Kalø Højskole

Kalø Højskole er en almen højskole med Danmarks måske smukkeste beliggenhed i Nationalpark Mols Bjerge. Vi tilbyder lange og korte kurser inden for emner som natur, outdoor, adventure, vildmarksliv, bæredygtighed, selvforsyning, jordbrug, permakultur, iværksætteri, filosofi, politik, sport, sprog, sundhed, kultur, kreative og humanistiske fag.

Om skolen

Kalø Højskole er en almen højskole med en af Danmarks smukkeste placeringer midt i Nationalpark Mols Bjerge. Vi tilbyder både lange og korte kurser og har plads til 80 elever fordelt på fire linjer:
 

Outdoor Ranger

Gro

Dannelsesrejsen

Dansk Sprog og Kultur

Faglig ekspertise og fantastiske rammer
På Kalø Højskole kommer du helt tæt på naturen og får faglig ekspertise og fantastiske rammer for at eksperimentere og skabe. Vi bor i noget af Danmarks smukkeste natur, midt i Nationalpark Mols Bjerge. Vores nærmeste nabo er Danmarks eneste økologiske landbrugsskole, som vi samarbejder tæt med. Skolen er omgivet af skov, strand, frodig landbrugsjord, økologiske drivhuse og vores smukke park, der bare venter på, at du kommer og bruger det hele som legeplads.

Fleksibelt skema med plads til fordybelse
På Kalø Højskole lægger vi vægt på, at dit skema skal give mening for dig og give plads til både fordybelse og til at prøve mange forskellige fag. Derfor er vores skema bygget op med fleksibilitet, så du både kan målrette dit ophold efter dit linjefag eller gå på opdagelse i vores mange forskellige typer valgfag.


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Jagt og fiskeri
Natur og Miljø
Dansk som 2. sprog
Filosofi
Krop og psyke
Musik
Outdoor
Samfundsfag

Fag og emner

Outdoor Ranger
Det ultimative outdoor kursus, hvor natur, vildmarksliv, overlevelse, jagt, UV-jagt, kajak, træklatring, adventurerace, vilde rejser og vild mad er hverdag. Og hvor vi perspektiverer tilværelsen i og med naturen. Naturbenyttelse og naturbeskyttelse!

Gro
På vores Gro-linje får vi ting til at spire og vokse - både planter, projekter og personer. Vi arbejder med emner som natur, bæredygtighed, selvforsyning, permakultur, havebrug, grøn aktivisme, cirkulære forretningsidéer, filosofi, politik og personlig udvikling. 

Dannelsesrejsen
Linjen for dig, der stiller de store spørgsmål! Vi inviterer vi dig med på din helt egen dannelsesrejse, hvor vi stiller kloge spørgsmål til livet og forsøger at forstå verden. Det handler blandt andet om filosofi, etik, politik, debat, bæredygtighed, film, musik, litteratur, kunst og kultur. Undervejs i kurset tager vi selv på en dannelsesrejse ud i Europa. 

Dansk Sprog og Kultur
Her kan du tilegne dig det danske sprog og den danske kultur på rekordtid. Alt foregår på dansk. Om formiddagen har vi klassiske sproglige discipliner og om eftermiddagen anvender vi sproget i praktiske og kreative kulturfag. 


Praktiske informationer

En højskole midt i nationalparken

Højskolen ligger i Nationalpark Mols Bjerge på et af de smukkeste steder i Danmark - inderst i Århusbugten ved Kalø Vig, og blot en halv times kørsel fra Århus. Skolen består af en blanding af gamle bygninger og nyere huse samlet omkring haver og hyggelige gårdrum.

Se mere om Kalø Højskole. 


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

19 ugers højskolekurser (efteråret 2022)
34.400 kr. alt inklusiv. 

25 ugers højskolekurser (foråret 2023)
44.000 kr. alt inklusiv. 

Læs mere

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 80

Eleverne på Kalø Højskole er samlet i familiehuse, som ligger på højskolens grund. Der er både enkelt- og dobbeltværelser. 

Rejser

På alle vores linjer er der fede rejser, der giver sammenhold og nyt perspektiv: 

Outdoor Ranger: Alene i vildmarken i Norge. 
GRO: Bæredygtig rejse ud i Europa
Dannelsesrejsen: Klassisk dannelsesrejse ud i Europa
Dansk Sprog og Kultur: Rejse i Danmark

Konference- og udlejningsfaciliteter

Auditorium med 200 pladser. Mulighed for separate mødelokaler. Enkelt- og dobbeltværelser. Veludstyret bibliotek. Fornuftige priser og stor fleksibilitet.

Kontakt højskolen

Kalø Højskole
Skovridervej 1
8410 Rønde

Telefon: 86 37 12 86
kontakt@kalohojskole.dk
Forstander: Kenneth Degnbol