Vrå Højskole

Brug Vrå Højskole til at udruste dig til din drømmeuddannelse indenfor det kreative felt. Fordyb dig i dine interesser sammen med andre. Højskolen er mest kendt for fotografi, musik, kunst, keramik og tekstildesign - men vi kan også tilbyde mere eksotiske emner som podcast og iværksætteri. Skab venskaber for livet på Vrå Højskole.

Maxresdefault

Om skolen

Vrå Højskole kan du fordybe dig og nørde igennem i et særligt område som musik, fotografi, design eller kunst – men du har også mulighed for at prøve mange forskellige fag og muligheder af.

Mange bruger højskolen som springbræt til at komme ind på drømmeuddannelsen:

• Vrå Højskole kan gøre dig bedre indenfor foto og medie, så du kan søge ind på Medieskolen i Viborg eller Medie og Journalisthøjskolen i Aarhus.
  • Højskolen kan også forbedre dine skills og dit portefolie indenfor håndværk, kunst og design - så du lettere kan komme ind på VIA design i Herning, Kunstakademiet eller Designskolen i Kolding.
  • Flere af højskolens musikelever har haft held til at klare optagelseprøven på musikkonservatoriet og har forbedret deres cv og styrket deres erfaringer, mens de gik her. På musik har du mulighed for at indspille din egen musik og lære at skrive dine egne sangtekster.

Du har også mulighed for at læse skolefag op i eksempelvis dansk og matematik, ligesom vi gerne understøtter din undervisning og din udvikling i STU-forløb. Det kræver ikke nogen særlig uddannelse eller kvalifikationer at gå på højskole, men det er et krav, at du er minimum 17,5 år, når du starter hos os.

Vores kernefag

Dansk som 2. sprog
Elektronisk musik
Fotografi
Keramik. Raku
Maleri
Tekstildesign
Fotojournalistik

Fag og emner

Sammensæt dit eget skema

Måske ved du endnu ikke, hvad du vil arbejde med og uddanne dig indenfor. Du kan sagtens få masser ud af højskolen alligevel. På Vrå Højskole har vi mere end 20 fag, så vi skal nok hjælpe dig med at finde det, du netop er god til.

Kunst:
Kunst, keramik, billedværksted illustration og trykteknikker

Brug dig selv:
Kropskultur, boldspil, kickboxing

Musik:
E-musik, musik, musikteori, sangskrivning

Tekst & billeder:
Medie, fotografi, litteratur, sagt! podcast + din historie

Nål & tråd:
Fashion og design

Skole:
Dansk som 2. sprog, FVU-matematik, FVU-dansk

Liv & dialog:
News, bliv voksen

Kom på besøg hos os og prøv højskolen af. Du kan få en rundvisning sammen med dine forældre, dine venner – eller måske din uu-vejleder. Du har også mulighed for at teste et højskoledøgn af – ganske gratis, og går du på gymnasiet, så tilrettelægger vi gerne en højskole eskursion for hele klassen.

Mere om fag på Vrå

Hverdagen:
Vi starter med morgenmad og morgensamling. Formiddagen går med de fag, du har valgt, inden vi samles til frokost. Efter en kort siesta fortsætter eftermiddagen med fag. Efter aftensmaden kan der være arrangementer.

Faciliteter:
Trådløst fibernet på hele skolen. Fri adgang til motionscenteret i Vrå.
Skolens værksteder står til fri afbenyttelse 24/7.

Pas godt på hinanden:
Det er vigtigt at respektere og hjælpe hinanden. Alle elever indkvarteres i en bogruppe, her deles i om rengøring og køkkentjans.

Vejledning:
Vi har på Vrå Højskole en unik mulighed for grundig vejledning. Dette gælder både studie- og erhvervsvejledning, men også mentorvejledning.

Onsdage i ulige uger:
Hver anden onsdag er der fællesspisning om aftenen på højskolen. Her kommer gæster fra byen og hele oplandet.

Praktisk info:
Ingen rygning indendørs. Specialkost til allergikere, diabetikere og vegetarer kan bestilles ved tilmelding.

Beliggenhed:
Vrå Højskole ligger i Nordjylland, der er 45 km fra Aalborg og 15 km fra Hjørring, Brønderslev og Vesterhavet. Toget stopper i Vrå, og der er kun 500 m fra stationen til højskolen.

• Skolebillede vraa hojskole elevboliger
  • Skolebillede vraa hojskole familie vennedag
  • Skolebillede vraa hojskole podcast
  • Skolebillede vraa hojskole elektronisk musik