Kalø Højskole

Kalø Højskole er en almen højskole med Danmarks smukkeste beliggenhed ved Rønde nord for Aarhus og midt i Nationalpark Mols Bjerge. Vi tilbyder lange og korte kurser inden for emner som natur, friluftsliv, sejlads, permakultur, selvforsyning, keramik, antropologi, outdoor, adventure, bæredygtighed, filosofi, litteratur, sport og kreative fag.

Om skolen

Kalø Højskole er en almen højskole, som tilbyder både lange og korte kurser. Vi er 80 elever og bor på en smuk grund i udkanten af skoven, få hundrede meter fra vandet. Lav dit eget skema blandt vores linjefag og mere end 35+ forskellige valgfag. 

Linjerne

Outdoor Ranger - Friluftsliv, outdoor, vildmark, turliv, kajak og klatring

Gro - Permakultur, selvforsyning, natur, byggeri og økologi

Dannelsesrejsen - Psykologi, filosofi, køn, kunst, litteratur og antropologi


Valgfag for enhver smag!
Friluftsliv, mountainbike, bueskydning, sejlads, orienteringsløb, vandring, jagt og vildt, bushcraft og håndværk, alene i vildmarken, sankning, medicinske urter, bæredygtigt byg, tinyhouse, fadeburet, naturperspektiv, grøn livsstil, pileflet, strik, keramik, kunst, fotografi, podcast, litteratur, filmklub, skriveværksted, filosofi, psykologi, yoga, mindfulness, musik, teater, band, begynderguitar, kor, vinyl, badminton, boldspil, sport og leg, outdoor training, løbeklub, dans og meget mere! 

Plads til fordybelse
Vores skema er bygget op med fleksibilitet, så du både kan vælge fag, der knytter sig til dit linjefag - eller prøve en masse nyt ved at gå på opdagelse i de mange forskellige valgfag


Vores kernefag

Antropologi
Bæredygtighed og økologi
Forberedelse til Friluftsuddannelser
Friluftsliv
Have
Jagt og fiskeri
Naturen
Kajak og kano
Outdoor
Keramik og Raku

Fag og emner

Outdoor Ranger
Det ultimative outdoor kursus, hvor friluftsliv, kajak, klatring, turliv, vildmark, bushcraft, sankning, adventure, vilde ture og rejser og vild mad er hverdag. Her er plads til dig, der allerede er friluftsnørd og vil udvikle dig mere - og dig, der bare gerne vil tættere på naturen i fællesskab med ligesindede. 

Gro
På vores Gro-linje får vi ting til at spire og vokse - både planter, projekter og personer. Vi arbejder med permakultur, selvforsyning, bæredygtighed, byggeri, mad og mennesker. Her får du en hverdag tæt på naturen i vores smukke skovhaver, drivhuse og naturen, der omgiver højskolen - og nyt perspektiv på det meningsfulde bæredygtige liv. 

Dannelsesrejsen
Linjen for dig, der stiller de store spørgsmål! Kom med på din helt egen antropologiske dannelsesrejse, hvor vi undersøger nogle af de fænomener, der fylder i samfundet i dag: Køn, seksualitet, identitet, magt, demokrati, religion, klimakrise, kulturmøder og meningen med det hele.

Undervejs leder vi efter svar og perspektiver i kulturens verden - gennem teater, musik, museer, film, litteratur, Folkemødet og en masse andre spændende små og store dannelsesrejser - i Danmark og på studietur i Europa. 


Praktiske informationer

En højskole midt i nationalparken
Højskolen ligger ved Rønde i Nationalpark Mols Bjerge på et af de smukkeste steder i Danmark - inderst i Århusbugten ved Kalø Vig og blot en halv times kørsel fra Århus. Vores nærmeste nabo er de store statsskove, havet og nationalparkens istidsskabte landskab, som ligger lige uden for døren. 

Fantastiske faciliteter - døgnet rundt
Skolen består af en blanding af gamle bygninger og nyere huse samlet omkring haver og hyggelige gårdrum. Vi har en kæmpestor smuk gammel park med egen shelterplads, bålpladser, boldbane, beachvolley og masser af plads til udfoldelse. Desuden rummer grunden forskellige perma- og skovhaver, drivhuse, hønsegård og en af Danmarks smukkeste vandreruter. 

Kalø Højskole har egen idrætshal med klatrevæg og fitnesslokale, bibliotek, musiklokale, keramikværksted, kunstværksted, friluftsværksted og grejbase med udstyr til vandsport, klatring og friluftsliv. Fra lystbådehavnen nedenfor skolen kan vi bade året rundt, sejle, ro kajak, padle SUP og fiske. 

Bussen går direkte fra skolens grund til Aarhus, hvor vi kan dyrke kultur- og bylivet, og hvorfra man kan komme videre rundt i landet med offentlig transport. 

Se mere om Kalø Højskole.


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

19 ugers højskolekurser (efteråret 2024)
37.300 kr. alt inklusiv. 

25 ugers højskolekurser (foråret 2025)
48.800 kr. alt inklusiv. 

Rabat til studerende på videregående uddannelse (pitstop) samt fortsætterelever (to ophold). 

Læs mere.

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 80

Eleverne på Kalø Højskole er samlet i familiehuse, som ligger på højskolens grund. I husene er der et godt fællesskab med opholdsrum, tekøkken, terasse og ugentlige husmøder med hygge og praktisk koordinering. Der er både enkelt- og dobbeltværelser. 

Rejser

Kulturrejsen: Oplev Europas kultur- og storbyliv
Naturrejsen: Friluftsliv og adventure i udlandet
Alene i Vildmarken: En uge alene i Norges ødemark

Vælg desuden mellem vinterfjeldstur i Norge (efterår) eller kanotur i Sverige (forår).

Læs mere her.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Auditorium med 200 pladser. Mulighed for separate mødelokaler. Enkelt- og dobbeltværelser. Veludstyret bibliotek. Fornuftige priser og stor fleksibilitet.

Kontakt højskolen

Kalø Højskole
Skovridervej 1
8410 Rønde

Telefon: 86 37 12 86
kontakt@kalohojskole.dk
Forstander: Kenneth Degnbol