Løgumkloster Højskole

Vi er en lille højskole med stærke relationer. Lærere, elever, køkkenet, kontoret - vi laver højskolen sammen og skaber det særlige fællesskab, som kendetegner et rigtigt højskoleliv. Vores fag favner de fleste interesser, for vi er en højskole for alle. Du kan blandt andet tage kunst, selvindsigt, keramik, filosofi, tekstil og permakultur.

Om skolen

Lille skole med store visioner. Vi sætter kroppen, tanken og fællesskabet i spil for at finde frem til, hvordan vi kan motivere til en bedre verden. Med hovedfag inden for kunst, filosofi, permakultur, keramik, tekstil, selvindsigt og musik favner vi de fleste interesser. På fagene gør vi kunstens og tænkningens bæredygtige muligheder konkrete, så du kan tage hånd om dig selv og bidrage til en bedre, fælles fremtid for os alle. Det kalder vi håb og handlekraft for en bæredygtig verden.

Løgumkloster Højskole er en almen og bred højskole i den lille, naturskønne by Løgumkloster i Sønderjylland. Vi er en lille højskole med både danske elever og en håndfuld internationale. Lærere, elever, køkkenet, kontoret - vi laver højskolen sammen og skaber det særlige fællesskab, som kendetegner et rigtigt højskoleliv.

Højskole for alle betyder, at vi ønsker at afspejle det omkringliggende samfund. Vi er åbne for alle i vores fællesskab; naturelskere, debattører, kunstnere, læseheste, computerspillere og alt derimellem.

Kom forbi og få en rundvisning. Vi betaler transporten. Vi laver også gerne en virtuel fremvisning, når det passer dig. 


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Naturen
Filosofi
Psykologi
Keramik og Raku
Kunst
Tekstil
Krop og psyke
Musik
Politik

Fag og emner

Lange kurser:

Vores 7 hovedfag favner billedkunst, filosofi, keramik, permakultur og DIY, tekstil, selvindsigt og musik.

Derudover har vi en lang række valgfag, både kreative, kropslige, filosofiske, skæve og mere klassiske.

Fælles for al vores undervisning er, at vi tematiserer vigtige, aktuelle emner: Fra bæredygtighed og selvforsyning til kunstnerisk meditation, kønspolitiske debatter og selvforståelse i en omskiftelig verden.

Valgfag:
Skulptur, Tango, Keramik, Køn og identitet, Tegning, Elevband, Slow craft, Gaming og spildesign, Musikproduktion, Biodynamik, Dans dig fri, I Gretas fodspor, Skrivehold, Skak, Kor og Stomp, Teatersport, Grønne fingre, Meditation og Cross fit.

Læs om vores fag her: https://www.logumklosterhojskole.dk/fag-og-skema

 

Korte kurser:

Intet emne er for stort eller småt. Vi har korte kurser (op til 4 uger) med eksistentielle vinkler på naturen, kunsten og livet som menneske i dagens samfund. 

Se mere her: https://www.logumklosterhojskole.dk/kurser


Praktiske informationer

60'er arkitektur med klassiske nordiske træk

Løgumkloster Højskole er et stykke unik arkitektur. Uanset hvor du kigger hen, går de klassiske, nordiske træk fra 1960'erne igen. Skolens værelser er indrettet af Børge Mogensen, og alle skolens faciliteter er bygget af solide materialer i ren, funktionel stil. 

Vi har 52 værelser fordelt på 41 enkeltværelser og 11 dobbeltværelser.

Der er fine opholdsrum, et musikstudie, bibliotek, keramikværksted, et stort, nybygget drivhus, tekstilværksted og flygler/klaverer i alle opholdsrum og klasseværelser. Skolen rummer desuden gymnastiksal, atriumgård og spisesal og koncertsal med plads til 120 personer. 

Middelalderhaven
Omkring skolen ligger 14.000 m2 have med gammel, flot beplantning, som vi er ved at forvandle til en frodig middelalderhave efter bæredygtige permaprincipper. Her er der plads til havearbejde, udeundervisning, teater, overnatning i skolens shelters, mindfulness og fordybelse mens du suger farverne, duften, vinden og solen til dig.

På engen mellem skolen og det gamle kloster er der plads til boldspil og leg.

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 5. april - 10. april, 1 uge
Emnekurser, 16. april - 22. april, 1 uge
Emnekurser, 14. maj - 20. maj, 1 uge
Emnekurser, 16. maj - 21. maj, 1 uge

Lange kurser


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Katalog korte kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Lange ophold:
Forår (20 uger): 37.500 kr. 

Prisen er inklusiv alt - også studietur. 

Der er god mulighed for at søge tilskud.

Korte kurser:
Typisk ugepris: 5.250 kr. for dobbeltværelse, 4.750 kr. for enkeltværelse.

Information om elevpladser

Elevpladser: 62

Rejser

Som bæredygtig højskole rejser vi kun i Europa, og kun med offentlige transportmidler. 

Et langt ophold indeholder en uges vandretur og en studietur i Europa! Begge rejser er inkluderet i prisen for opholdet.

Kost

Vores køkken kan levere kost til både vegetarer, veganere og folk med særlige allergier. 

Børn med på lange kurser

Hvis du har brug for at have et barn med på et langt kursus, kan du henvende dig til forstander Ursula Dieterich-Pedersen: 2092 9993

Handicapfaciliteter

Hele skolen er tilgængelig for handicappede.

Kontakt højskolen

Løgumkloster Højskole
Brorsonsvej 2
6240 Løgumkloster

Telefon: 74 74 40 40
info@logumklosterhojskole.dk
Forstander: Ursula Dieterich-Pedersen