SeniorHøjskolen - Nørre Nissum

SeniorHøjskolen er en folkehøjskole, der henvender sig til aktive og nysgerrige voksne og ældre mennesker.

Om skolen

Mellem hav, fjord og skov

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig og Struer. Skolen er placeret i et meget smukt og kuperet landskab mellem Limfjord, Vesterhav og Klosterheden Statsskovdistrikt. Højskolen er omgivet af en stor park med bl.a. petanguebane og en lille sø.

SeniorHøjskolen er oprettet og bygget til sit formål i 1971 og har plads til 89 kursister.

Læs mere om højskolen


Vores kernefag

Billedkunst
Historie
Kulturhistorie
Litteratur
Lokalhistorie
Kor
Musik
Naturen
Vandring
Sundhed

Fag og emner

Højskole er samvær,

undervisning og fællesskab. Undervisningen foregår dels som foredrag, dels som valgfag med mulighed for fordybelse i en række forskellige områder som f.eks. litteratur, historie, musik, natur, religion, kreative fag, motion m.fl.

Vi har 3 kursustyper:

Oplevelses- og emnekurser (ugekurser), ugekurser med temaer og valgfag, og 2 ugers kurser med valgfag eller gennemgående temaer.

Læs om alle vores valgfag

På alle kurser

På alle kurser er der naturligvis fælles morgensang, fælles foredrag og aftenprogram, og man kommer ud, både til fods og med bus og oplever den storslåede, vestjyske natur og Vesterhavet på både hel- og halvdagsture. Prisen for disse fællesture er inkluderet i kursusprisen.

Læs om alle vores kurser


Praktiske informationer

Faciliteter

SeniorHøjskolen har plads til 89 kursister. Alle værelser har eget bad og toilet, og alle, der ønsker det, kan få enkeltværelse. Enkeltværelserne ligger parvis med fælles indgang, men med hvert sit værelse og badeværelse. Skolen har erhvervet 3 nye lejligheder i grundplan, hvor man har mulighed for at bo flere sammen. Vi har egen svømmesal med 29 grader varmt vand.

Beliggenhed:

SeniorHøjskolen ligger i landsbyen Nørre Nissum, tæt ved Lemvig, i et meget smukt og kuperet landskab tæt ved Limfjorden, Vesterhavet og Klosterhedens Statsskovdistrikt. Skolen ligger i en stor park med petanquebane og en lille sø. Der er gode rejseforbindelser med jernbane til Struer og ad landevejen. Der er bustransport fra og til Struer ved hvert kursus.

Køkkenet:

I køkkenet anvendes gode råvarer, og vi prioriterer den sunde og nærende kost højt - samtidig med, at det gerne må se godt ud! Skolens opskriftsbog kan sammen med den daglige kost tjene som inspiration til madlavningen derhjemme. Højskolen er naturligvis røgfri.

Læs mere om praktiske oplysninger

Vores aktuelle kurser

Korte kurser


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog korte kurser

Skoletype

Seniorhøjskole

Priser

SeniorHøjskolens kurser koster mellem kr. 3.300,- og 6.900,-

Information om elevpladser

Elevpladser: 90

Kost

køkkenet tilbyder særlig kost til kursister med diabetes, cøliaki, laktoseintolerance samt til vegetarer. (Dette skal oplyses til skolen ved tilmelding).

Handicapfaciliteter

Højskolen er i ét plan. Teleslynge. Handicaptoilet.

“Du danske sommer, jeg elsker dig” - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerVidunderlige Vestjylland - i H.C. Andersens fodsporBig Band - vi spiller & swingerSommervandringer - over stok og sten, vi går 12-16 km/dagVestkysten & Limfjorden - Vestjylland og ThyØhop - på spring med Peder & AsgerSommergospel - i Nørre NissumBakkers og Bølgers land - 14 dages sommerhøjskole med foredrag, fællesskab og ekskursionerCykelture i vidunderlige Vestjylland - elcykler 30-50 km/dag på landevej og grusvejeSommerfristelser - fra fjord til bord, Fur og Nationalpark ThyKald det kærlighed - fem fortolkninger af begrebet kærlighedBrumbasser & brumbiner - vi blæser på, hvad andre siger og synger med egne stemmer!Sensommer i Vestjylland - Limfjordsland og KulturmødeVandgymnastik - som en fisk i vandet“Lyset slår blink over Limfjordens vande” - 14 dage på højskole med valgfag og ekskursionerSkriv! - forfatterskole på højskolenBaltiske perler - kulturrundrejse til Vilnius & RigaEfterårsvandringer - over stok og sten, vi går 12-16 km/dagKlostre, borge & herregårde - Vestjylland i rigdom og magtVild med film - alt det, der fascinerer os… Fugle & landskab - på opdagelse i det vestjyske fugleparadisErindringsværksted - mit liv, mine erindringerVerdens vigtigste plan - på sporet af FN’s verdensmålSå syng da, Danmark - Højskolesangbogen + moms“Limfjord, jeg elsker dit blå humør” - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab og ekskursionerDa Putin og XI vækkede Vesten - global politik i oprørte vandeNatur og nysgerrig på verden - vind i håret, vraggods og kæmpemøller på kanten, 4-6 km/dagMusikfesten - et overflødighedshorn af skønne musikalske oplevelserVikingernes Vestjylland - de vilde i VestLivskraft, latter og let på tå - i bevægelse hele livet, vandreture 5-7 km/dagUSA i centrum - det amerikanske skæbnesvalgSpillemandsmusik - vi spiller nordisk folkemusikYoga - en skøn uge med yoga og meditationEfterårslitteratur - danske Nobelpristagere (og to, der burde have fået den)Efterårskor - blandede bolsjer i ord og tonerHvad tror danskerne på? - levende religioner i en foranderlig verden“Længsel er saltet i Limfjordens vande” - 14 dage på højskole med valgfag, fællesskab & ekskursioner”Nu tændes tusind julelys” - jul og nytår på SeniorHøjskolenJuledage på SeniorHøjskolenNytårsdage på SeniorHøjskolen (kopi)5 danse på 5 dageUdeliv i VinterlandetFortæl dit livKreativt værkstedMusikuge for kor & orkesterVild, vildere med naturStorpolitik i EuropaFebruar - 14 dage med valgfag, ekskursioner og fællesskab5 religioner på 5 dageSå syng da, DanmarkVi synger DanmarkshistorienLivskraft, latter og let på tåDet arabiske forår Mental sundhedForårslitteraturLivsoplysning for livsnydereSmurte stemmelæber & gode benFugletræk og fantastiske fuglestederFugle i felten - vi kigger på fugleDanmarkshistorie på VestjyskApril - 14 dage på højskole med valgfag, ekskursioner og fællesskab

Kontakt højskolen

SeniorHøjskolen - Nørre Nissum
Degneparken 22
7620 Lemvig

Telefon: 97 89 10 11
kontor@seniorhoejskolen.dk
Forstander: Jesper Vinther