SeniorHøjskolen - Nørre Nissum

SeniorHøjskolen er en folkehøjskole, der henvender sig til aktive og nysgerrige voksne og ældre mennesker.

Om skolen

Mellem hav, fjord og skov

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig og Struer. Skolen er placeret i et meget smukt og kuperet landskab mellem Limfjord, Vesterhav og Klosterheden Statsskovdistrikt. Højskolen er omgivet af en stor park med bl.a. petanguebane og en lille sø.

SeniorHøjskolen er oprettet og bygget til sit formål i 1971 og har plads til 89 kursister.

Læs mere om højskolen


Vores kernefag

Billedkunst
Historie
Kulturhistorie
Litteratur
Lokalhistorie
Kor
Musik
Naturen
Vandring
Sundhed

Fag og emner

Højskole er samvær,

undervisning og fællesskab. Undervisningen foregår dels som foredrag, dels som valgfag med mulighed for fordybelse i en række forskellige områder som f.eks. litteratur, historie, musik, natur, religion, kreative fag, motion m.fl.

Vi har 3 kursustyper:

Oplevelses- og emnekurser (ugekurser), ugekurser med temaer og valgfag, og 2 ugers kurser med valgfag eller gennemgående temaer.

Læs om alle vores valgfag

På alle kurser

På alle kurser er der naturligvis fælles morgensang, fælles foredrag og aftenprogram, og man kommer ud, både til fods og med bus og oplever den storslåede, vestjyske natur og Vesterhavet på både hel- og halvdagsture. Prisen for disse fællesture er inkluderet i kursusprisen.

Læs om alle vores kurser


Praktiske informationer

Faciliteter

SeniorHøjskolen har plads til 89 kursister. Alle værelser har eget bad og toilet, og alle, der ønsker det, kan få enkeltværelse. Enkeltværelserne ligger parvis med fælles indgang, men med hvert sit værelse og badeværelse. Skolen har erhvervet 3 nye lejligheder i grundplan, hvor man har mulighed for at bo flere sammen. Vi har egen svømmesal med 29 grader varmt vand.

Beliggenhed:

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig, i et meget smukt og kuperet landskab tæt ved Limfjorden, Vesterhavet og Klosterhedens Statsskovdistrikt. Skolen ligger i en stor park med petanquebane og en lille sø. Der er gode rejseforbindelser med jernbane til Struer og ad landevejen. Der er bustransport fra og til Struer ved hvert kursus.

Køkkenet:

I køkkenet anvendes gode råvarer, og vi prioriterer den sunde og nærende kost højt - samtidig med, at det gerne må se godt ud! Skolens opskriftsbog kan sammen med den daglige kost tjene som inspiration til madlavningen derhjemme. Højskolen er naturligvis røgfri.

Læs mere om praktiske oplysninger

Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Seniorhøjskole

Priser

SeniorHøjskolens kurser koster mellem kr. 3.300,- og 6.900,-

Information om elevpladser

Elevpladser: 90

Kost

køkkenet tilbyder særlig kost til kursister med diabetes, cøliaki, laktoseintolerance samt til vegetarer. (Dette skal oplyses til skolen ved tilmelding).

Handicapfaciliteter

Højskolen er i ét plan. Teleslynge. Handicaptoilet.

Vild, vildere, vidunderlige Vestjylland - korte vandreture 5-7 km/dagVikingernes Vestjylland - de vilde i vest, 2-4 km/dag"Limfjord, jeg elsker dit blå humør" - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerSå syng da, Danmark - højskolesangbogen for fuld udblæsningDet kreative naturværksted - pil, planter og puderPilates, Tai Chi mm - vægtløs, smidig og balanceretDe levende religioner omkring dig - hvad tror danskerne egentlig på?Vores nye Verdensorden - USA i opbrud, Asien i centrum, Rusland i frit fald, og små stater i klemmeLivskraft, latter & let på tå - i bevægelse hele livet, vandreture 5-7 km/dagMusikfesten - gode toner, smukke stemmer, fællesskab, højskole og foredragKina, kejseren og kulturen - på sporet af Xi’s KinaEfterårslitteratur - islandske fortællereEfterårskor - danske sange, musicals og evergreensDen Kolde Krig - da verden holdt vejret"Længsel er saltet i Limfjordens vande" - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab & ekskursioner”Nu tændes tusind julelys” - jul og nytår på SeniorHøjskolenJuledage på SeniorHøjskolenNytårsdage på SeniorHøjskolenNytårsdage på SeniorHøjskolenUdeliv i vinterlandet5 danse på 5 dage - vi danser for sjovVild med film - alt det, der fascinerer os…Fortæl dit liv - grav, find og gengiv dine erindringerKreativt værksted - akvarel, farvekridt og blyantMusikuge for kor og orkester - med Odgaard & SommerRusland alene i verden - fra Perestrojka til PutinDen grønne omstilling - og vores fremtidVild, vildere med natur - i have, hæk og hegn. Havedrømme, 3-4 km/dag"Vintergæk er brudt af mulden" - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerBroderi og design - kreativitet med nål og tråd5 religioner på 5 dage - på sporet af verdens største og ældste religionerStorm over Europa - et kontinent går til valgSå syng da, Danmark - Højskolesangbogen + momsGad, gadedrenge og gentlemen - hvad vi kan lære af fortidens gentlemen-idealerLivskraft, latter og let på tå - i bevægelse hele livet, vi går 5-7 km/dagMageløse Middelalder - nyt lys på den mørke MiddelalderMental sundhed nu - en sag, der kræver omtankeVi synger Danmarkshistorien - fra folkeviser til nye højskolesangeUnder Halvmånen - arabisk forår og demokratisk efterårForårslitteratur - fra Conan Doyle til Kerstin EkmanVandgymnastik - som en fisk i vandetBøf, bæver og bordeaux - 5 dage, 5 naturekspeditioner, 5-7 km/dagForårsforkælelser og vestjysk safari - sol, sæl og smagfulde oplevelserSmurte stemmelæber og gode ben - fællessang og vandreture, vi går 3-5 km/dagDanmarkshistorie på vestjysk - tørvetrillere, brunkulsbisser & studeprangereFugletræk & fantastiske fuglelandskaber - i Nordvestjylland, 4-5 km/dag"Blæsten går frisk" - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursioner

Kontakt højskolen

SeniorHøjskolen - Nørre Nissum
Degneparken 22
7620 Lemvig

Telefon: 97 89 10 11
kontor@seniorhoejskolen.dk
Forstander: Jesper Vinther