Silkeborg Højskole

På Silkeborg højskole handler det ikke om at blive til noget, men om at blive til nogen. Vælg mellem hovedfagene Kunst, Politik & Debat, Idræt & Vandsport, Friluftsliv, Musik, det internationale fag Change Makers og mere end 40 valgfag. COVID-19 update: Frem mod foråret 2022 tager vi på rejseeventyr i Danmark og vores nabolande.

Om skolen

Her handler det ikke om at blive til noget, men om at blive til nogen

Et ophold på Silkeborg Højskole kan være din vej til nye oplevelser, venner, indsigt og viden, der gør din verden større og dine rødder dybe.

Du vil blive forundret og udfordret og opleve, at din indsats tæller; du kan flytte noget og rykke dig selv sammen med andre. Du kan forfølge det, du allerede brænder for, eller du kan kaste dig ud i noget, du aldrig har prøvet før.

Du opdager, hvem du selv er gennem mødet med andre; det fremmede og det anderledes. Det handler altså om at blive til nogen, inden du kan blive til noget.

Højskoleliv og rejseoplevelser

Vælg et hovedfag, to eksistensfag, 3-5 valgfag, og oplev højskolelivet, når det er bedst – med fordybelse, udfordringer, leg, sang, samvær og alt det midt imellem. 

COVID-19 update: Frem mod foråret 2022 tager vi på rejseeventyr i Danmark og vores nabolande.

Fra Foråret 2022 håber vi, at det igen bliver muligt at tilbyde rejser ud i verden, som vi på Silkeborg Højskole har en lang tradition for. Nye rejser offentliggøres i løbet af efterårssmesteret 2021.  


Vores kernefag

Engelsksproget undervisning
Friluftsliv
Idræt og sport
Svømning
Vandsport
International linie (undervisningssprog: engelsk)
Politik
Rejser (over 2 uger)
Kunst
Musik

Fag og emner

Er dine drømme altid akkompagneret af et musikalsk lydspor, og nynner du de fleste af dine vågne timer? Tænder du på politik og debat? Sover du bedst under åben himmel og med dit yndlingsfriluftsgear inden for rækkevidde? Tænker du i kunstneriske billeder, og ser du verden i farver? Er idræt og bevægelse lige så livgivende for dig som at trække vejret? Har du ambitioner om at skabe reel forandring i verden gennem konkrete aktivititeter og samtidig klogere på andre kulturer?

.. Eller har du bare lyst til at prøve noget nyt?

Vælg mellem mere end 40 fag

Sammen med 125 andre elever fra hele verden møder du hver dag en engageret, faglig undervisning, og du kan vælge mellem hovedfagene:

Derudover kan du vælge mellem mere end 40 eksistens- og valgfag. Bliv klogere på dig selv, dine medmennesker og verden omkring os.

Eksistensfagene behandler livets store spørgsmål. Bliv klogere på verden og din plads i den, når vi kigger filosofiens, sociologiens og æstetikkens store tænkere over skuldrene. 
På valgfagene kan du udfolde dine mere praktiske sider i fag som adventure race, keramik, skrivekunst, ølbrygning og kajakpolo.


Praktiske informationer

Silkeborg Højskole er bl.a. film- og caféaftener, svømmehal og fitnesscenter, koncerter og teaterture, studieindspilning og jamsessions, koncerter og gæstelærere, temauger og friluftsdage, "Åben Højskole" og åbne værksteder, ekskursioner og udlandsrejser. 

Vi har et nyt musikhus med lydstudier og kontrolrum, musiksal, teatersal, øvelokaler og kunstværksteder, hvor der er plads til at lege med kreativiteten.

I Foråret 2021 indvier vi vores nye, bæredygtige friluftsbygning. Vi har desuden egen svømmehal, idrætshal og fitnesslokale samt udendørs faciliteter og materiel; en dobbelt beach volley bane, naturplads med et stort bålhus og shelter samt kajakker og kanoer.

På højskole i Søhøjlandet

Silkeborg Højskole er placeret i Det midtjyske Søhøjland mellem bakker og skov lige ned til Silkeborg Langsø, og du får rig mulighed for at udforske naturen i Søhøjlandet både til lands og til vands. Her kan du padle, gå eller cykle lige ind i den vidtstrakte natur, eller du kan på 10 minutter nå Silkeborgs centrum med forretninger, tog- og busforbindelser og massevis af kulturtilbud.

Du er velkommen til at besøge os og se skolen med egne øjne. Vi glæder os til at møde dig!

Book en rundvisning


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Eksempel: 19 uger – ca. 33.000 kr. ekskl. studierejse. Dækker tilmeldingsgebyr, værelsesdepositum (betales tilbage), kost, dobbeltværelse, undervisning, materiale, sangbog, T-shirt, elevbillede og studieture i DK. 

Beregn din pris på vores hjemmeside.

Information om elevpladser

Elevpladser: 128

Rejser

COVID-19 update: Frem mod foråret 2022 tager vi på rejseeventyr i Danmark og vores nabolande.

Fra foråret 2022 håber vi, at det igen bliver muligt at tilbyde rejser ud i verden. Nye rejser offentliggøres i løbet af efterårssemesteret 2021.

Kost

Vi følger de officielle kostråd og nøglehulsmærket.

Det er muligt at lave særlige aftaler om kosten, hvis du har religiøse eller lægelige grunde hertil.

Kontakt os venligst inden semesterstart, så vi kan få en snak om mulighederne for specialkost. 


 

Handicapfaciliteter

  • Handicapvenlig indretning
  • Kørestol kan komme frem overalt.
  • Fire elevpladser (to værelser) med handicaptoilet og -bad
  • Elevator.
  • Teleslynge.

Undervisningssamarbejde

Få fagligt indhold og en smagsprøve på højskolelivet i skræddersyede undervisningsforløb.

Vi tilbyder spændende højskoledage for bl.a. skole- og gymnasieklasser inden for følgende fag: Filosofi, religion, eksistens, idræt, adventure race, kajakpolo, kunst, musik, kor, friluftsliv og Intercultural Learning.

Der vil være mulighed for to-dages program med overnatning i klasseværelser.

Kontakt højskolen

Silkeborg Højskole
Platanvej 12
8600 Silkeborg

Telefon: 86 82 29 33
info@silkeborghojskole.dk
Forstander: Jacob Zakarias Eyermann