SeniorHøjskolen - Nørre Nissum

SeniorHøjskolen er en folkehøjskole, der henvender sig til aktive og nysgerrige voksne og ældre mennesker.

Om skolen

Mellem hav, fjord og skov

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig og Struer. Skolen er placeret i et meget smukt og kuperet landskab mellem Limfjord, Vesterhav og Klosterheden Statsskovdistrikt. Højskolen er omgivet af en stor park med bl.a. petanguebane og en lille sø.

SeniorHøjskolen er oprettet og bygget til sit formål i 1971 og har plads til 89 kursister.

Læs mere om højskolen


Vores kernefag

Billedkunst
Historie
Kulturhistorie
Litteratur
Lokalhistorie
Kor
Musik
Naturen
Vandring
Sundhed

Fag og emner

Højskole er samvær,

undervisning og fællesskab. Undervisningen foregår dels som foredrag, dels som valgfag med mulighed for fordybelse i en række forskellige områder som f.eks. litteratur, historie, musik, natur, religion, kreative fag, motion m.fl.

Vi har 3 kursustyper:

Oplevelses- og emnekurser (ugekurser), ugekurser med temaer og valgfag, og 2 ugers kurser med valgfag eller gennemgående temaer.

Læs om alle vores valgfag

På alle kurser

På alle kurser er der naturligvis fælles morgensang, fælles foredrag og aftenprogram, og man kommer ud, både til fods og med bus og oplever den storslåede, vestjyske natur og Vesterhavet på både hel- og halvdagsture. Prisen for disse fællesture er inkluderet i kursusprisen.

Læs om alle vores kurser


Praktiske informationer

Faciliteter

SeniorHøjskolen har plads til 89 kursister. Alle værelser har eget bad og toilet, og alle, der ønsker det, kan få enkeltværelse. Enkeltværelserne ligger parvis med fælles indgang, men med hvert sit værelse og badeværelse. Skolen har erhvervet 3 nye lejligheder i grundplan, hvor man har mulighed for at bo flere sammen. Vi har egen svømmesal med 29 grader varmt vand.

Beliggenhed:

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig, i et meget smukt og kuperet landskab tæt ved Limfjorden, Vesterhavet og Klosterhedens Statsskovdistrikt. Skolen ligger i en stor park med petanquebane og en lille sø. Der er gode rejseforbindelser med jernbane til Struer og ad landevejen. Der er bustransport fra og til Struer ved hvert kursus.

Køkkenet:

I køkkenet anvendes gode råvarer, og vi prioriterer den sunde og nærende kost højt - samtidig med, at det gerne må se godt ud! Skolens opskriftsbog kan sammen med den daglige kost tjene som inspiration til madlavningen derhjemme. Højskolen er naturligvis røgfri.

Læs mere om praktiske oplysninger

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Seniorkurser, 20. oktober - 26. oktober, 1 uge
Seniorkurser, 27. oktober - 2. november, 1 uge
Seniorkurser, 27. oktober - 2. november, 1 uge

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Seniorhøjskole

Priser

SeniorHøjskolens kurser koster mellem kr. 3.300,- og 6.900,-

Information om elevpladser

Elevpladser: 90

Handicapfaciliteter

Højskolen er i ét plan. Teleslynge. Handicaptoilet.

Når skyggerne bliver lange - efterårshøjskole Højskolesangbogen i nye klæ’r - de, der synger sammen, hører sammen I form til livet - efterårsvandringer 5-7 km, vandmotion og yogaMatador - Korsbæk og Lidenlund - foran og bag kulissenDet vindende Vestjylland - modfortællingen til ”den rådne banan” Livskraft, latter og let på tå - i bevægelse hele livet, vandreture 5-7 km/dagTrivsel i den 3. alder - med yoga, mindfulness og fordybelseEfterårslitteratur - de nyeste historier til den mørkeste tid Kor på kanten ”En stribe land - i havets spejl” - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerJuledage på SeniorHøjskolen”Nu tændes tusind julelys” - jul og nytår på SeniorHøjskolenNytårsdage på SeniorHøjskolenSeniordans 2022Udeliv i vinterlandetMental sundhed nu - en sag, der kræver omtankeFortæl dit liv - grav, find og gengiv dine erindringerMusikuge for kor og orkesterGastronomiske glæder - smag på Vestjyllands og Limfjordens fristelserVild, vildere med natur - i have, hæk og hegn. Havedrømme, 3-4 km/dag"Spurven sidder stum bag kvist" - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerTro, folketro og overtro - når tro sætter spor, 3-5 kmFilm & stærke fortællinger - filmens billeder af og på verdenMægtige Rusland - Tsaren, Kulturen og Putin Den StoreKirkekunst for øje, tanke og pensel - Middelalderens billedverden og akvarelmalingLivskraft, latter og let på tå - i bevægelse hele livet, vandreture 5-7 km/dagMatador, Korsbæk & Lidenlund - foran og bag kulissenEuropa ved et vadested - et kontinent under forandringMusikfesten - Overflødighedshorn af smukke stemmer, dejlig toner og foredragDet er skønt! - kunsthistorie, æstetik og skønne stunder for livsnydere”Humor - jeg bærer med smil min byrde” - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerLimfjord, litteratur og lækkerbisken - vi forkæler smagsløg og serverer fortællinger med vitaminerFugletræk & fantastiske fuglelandskaber - i Nordvestjylland, 4-5 km/dagSå syng da, Danmark - højskolesangbogen, revy, film og noget af det nyeFugle i felten - lokaliteter syd for Limfjorden”Du kære blide danske bæk” - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursioner

Kontakt højskolen

SeniorHøjskolen - Nørre Nissum
Degneparken 22
7620 Lemvig

Telefon: 97 89 10 11
kontor@seniorhoejskolen.dk
Forstander: Jesper Vinther