Grundtvigs Højskole

Giv dig selv en pause til at fordybe dig i det, du har lyst til og bliv en del af et rummeligt fællesskab.

Om skolen

På Grundtvigs Højskole sammensætter du selv dit eget skema og vælger kun de fag, du har lyst til. Valgfriheden giver dig plads til at eksperimentere og fejle. Samtidig giver det højskolen en bred diversitet af forskellige typer elever.

Halvvejs inde i dit højskoleophold får du mulighed for at vælge nye fag - med undtagelse af dit hovedfag, som er gennemgående.

Vi har plads til 120 elever og ligger i Hillerød, tæt på København.

HØJT TIL LOFTET

Vi er et flerkulturelt sted, hvor der er plads til at mene noget forskelligt, og hvor du kan tale frit og dele det, der betyder noget for dig. Omvendt forventer vi også, at du er nysgerrig, tolerant og åben overfor andres meninger og argumenter.

FOREDRAG

En central del af Grundtvigs Højskole er at få indspark og information ude fra. Derfor er kalenderen fyldt med foredragsholdere, debattører og andre inspirerende mennesker - for eksempel Natasha Al-hariri, Ida Rud, Halfdan Pisket, Jan Grarup og mange flere.

HVEM ER ELEVERNE?

Det er meget forskelligt, hvorfor folk tager på Grundtvigs. Nogle gør det for det sociale, andre for at dygtiggøre sig inden for et område. Mens nogle også bare trænger til en pause fra præstationssamfundet.

Vores kernefag

Radio
Filosofi
Skriveværksted
Fotografi
Keramik og Raku
Maleri

Fag og emner

FOTOGRAFI

Dyk ned i fotografiets magiske verden, hvor kameraet bliver en forlængelse af dig selv.

MAD DERUDE

Udforsk naturen, sank, sans og lær planter og urter at kende.

MALERI

Arbejd teoretisk og praktisk med forskellige stilarter og udtryk.

LITTERATUR

Skriv noveller, digte, essays og stift bekendtskab med nogle af landets sprudlende forfattere.

RADIO

Bliv suget ind i radiomediets fantastiske verden og lav din egen podcast.

POLITIK

Bliv klogere på de forskellige politiske lag, der former det samfund, du er en del af.

MUSIK

Udvikl dit eget musikalske udtryk og bliv inspireret.

KERAMIK

Har du lyst til at prøve at lære at dreje i ler?

SMYKKER

Lav dine egen smykker og lær nye teknikker.

BELIGGENHED

Grundtvigs Højskole ligger i Hillerød, Nordsjælland, kun 35 kilometer fra København.

VÆRELSER

Vi har både dobbelt- og enkeltværelser med og uden eget bad og toilet.

MAD

Vores køkken bruger sæsonbetonede råvarere. Vi har bronzemærket i økologi og genanvender maden mest muligt for at reducere madspild. Følg os @grundtvigs_mad

STUDIEVEJLEDNING

Ønsker du at få afklaret dit studievalg, kan du benytte dig af højskolens studievejledere.

LÆRERNE

Underviserne er engagerede og glæder sig meget til at møde dig og gøre dit ophold til noget helt særligt.

FØLG HVERDAGEN

Du kan altid følge med i livet på Grundtvigs Højskole på @grundtvigshojskole

FACILITETER TIL RÅDIGHED

• Atelier, keramikkælder, fotostudie, radiostudie og musikstudie
  • Bibliotek med 1000-vis af bøger og tidsskrifter
  • Gymnastiksal med frivægte, basketkurve, yogamåtter mv.
  • Stor, grøn park med bålplads, sheltre, fodboldmål, bistader, drivhus, kysselabirint mm.
  • Mac's med PhotoShop, Illustrator, iMovie, Hindenburg mm.

Kursusstart: August og januar
Kursuslængde: 18 eller 22 uger.
Kursuspris: Fra 1.550 kr. pr. uge.

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 19. juni - 25. juni, 1 uge
Emnekurser, 26. juni - 2. juli, 1 uge

Lange kurser

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Samlet pris for et langt ophold inkl.studieture fra 28.200 kr. til 43.350 kr. alt efter varighed. Tillæg for eneværelse og eget bad/toilet.

Information om elevpladser

Elevpladser: 120

Rejser

Grundet Corona-udbruddet har vi sat al vores rejseaktivitet på pause. Studieture bliver derfor enten i Danmark eller de omkringliggende nabolande, hvor det er muligt at rejse.

Kost

Mulighed for vegetarisk/vegansk kost. Hensyntagen til gluten-, nødde- og laktoseallergi.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Dagsarrangementer eller arrangementer med overnatning 15-150 personer. Man kan ikke leje højskolen til private fester.

Handicapfaciliteter

Teleslynge. Elevator. Handicaptoilet.

Undervisningssamarbejde

Grundtvigs Højskole vil gerne samarbejde med jer og tilbyder særligt tilrettelagte undervisningsforløb om efteråret.

Vi lægger op til, at der både bliver tid til at lytte, tale og lære.

Vi tilbyder forløb inden for følgende fag:

• Samfundsfag/politik
  • Mediefag

Alle fag kan kombineres med relevante studieturer i Københavnsområdet.

Kontakt højskolen

Grundtvigs Højskole