Vrå Højskole

Højskolen er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, litteratur, medie og tekstildesign - men også elektronisk musik og musikproduktion, outdoor og sangskrivning. Bliv en del af fællesskabet på Vrå Højskole. Brug Vrå Højskole til at udruste dig til din drømmeuddannelse indenfor det kreative felt. Fordyb dig i dine interesser sammen med andre.

Om skolen

Bliv en del af fællesskabet - samtidig med du lærer at spille musik med et band, drejer en keramik vase eller noget helt tredje.

Vrå Højskole kan du fordybe dig og nørde igennem i områder som musik, fotografi, design, keramik eller kunst – men du har også mulighed for at prøve mange forskellige fag og muligheder af.

Brug højskolen som springbræt til at komme ind på drømmeuddannelsen:

• Vrå Højskole kan gøre dig bedre indenfor foto og medie, så du kan søge ind på Medieskolen eller Medie og Journalisthøjskolen.

• Højskolen kan også forbedre dine skills og dit portefolie indenfor håndværk, kunst og design - så du lettere kan komme ind på VIA design i Herning, Kunstakademiet eller Designskolen i Kolding.

• Flere af højskolens musikelever har haft held til at klare optagelseprøven på musikkonservatoriet og har forbedret deres cv og styrket deres erfaringer, mens de gik her. På musik kan du indspille din egen musik og lære at skrive dine egne sangtekster. Du kan også lære musikproduktion og elektronisk musik.

Du har også mulighed for at læse skolefag op i eksempelvis dansk og matematik, ligesom vi gerne understøtter din undervisning og din udvikling i STU-forløb.

Se vores hjemmeside.

Vores kernefag

Elektronisk musik
Rytmisk musik
Sangskrivning
Fotografi
Keramik og Raku
Tekstildesign
Friluftsliv
Skriveværksted

Fag og emner

Sammensæt dit eget skema

Måske ved du endnu ikke, hvad du vil arbejde med og uddanne dig indenfor, så er det godt at få en masse prøvet af og det kan du nemt gøre på højskole.

På Vrå Højskole har vi altid flere end 20 fag, så der er ret gode chancer for at finde noget du syntes er spændende.

På vores hjemmeside har vi lavet en oversigt, så du kan se hvordan du selv sammensætter dit skema

Kunst:
Kunst, keramik, pottemager  billedværksted

Brug dig selv:
Kropskultur, kickboxing, Natur og udeliv

Musik:
Elektronisk musik og musikproduktion, rytmisk musik, musikteori, sangskrivning (vi er en skole med tradition for masser af musik)

Tekst & billeder:
Medie, fotografi, skriveværksted

Nål & tråd:
Tekstildesign, vævning og tufting, strik og strikteknik

Traditionelle Skolefag:
Dansk som 2. sprog, FVU-matematik, FVU-dansk

Kom på besøg hos os og prøv højskolen af. Du kan få en rundvisning sammen med dine forældre, dine venner – eller måske din uu-vejleder (eller lige nu en virtuel en af slagsen på Messenger/Zoom). Du har også mulighed for at teste et højskoledøgn af – ganske gratis, og går du på gymnasiet, så tilrettelægger vi gerne en højskole eskursion for hele klassen.

Mere om fag på Vrå

Hverdagen:
Vi starter med morgenmad, morgensamling og lidt rengøring. Formiddagen går med de fag, du har valgt, inden vi samles til frokost. Efter en kort siesta fortsætter eftermiddagen med fag. Undervisningen slutter 15:30. Om aftenen er der nogle gange arrangementer som koncerter eller film - og altid hygge :)

Faciliteter:
WiFi på hele skolen. Fri adgang til motionscenteret.
Skolens værksteder står til fri afbenyttelse 24/7.

Vi bor og lever sammen:
Det er vigtigt at respektere og hjælpe hinanden. Alle elever indkvarteres i en bogruppe, hvor man hjælpes ad med rengøring og køkkentjans.

Vejledning:
Vi har på Vrå Højskole en unik mulighed for grundig vejledning. Dette gælder både studie- og erhvervsvejledning, men også mentorvejledning.

Praktisk info:
Ingen rygning indendørs. Specialkost til allergikere, diabetikere, veganere og vegetarer kan bestilles ved tilmelding.

Beliggenhed:
Vrå Højskole ligger i Nordjylland, der er 45 km fra Aalborg og 15 km fra Hjørring, Brønderslev og Vesterhavet. Toget stopper i Vrå, og der er kun 500 m fra stationen til højskolen.

Corona tiltag:
Du kan læse et udpluk af vores Corona tiltag her.

Vi hjælper dig gerne hvis du har flere spørgsmål: 98981010

Skoletype

Bred almen højskole

Højskoleophold:
Ugeprisen på de lange ophold er 1500,- (nogle kan få støtte)
Det dækker kost, logi, undervisning, adgang til det lokale fitness center og studietur.

Ugekursus:
Prisen på sommer ugekurserne er 4800,-
Materialer betales separat.

Information om elevpladser

Elevpladser: 105

Skolen har samlet 105 pladser.

Af disse er 64 placeret i de to nyopførte elevhuse. De resterende senge er placeret på vest, nord og øst fløjene i hovedbygningen.

Der er fri adgang til trådløst internet på skolen.

Rejser

Læs om studieture på vores hjemmeside

Vi rejser (når det er muligt) til byer som Berlin, Prag, Göteborg, Amsterdam etc. Sideløbende kan der være arrangeret en outdoor-tur man kan vælge. Vi er ikke fastlåste i hvad der er muligt, kom med en idé :)

Kost

Specialkost til allergikere, diabetikere og vegetarer kan bestilles ved tilmelding.

Børn med på lange kurser

Kontakt os for at lave en aftale.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Fine faciliteter til møder, konferencer og kurser. Plads til op til 300 personer på dagsarrangementer. Der er mulighed for enkelte overnattende gæster. De fleste værelser med eget bad og toilet. Læs mere på vores hjemmeside om lokaleleje

Handicapfaciliteter

Teleslynge i foredragssal. Vores vestfløj er allergivenlig. Hunde er velkomne på højskolen.

Undervisningssamarbejde

På Vrå Højskole samarbejder vi med gymnasier og HF, der har musik som studieretning.

Vi tilbyder forskellige former for samarbejde:
- Sang, dans og teatersport for gymnasier og HF med fokus på musicalforberedelse.
- Sammenspil og vejledning som en del af eksamensforberedelse på studieretningerne

Opholdet i Vrå kan variere fra en til tre dage, og gymnasierne er selv med til at sammensætte program

Kontakt højskolen

Vrå Højskole