Krogerup Højskole

KROGERUP HØJSKOLE - samfundssind og selvindsigt siden 1946 Krogerup Højskole er for dig, som er nysgerrig på verden omkring dig – og føler et ansvar for den. Og for dig, der vil blive klogere på dig selv – fri for fremdriftstvang og karakterræs.

Om skolen

UDELIV · EUROPA BRÆNDER · FOTOGRAFI · JOURNALISTIK & MEDIER · STORBYENS PULS · VERDEN BRÆNDER · JORDEN KALDER · FILM, SERIER & DOKUMENTAR 

_____________________________________________________

Uanset hvilket hovedfag, du vælger – Udeliv, Film, Serier & Dokumentar, Jorden Kalder, Fotografi, Storbyens Puls, Verden Brænder, Journalistik & Medier eller Europa Brænder – er det din nysgerrighed, der bestemmer retningen.

Fri for karakterer kan du blive klogere på dig selv, menneskerne omkring dig og de fag, du vælger at dykke ned i. Krogerup Højskole er – kort fortalt – uddannelse af høj kvalitet båret af begejstring og forundring plus spændende rejser, nye venskaber, havbad i Øresund, morgensang, fodbold i parken og meget mere.

Læs mere om Krogerup Højskole

Du kan også følge os facebook eller find os på Instagram: krogeruphojskole

Pitstop på Krogerup

På Krogerup Højskole udbyder vi pitstop-pladser til studerende, der er i gang med en videregående uddannelse, og som trænger til en pause fra studiet. Pitstoppere får reduktion i ugeprisen.

Vil du høre mere om mulighederne for pitstop, så kontakt vejleder Anne Steen Himmelstrup: anne@krogerup.dk

Læs mere om pitstop her.

 

 

 


Vores kernefag

Arkitektur
Fotografi
Keramik og Raku
Kunst
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Film
Journalistik
Politik
Rejser (over 2 uger)

Fag og emner

Du sammensætter selv dit forløb med et hovedfag og 3-4 valgfag.

Hovedfag på Krogerup Højskole:

UDELIV Livet under åben himmel, bæredygtighed og håndværk

JORDEN KALDER Klimakamp, naturkærlighed og økologisk produktion

EUROPA BRÆNDER Politisk højskole om et Europa i opbrud

JOURNALISTIK & MEDIER Journalitisk produktion, nye medier og samfund

FOTOGRAFI Kamerateknik, digital billedbehandling, mørkekammer, kunstfoto 

VERDEN BRÆNDER Aktivisme, politik og kampagnearbejde

FILM, SERIER & DOKUMENTAR Skab din egen film eller dokumentar

STORBYENS PULS  Arkitektur og bysociologi i teori og praksis

Valgfag:

Bogbinding · Dans · Den levende streg med Louisiana · Tekstil · Den store julefrokost · Det Digitale Menneske · Det eksotiske Sverige · Jordforbindelse · Drama · Eventmaking · Heksekreds · Football Forever · Friluftsliv · Keramik · Med litteraturen i vildmarken · Mod til at leve · Radio & podcast · Musik · Sex, kærlighed og kommunikation · Skriftens veje og vildveje · Grønnere mad · Syng ud · Filosofi · Kald det kærlighed

 

 

 


Praktiske informationer

På demokratihøjskolen i Humlebæk bor du naturskønt på en fredet herregård omgivet af skov og strand og stadig kun en halv time fra København.

Et ophold varer om foråret 24 uger og om efteråret 18 uger og består af undervisning i hovedfag og valgfag, temauger og en rejse på mindst to uger. Opholdet afsluttes med et afgangsprojekt i dit hovedfag.

Derudover er et højskoleophold på Krogerup spækket med fester, faglige arrangementer og socialt samvær med en masse andre unge mennesker. Udover din undervisning både sover og spiser du på skolen, og du deler hverdag og fest med en masse andre unge mennesker.

Om aftenenerne er der mange forskellige tilbud, bl.a. kunst, fodbold, strik, bandaften, keramik og meget mere. Hver tirsdag har vi Krogerup Café, hvor vi inviterer tidens vigtigste stemmer til foredrag, politisk debat, film og koncerter. Om foråret arrangerer vi desuden vores egen festival, Maybeats, og flytter i juni hele højskole til Folkemødet på Bornholm.

Højskolen er også det, du og dine nye venner selv skaber; morgenbadeklub, radiobiograf, loppemarked og hverdagsaktivisme i alle afskygninger - du vil blive overrasket over, hvad der kan lade sig gøre, når man gør det i fælleskab!


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Ugeprisen på vores lange ophold ligger mellem 1.550 og 1.900 kr. Det totale beløb for opholdet afhænger af, hvilket hovedfag du vælger og hvilke rejser, du skal på.

Pitstoppere på orlov fra studiet får rabat.

Læs mere om priser på vores hjemmeside

 

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 108

Rejser

Rejserne går til:

SYDAFRIKA (VERDEN BRÆNDER)
SYDEUROPA (EUROPA BRÆNDER)
NORGE (JORDEN KALDER)
ISRAEL & PALÆSTINA (FOTOGRAFI)
CALIFORNIEN (JOURNALISTIK & MEDIER)
HOLLYWOOD (FILM, SERIER OG DOKUMENTAR)
 

 

 

 

Konference- og udlejningsfaciliteter

Konferencefaciliteter for op til 150 personer. Overnatning for op til 100 personer. For dagsarrangementer som kurser, konferencer, seminarer eller lignende er prisen 700 kr. per person (ekskl. moms). Kontakt os for et tilbud: kontoret@krogerup.dk

Handicapfaciliteter

Krogerup Højskole har til huse i en herregård fra sidst i 1700-tallet. Højskolen er desværre ikke handicap-venligt indrettet, dvs. der er ikke nogen elevator. Kontakt os, hvis du har særlige behov og spørgsmål til vores faciliteter.

Kontakt højskolen

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

Telefon: 49 19 03 80
kontoret@krogerup.dk
Forstander: Rasmus Meyer