Askov Højskole

Siden 1865 har individets udvikling og dannelse været i centrum på Askov Højskole. Her samles mennesker med nysgerrighed for hinanden på tværs af generationer. Askov Højskole er fællesskab og læring i trygge og inspirerende omgivelser. Det er fordybelse i fagligheden og meningen med livet. Det er dygtiggørelse og dannelse i ét

Om skolen

Askov Højskole bygger på Grundtvigske tanker, og har siden 1865 haft individets udvikling og dannelse i centrum. Højskolen har en lang tradition for at forme fortællere, der igennem sit fagområde formår, at formidle vigtige og rørende historier, hvadend de formidles sort på hvidt papir, på det store lærred, i radioen, på YouTube eller i virtuelle verdener. 

På Askov Højskole løfter og guider lærerne hver elev som formidlingsnørder af samme sind. Læring er nemlig også andet end det, der står i bøgerne. Her må det gerne være nørdet - og helst originalt. På Askov Højskole er der rum til at fejle og til igen at komme på rette spor. 

Med et ophold på Askov Højskole danner du fundamentet for et rigt og givende liv. Alle historier starter et sted, og du kommer ud, som hovedpersonen i din egen fortælling. Klædt på til at gøre en forskel for andre mennesker og med øje for verden omkring dig.

Askov Højskole er fællesskab og læring i trygge og inspirerende omgivelser. Det er fordybelse i fagligheden og meningen med livet. Det er dygtiggørelse og dannelse i ét.


Vores kernefag

Dansk som 2. sprog
Litteratur
Skriveværksted
Film
Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Journalistik
Spiludvikling
Video
Robotteknologi

Fag og emner

På Askov Højskole kan du vælge mellem tre forskellige slags kurser: lange kurser, korte kurser og 4-ugers kurser. 

Lange kurser

På højskolens lange kurser kan du fordybe dig i fortælle- og formidlingskunsten. Her dyrkes historiefortællingen på det store lærred, sort på hvidt papir, i radioen, på YouTube, på programmørens tastetur og i virtuelle verdener. Højskolens seks linjefag er:

Når du går på et langt kursus bor du på skolen. Udover linjefag har du også fællesfag og valgfag

Korte kurser

Askov Højskoles korte kurser byder på en uge med fordybelse i alt fra dans og litteratur til fugle og vandring. Du kan læse mere om de mange forskellige korte kurser her.

Når du går på et kort kursus kan du bo på skolen. Du kan også være dagselev og dermed sove hjemme i egen seng. Højskolens korte kurser har altid temaer, som dyrkes via relevante foredrag, koncerter og udflugter - alt sammen toppet med det traditionelle højskoleliv. 

4-ugers kurser

Som noget ganske særligt har Askov Højskole specialiseret sig i at udbyde et prøveforberedende 4-ugers kursus indenfor journalistik. Læs mere her.


Praktiske informationer

Beliggenhed
Askov Højskole ligger i Askov ved Vejen, som ligger mellem Kolding og Esbjerg. Skolen er omgivet af smuk natur, og indgår i et aktivt lokalsamfund. 

Værelser
Højskolens elever har selvstændige elevfløje. Du vælger selv om du vil bo på dobbelt- eller enkeltværelse, og du kommer til at dele bad/toilet med andre elever. 

Faciliteter
På Askov Højskole finder du Danmarks største privatejede bibliotek, motionsrum, gymnastiksal, musikrum, et helt fantastisk parkanlæg og meget mere. 

Mad
På Askov Højskole kan du forvente at få energirigtig og frisk mad, som er tilpasset årstiderne. Køkkenet har for nylig opnået Det Økologiske Spisemærke i bronze, derfor kan du være sikker på, at mellem 30 - 60 % af føde- og drikkevarerne er økologiske. 

Lærerne
Hvert linjefag har en linjefagsleder, og den person bliver din primære lærer under dit ophold. Mød lærerne her

Hverdagen
Dit højskoleliv fyldes med fordybelse i linjefagene, kreative og fysiske aktiviteter, fællessang, valgfag, morgensamlinger, aftenaktiviteter og meget mere. Kunne du tænke dig at få et mere detaljeret indblik i hverdagen? Så følg med på Askov Højskoles Instagram og Facebook.


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Fra 1.550 kr. pr. uge på lange højskoleophold (uden højskoletur).

Fra 1.750 kr. pr. uge på lange højskoleophold (med højskoletur). 

Fra 2.100 kr. pr. uge på 4-ugers kurser. 

Fra 5.050 kr. pr. uge på de korte kurser (ca. 1 uges varighed). 

Information om elevpladser

Elevpladser: 100

På højskolens lange kurser har størstedelen af eleverne en ungdomsuddannelse og er mellem 18 og 25 år med en relativt lige fordeling mellem køn. Her er også internationale elever.  

På højskolens korte kurser er alle aldre repræsenteret.

Rejser

På forårssemestret går højskoleturen til Baltikum, og på efterårsholdet tager vi til Færøerne. Desuden tager vi løbende på ekskursioner med fagligt relevante destinationer. 

Kost

Askov Højskole har Det Økologiske Spisemærke i bronze, det vil sige at forplejningen består af 30-60 % økologiske (og lokale) kvalitetsråvarer.

Køkkenpersonalet tager gerne hensyn til allergier (gluten, laktose mm.). Vegetarkost er også en mulighed. 

Børn med på lange kurser

Det er i udgangspunktet ikke muligt at medbringe børn på lange kurser. 

Konference- og udlejningsfaciliteter

Askov Højskole sørger gerne for lokaler, værelser, mad, AV-udstyr, wi-fi og underholdning til dit arrangement.

Askov Højskole har et utal af mødelokaler og sale med plads til op til 500 siddende personer.

Læs mere om de mange muligheder her.

 

Handicapfaciliteter

På Askov Højskole er enkelte værelser med handicaptoilet. Der er kørestolsramper og dermed adgang til store dele af skolens areal. I hovedbygningen findes et handicaptoilet.

Der er elevator til Tårnsalen og teleslynge i Foredragssalen og Festsalen. 

Kontakt højskolen

Askov Højskole
Maltvej 1
6600 Vejen

Telefon: 76 96 18 00
info@askov-hojskole.dk
Forstander: Rikke Holm