Højskolen Snoghøj

På Højskolen Snoghøj skaber og dyrker vi kunst og scenekunst. Sammen. Her kan du sammensætte dit eget skema med en kreative linjefag og et væld af valgfag. Vi er kendetegnet ved et varmt, rummeligt og respektfuldt fællesskab – og en høj grad af faglighed og ambitioner.

Om skolen

Om skolen

"Kunsten er at skabe dit liv!" skriver vi på vores hjemmeside. Og med det mener vi, at vi er ambitiøse, motiverede og dybt passionerede omkring det at skabe scenekunst og kunst sammen. Men det stopper ikke her! For på Snoghøj vil du også opleve, at du nærmer dig, hvem du er, og hvad du vil med dit liv. Det sker i undervisningen. Det sker i fritiden. Og måske sker det endda til en samling, hvor nogle ord fra højskolesangbogen pludselig får det hele til at give mening. 

På Højskolen Snoghøj sammensætter du selv dit skema og skaber dermed din unikke, faglige profil ved hjælp af 1 linjefag og valgfag, som du vælger helt frit. Vores valgfag spænder vidt – fra havkajak til koreografi. Derfor vil du opleve, at din hverdag er sprængfyldt med inspirerende mennesker, ny viden og kunstneriske udfordringer.

Sidst men ikke mindst lægger vi vægt på, at Snoghøj er dit hjem. Her skal du kunne være dig selv i et varmt, rummeligt og respektfuldt fællesskab, som vi alle bidrager til.

Tag på højskole. Kom hjem til Snoghøj!


Vores kernefag

Ballet
Dans
Forberedelse til Scenekunstuddannelser
Improvisation
Koreografi
Musical
Sang
Scenografi
Skuespil
Teater

Fag og emner

På Højskolen Snoghøj tilbyder vi 3 linjer og et væld af valgfag! 

Musical-linjen er for dig, der brænder for sang, dans og drama på én og samme tid! Vi arbejder typisk med en eksisterende musical som udgangspunkt for det kunstnerisk skabende arbejde. Vi tilføjer, fravælger og fortolker og skaber vores helt egen unikke musicalforestilling!

PPA er for dig, der brænder for at få dine egne idéer og teaterstykker ud at leve i virkeligheden! Du bliver en kreativ og kunstnerisk entreprenør, og du lærer om hele processen omkring det at lave teater – lige fra at idéudvikle til at skrive, sætte i scene, sætte lys og lyd, projektstyre og performe. Du bliver med andre ord Producing, Performance Artist! 

Skuespil-linjen er for dig, der primært ønsker at arbejde med det talte teater. Vi arbejder typisk med udgangspunkt i et allerede eksisterende stykke. Vi prøver, improviserer, tilretter, videreudvikler og fortolker, indtil det, der står tilbage, er vores egen unikke forestilling! 

Vi har et væld af kreative valgfag indenfor teater, sang, billedkunst og tøjdesign – du kan også vælge aktive og udendørs valgfag, som giver små pauser til hjerne og krop. 


Praktiske informationer

Praktiske oplysninger 

Højskolen Snoghøj ligger i Fredericia – lige midt i Danmark! Du kan derfor let komme til os med tog og bus, der stopper lige udenfor døren. Derudover ligger vi helt unikt med 30 meter til Lillebælt og vores egen badebro og sauna.

Samvær og højskoletid

Aftenerne og weekenderne på Snoghøj er fyldt med muligheder for at mødes på kryds og tværs gennem forskellige aktiviteter. Uanset om du foretrækker at bruge aftenen på faglig snak med en lærer, at følge vores tillægsfag i audition eller hygge ved bålstedet, er der masser af muligheder! Det er højskoleliv, når det er bedst. 

Læs mere om højskolelivet på Snoghøj her.


Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Ugepriser (dobbeltværelse) kr. 1.650,-

Tillæg enkeltværelse: 200,- pr. uge

Valgfri studierejser 

Studietur New York: kr. 12.500

Studietur Berlin: kr. 6500 

Studierejse i Danmark er inkluderet i ugeprisen 

Indmeldelsesgebyr: kr. 1000

Læs om priser her

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 60

Rejser

På Højskolen Snoghøj tilbyder vi 3 studierejser i foråret; vi tager til New York, Berlin og rundt i Danmark. Her får du store oplevelser, faglighed og masser af nye perspektiver. Du kan læse mere om vores studierejser her. 

 

Kost

Vi kan håndtere dig lige som du er. Vi tilbyder naturligvis alle former for specialkost og har generelt et grønt og meget sundt køkken.

Kontakt højskolen

Højskolen Snoghøj
Højskolevej 9
7000 Fredericia

Telefon: 76 24 15 30
info@snoghoj.dk
Forstander: Kim Nesager Røge