Vestjyllands Højskole

Vi er en almen højskole med hovedfag i dans, musik, sanger, teater, kokkeri, forfatter, maleri, keramik, permakultur og udeliv.

Om skolen

Fokus på kreativitet og bæredygtighed

Du vælger selv dine fag, så det er dig, der bestemmer, om skemaet skal være fyldt med musik og dansetrin eller om du vil bygge permakulturhaver, lave mad og tage på tur med udeliv. Om efteråret har vi en fælles studietur til Budapest, ligesom du også kan forlænge dit ophold med en længere studietur til udlandet i juni.

Vestjyllands Højskole er Danmarks økologiske højskole. Vi har fokus på økologi og bæredygtighed, og er selvforsynende med vedvarende CO2-neutral energi. I køkkenet skaber vores grønne kokke dagligt madmirakler af økologiske råvarer.

Vi er også den førende skole inden for dansk permakultur, hvad enten det gælder havedesign eller permakultur som social praksis. Du har mulighed for at tage permakulturdesign-certifikat som elev på højskolen. 

Vestjyllands Højskole har plads til 75 elever på vores vinterskole. Vi ligger midt i den vestjyske natur med udsigt over Ringkøbing Fjord, og en gåtur fra Vesterhavet. Vi glæder os til at byde dig indenfor på kanten af den jyske hede.


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Dans
Musik
Sang
Teater
Kunst
Madlavning
Skriveværksted

Fag og emner


Praktiske informationer

 

Ophold

Vestjyllands Højskole har vi lange ophold på 12, 20 og 32 uger. Du kan starte på højskolen i september, januar eller marts, og holde enten til jul, til marts eller få hele skoleåret og holde sidst i maj.  

Pris

Det koster fra 1225 kr/uge eller kr. 4980,- pr. måned (4 uger). Prisen er afhængig af, om du vil bo på dobbeltværelse eller enkeltværelse, og om der skal være bad og toilet på værelset eller på gangen. I nogle fag vil der være udgifter til materialer. Samlet bliver beløbet til materialer på mellem 0 og ca 250 kr. pr. måned afhængig af, hvilke fag du vælger. 

Læs mere om priser

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere, kan du


Skoletype

Bred almen højskole

Information om elevpladser

Elevpladser: 80

Børn med på lange kurser

Børn i alle aldre er velkomne. God lokal fri/naturbørnehave og friskole.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Kapacitet: Max 100. Mindre grupper/møder gennem hele året. Økologisk ”guld” køkken, grøn energi og udsigt til fjord.

Handicapfaciliteter

Handicapvenligt indrettet, med elevator til 1. sal, store værelser, handicaptoilet, teleslynge.

Kontakt højskolen

Vestjyllands Højskole
Skraldhedevej 8
6950 Ringkøbing

Telefon: 96 75 37 77
kontor@vestjyllandshojskole.dk
Forstander: Benedikte Sten Andersen