Nørreskovens bakker lige ned til Vejle Fjord.

Lærerne på Vejle Idrætshøjskole har alle teoretisk og praktisk specialviden inden for deres fagområde. De har valgt at bruge deres kompetencer her, fordi de er interesseret i dig som elev eller kursist.

Skolens kurser varierer i længde fra 16 uger til 43 uger.

Vejle Idrætshøjskoles faciliteter tæller blandt andet en kunstgræsbane til brug året rundt, et udendørs opvarmet svømmebassin, spejlsale til dans/aerobic m.m., to sportshaller, spinninglokale, musiklokale, OCR-bane, beachvolleybaner, mountainbike trail, indendørs og udendørs klatrevæg, outdoor fitnessstativ, streetbasketbane, discgolfbane, et fitnesscenter og et testcenter, som ofte bruges i undervisningen.

Hvis du er interesseret i at se mere, kan du også bestille en rundvisning

• 2k2a8489
  • 20150415 2k2a6720 409   kopi
  • Img 4318  2    kopi