SeniorHøjskolen - Nørre Nissum

SeniorHøjskolen er en folkehøjskole, der henvender sig til aktive og nysgerrige voksne og ældre mennesker.

Om skolen

Mellem hav, fjord og skov

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig og Struer. Skolen er placeret i et meget smukt og kuperet landskab mellem Limfjord, Vesterhav og Klosterheden Statsskovdistrikt. Højskolen er omgivet af en stor park med bl.a. petanguebane og en lille sø.

SeniorHøjskolen er oprettet og bygget til sit formål i 1971 og har plads til 89 kursister.

Læs mere om højskolen


Vores kernefag

Billedkunst
Historie
Kulturhistorie
Litteratur
Lokalhistorie
Kor
Musik
Naturen
Vandring
Sundhed

Fag og emner

Højskole er samvær,

undervisning og fællesskab. Undervisningen foregår dels som foredrag, dels som valgfag med mulighed for fordybelse i en række forskellige områder som f.eks. litteratur, historie, musik, natur, religion, kreative fag, motion m.fl.

Vi har 3 kursustyper:

Oplevelses- og emnekurser (ugekurser), ugekurser med temaer og valgfag, og 2 ugers kurser med valgfag eller gennemgående temaer.

Læs om alle vores valgfag

På alle kurser

På alle kurser er der naturligvis fælles morgensang, fælles foredrag og aftenprogram, og man kommer ud, både til fods og med bus og oplever den storslåede, vestjyske natur og Vesterhavet på både hel- og halvdagsture. Prisen for disse fællesture er inkluderet i kursusprisen.

Læs om alle vores kurser


Praktiske informationer

Faciliteter

SeniorHøjskolen har plads til 89 kursister. Alle værelser har eget bad og toilet, og alle, der ønsker det, kan få enkeltværelse. Enkeltværelserne ligger parvis med fælles indgang, men med hvert sit værelse og badeværelse. Skolen har erhvervet 3 nye lejligheder i grundplan, hvor man har mulighed for at bo flere sammen. Vi har egen svømmesal med 29 grader varmt vand.

Beliggenhed:

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig, i et meget smukt og kuperet landskab tæt ved Limfjorden, Vesterhavet og Klosterhedens Statsskovdistrikt. Skolen ligger i en stor park med petanquebane og en lille sø. Der er gode rejseforbindelser med jernbane til Struer og ad landevejen. Der er bustransport fra og til Struer ved hvert kursus.

Køkkenet:

I køkkenet anvendes gode råvarer, og vi prioriterer den sunde og nærende kost højt - samtidig med, at det gerne må se godt ud! Skolens opskriftsbog kan sammen med den daglige kost tjene som inspiration til madlavningen derhjemme. Højskolen er naturligvis røgfri.

Læs mere om praktiske oplysninger

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Seniorkurser, 11. august - 17. august, 1 uge
Seniorkurser, 18. august - 24. august, 1 uge
Seniorkurser, 18. august - 24. august, 1 uge

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Seniorhøjskole

Priser

SeniorHøjskolens kurser koster mellem kr. 3.300,- og 6.900,-

Information om elevpladser

Elevpladser: 90

Handicapfaciliteter

Højskolen er i ét plan. Teleslynge. Handicaptoilet.

Smurte stemmelæber og gode ben - gode toner, sang og frisk luft, 3-4 km/dagSensommerhøjskole - lyngen blomstrer, 4-6 km/dagØhop og magiske Mors - samt Fur og Venø Fugle og landskab - på opdagelse i det vestjyske fugleparadisLimfjord, litteratur & lækkerbisken - forkæler smagsløg og fortællinger med vitaminerNatur og nysgerrig på verden - fingeren på pulsen, ”jordkloden kalder”, 4-6 km/dag ”En stribe sol - i vejrlig drift” - 14 dage på højskole med valgfagSkotland. 7 dage på højskole, 8 dages Sensommer i det skotske højland, Kultur, natur & gyldne dråberSå syng da, Danmark - fællessang, foredrag og fællesskab Øhop i Limfjordslandet - Jegindø, Venø, Fur & LivøEfterårsvandringer - over stok og sten, 12-16 km/dag Strejftog langs hav og fjord Gourmetmad i gummistøvler - med Michelinstjerne og madpakker Det ”skæve” Vestjylland - udkant med en anden vinkel Vild, vildere, vidunderlige Vestjylland - gode vandreture, 6-10 km/dagMit liv - mine erindringer Vildmark i verdensklasse - i fantastiske Vestjylland, 8-16 km/dag Det vilde i Vest - sjove, skæve og vilde tiltag i den vestjyske egnHøjskolesangbogen i nye klæ’r - de, der synger sammen, hører sammen Når skyggerne bliver lange - efterårshøjskole Matador - Korsbæk og Lidenlund - foran og bag kulissenI form til livet - efterårsvandringer 5-7 km, vandmotion og yogaDet vindende Vestjylland - modfortællingen til ”den rådne banan” Trivsel i den 3. alder - med yoga, mindfulness og fordybelseLivskraft, latter og let på tå - i bevægelse hele livet, vandreture 5-7 km/dagEfterårslitteratur - de nyeste historier til den mørkeste tid Kor på kanten ”En stribe land - i havets spejl” - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursioner”Nu tændes tusind julelys” - jul og nytår på SeniorHøjskolenJuledage på SeniorHøjskolenNytårsdage på SeniorHøjskolenMental SundhedSeniordans 2022Musikuge for kor og orkesterLivskraft, latter og let på tå Kyndelmisse slår sin knude14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerVinterhøjskoleFællessangKunsthistorieNatur og nysgerrig på verdenForårshøjskole14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerSå syng da, Danmark - fællessang, foredrag og fællesskabFugletræk og fantastiske lokaliteterSenior-mountainbike - natur og kultur på brede dækFugletræk og fantastiske fuglelandskaber14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursioner

Kontakt højskolen

SeniorHøjskolen - Nørre Nissum
Degneparken 22
7620 Lemvig

Telefon: 97 89 10 11
kontor@seniorhoejskolen.dk
Forstander: Jesper Vinther