Askov Højskole

Askov Højskole er en højskole med dybe rødder, højt til loftet og vide horisonter. Siden 1865 har vi skabt livgivende fællesskaber og mening i menneskers liv med korte og lange kurser - et frirum til fordybelse, fællesskab og nye vinkler og perspektiver på alverdens spændende emner. Hvis vi selv skal sige det, er vi Danmarks hyggeligste højskole.

Om skolen

Askov Højskole - et åndehul i Jylland, hvor du kan udvikle dig og blive klogere.

Askov Højskole er en historisk højskole med fingeren på pulsen. Hos os får du derfor både det ægte højskoleliv og det bedst tænkelige afsæt til at komme videre med dig selv og det, der interesserer dig.

På Askov Højskole kan du vælge mellem seks linjefag, der bevæger sig inden for hovedområderne medier, kultur og teknologi “Journalistik“, “Film“, “Litteratur“, “Game Design og VR“, “Robotter og VR“, “Dansk sprog og kultur“.

Alle fag har fokus på medier og udtryksformer, og vi dyrker historie fortællingen og det, der sætter tingene i perspektiv og giver livet mening og værdi.

Vores kernefag

Dansk som 2. sprog
Skriveværksted
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Spiludvikling
Robotteknologi

Fag og emner

Lange kurser

Linjefag
Du får undervisning i dit linjefag 12 timer i ugen. Linjefagene er en blanding af humanistiske og naturvidenskabelige fag, og har særligt fokus på historiefortælling, kommunikation og teknologi.

Inden du starter på højskolen skal du vælge ét af de seks linjefag:

Valgfag
Valgfagene giver dig mulighed for at fordybe dig i grundlæggende og almene discipliner eller prøve kræfter med kreativ og æstetisk udfoldelse.

Udbuddet af valgfag ændres løbende. Lige nu kan du vælge: tegning, keramik, sammenspil (musik), verden omkring dig, animation, esport, dit hjem - dit slot, webdesign, glas og maleri.

Fællesfag
Når vi har fællesfag, mødes vi på tværs af linjefag. Det er her, vi har mulighed for at fordybe os sammen i både kreative og tidsaktuelle emner.

Fællesfag: morgensamling, højskoleaften, tænkehjørnet, sport og leg, debatten og kor.

Korte kurser

Vi har en lang række korte kurser året rundt, som bl.a. handler om musik, sang, dans, fugle, vandring, kunst, kreativitet, spil, kultur, litteratur, historie, familie mm.

Du kan læse mere om de mange korte kurser her.

Beliggenhed
Askov Højskole ligger i Askov ved Vejen, som ligger mellem Kolding og Esbjerg. Vi er omgivet af smuk natur, og indgår i et aktivt lokalsamfund.

Værelser
Højskolens elever har selvstændige elevfløje. Du vælger selv om du vil bo på dobbelt- eller enkeltværelse, og du kommer til at dele bad/toilet med andre elever.

Faciliteter
På Askov Højskole finder du Danmarks største privatejede bibliotek, motionsrum, gymnastiksal, musikrum, et helt fantastisk parkanlæg og meget mere.

Mad
På Askov Højskole kan du forvente at få enerigsrigtig og frisk mad, som er tilpasset årstiderne. Køkkenet har fornylig opnået Det Økologiske Spisemærke i bronze, derfor kan du være sikker på, at mellem 30 - 60 % af de føde- og drikkevarer vi bruger er økologiske.

Lærerne
Hvert linjefag har en linjefagsleder, og den person bliver din primære lærer under dit ophold. Mød lærerne her

Hverdagen
Hvordan ser hverdagen ud på Askov Højskole? Den er fyldt med fordybelse i linjefagene, kreative og fysiske aktiviteter, fællessang, valgfag, morgensamlinger, aftenaktiviteter og meget mere. Kunne du tænke dig at få et mere detaljeret indblik i hverdagen? Så følg med på Askov Højskoles Instagram og Facebook.

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 27. juni - 3. juli, 1 uge
Emnekurser, 4. juli - 10. juli, 1 uge
Familiekurser, 4. juli - 10. juli, 1 uge
Emnekurser, 1. august - 6. august, 1 uge

Lange kurser

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Fra 1.550 kr. pr. uge på lange højskoleophold (fra 12 uger).

Fra 4.950 kr. pr. uge på de korte kurser (ca. 1 uges varighed).

Information om elevpladser

Elevpladser: 100

Askov Højskoles elever er en mangfoldig blanding.

Størstedelen af eleverne har en ungdomsuddannelse og er mellem 18 og 25 år. Vi har en relativt lige fordeling af køn; en lille overvægt af drenge.

Her er også internationale elever fra hele verden.

Rejser

På forårssemestret går turen til Baltikum, og på efterårsholdet tager vi til Færøerne. Desuden tager vi løbende på ekskursioner med fagligt relevante destinationer.

Pga. Covid-19 går turen i foråret 2021 til Dresden i Tyskland.

Kost

Askov Højskole har bronzemærket i økologi, det vil sige at forplejningen består af 30-60 % økologiske (og lokale) kvalitetsråvarer.

Køkkenpersonalet tager gerne hensyn til allergier (gluten, laktose mm.). Vegetarkost er også en mulighed.

Børn med på lange kurser

Det er i udgangspunktet ikke muligt at medbringe børn på lange kurser.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Askov Højskole sørger gerne for lokaler, værelser, mad, AV-udstyr, wi-fi og underholdning til dit arrangement.

Askov Højskole har et utal af mødelokaler og sale med plads til op til 500 siddende personer.

Læs mere om de mange muligheder her.

Handicapfaciliteter

På Askov Højskole er enkelte værelser med handicaptoilet. Der er kørestolsramper og dermed adgang til store dele af skolens areal. I hovedbygningen findes et handicaptoilet.

Der er elevator til Tårnsalen og teleslynge i foredragssdalen og festsalen.

Kontakt højskolen

Askov Højskole