Gerlev Idrætshøjskole

Når du kommer til Gerlev Idrætshøjskole, møder du et internationalt idrætsmiljø med højt niveau og fingeren på pulsen. Du møder kompetente undervisere, der udfordrer dig fysisk og mentalt, men også lægger vægt på fællesskab og glæden ved leg og bevægelse.

Om skolen


GERLEV BRINGER DIG VIDERE

Når du kommer til Gerlev Idrætshøjskole, møder du et internationalt idrætsmiljø med højt niveau og fingeren på pulsen. Du kan vælge mellem 11 hovedfag og en lang række side- og studiefag fordelt på tre semestre. Et ophold på Gerlev kan vare alt fra 2 til 10 måneder.

Bliv elev
 

FYSISK OG MENTAL UDVIKLING

Gerlev tager vi udgangspunkt i dig og din udvikling. Du møder kompetente undervisere, der udfordrer dig fysisk og mentalt, men også lægger vægt på fællesskab og glæden ved leg og bevægelse. Med 10 lektioner om ugen giver hovedfaget faglig fordybelse og mulighed for at udvikle og udfordre dig selv i et fællesskab. Vælg mellem Parkour, Dans, CrossFit, Outdoor, Natural Move, Basketball og mange flere. 
Se alle vores hovedfag her


INTERNATIONAL ATMOSFÆRE

På Gerlev har hver fjerde elev en international baggrund. Så det vigtigste, du skal have med dig, er modet på at udvikle dig og møde over 100 nye mennesker, der bliver dine venner. Vi taler meget engelsk i det daglige, så alle elever er med i fællesskabet. Du får venner og netværk der følger dig hele livet.


Vores kernefag

Cross-training
Fodbold
Idræt og sport
Klatring. Rapelling
Outdoor
Parkour
Skisport
Volleyball og beachvolley
Dans
Yoga

Fag og emner

På Gerlev lægger vi vægt på glæden ved bevægelse, leg og udvikling.
Gerlev er den skole i Danmark der indførte undervisning i friluftsliv, satte parkour på skemaet, fik CrossFit box og tilbyder nu undervisning i den voksende bevægelseskultur Natural Move. På Gerlev kan alle være med.
Læs mere om vores fag her

HOVEDFAG

Hovedfaget giver faglig fordybelse og mulighed for at udvikle og udfordre dig selv i et fællesskab. Gerlevs hovedfag er med 10 lektioner ugentligt det største fag, vi tilbyder. Du kan vælge mellem 11 hovedfag, fordelt på to perioder.


SIDEFAG OG STUDIEFAG

Ud over hovedfag vælger du et sidefag og to studiefag.

Sidefaget fylder 6 lektioner ugentligt. Hver gang udbydes 4-6 forskellige fag, og udbuddet af fag afhænger af årstiderne.

Studiefagene fylder 4 lektioner ugentligt. Hver gang udbydes 4-6 forskellige fag, og fagene varieres året igennem.

Sidefag og studiefag vælger du efter ankomst til skolen.
Se faguddbuddet her


Praktiske informationer

Gerlev ligger naturskønt, nær København og Odense, med fantastisk udsigt til Storebælt og masser af frisk luft og dejlige udendørs faciliteter.

Gerlevs køkken lægger stor vægt på sund og lækker mad, der er afpasset til masser af fysisk aktivitet. Køkkenet gør sig umage for at imødekomme alle særlige kostbehov. Husk at notere dem ved indmeldelse.

Vi har enkeltværelser og dobbeltværelser samt enkelte 3-mandsværelser alle udstyret med håndvask.


RUNDVISNING

Du er altid velkommen på et uforpligtende besøg, så du selv kan opleve stemningen, faciliteterne og møde elever og lærere. Vi har altid tidligere elever klar til at tage imod dig.

Ring 58 58 40 65 og få en rundvisning.


BLANDT ANDET HAR VI:

  • Internationalt idrætsmiljø
  • Verdens første parkourpark
  • Certificeret CrossFit® Box
  • Gerlev Performance Team
  • Forberedende undervisning
  • Sauna
  • Boulderingvæg
  • Gerlev Legepark og Center for leg og bevægelse
  • Et åbent og unikt fælleskab

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 2. juni - 6. juni, 1 uge
Emnekurser, 26. juni - 2. juli, 1 uge

Lange kurser


Skoletype

Idrætshøjskole

Priser

Prisen på Gerlev deles op i skolepenge, som dækker kost, logi og undervisning, et indmeldingsgebyr, et engangsbeløb til materialer og udgifter til rejser.
Jo længere dit ophold, jo større rabat får du på skolepengene.
Læs om økonomien her

Information om elevpladser

Elevpladser: 140

Rejser

Hvert forløb rummer uforglemmelige rejser til forskellige destinationer, hvor du kan prøve kræfter med alt det, du lærer hos os. Hele højskolen tager sammen på fællestur, og hovedfagene tager på fagspecifikke ture, hvert semester. 
Læs om rejserne her

Konference- og udlejningsfaciliteter

Konference: Fra 10-200 personer med mulighed for leje af div. spændende idrætsfaciliteter. Overnatning: 16-24 dobbeltværelser samt mulighed for sovesale. Udlejning kun i perioden 1. september – 15. juni.

Handicapfaciliteter

Teleslynge.

Kontakt højskolen

Gerlev Idrætshøjskole
Skælskør Landevej 28
4200 Slagelse

Telefon: 58 58 40 65
gerlev@gerlev.dk
Forstander: Tanja Dethlefsen