Der er mange veje at gå - tør du udfordre din?

Jeppe var færdiguddannet tømrer, da han startede på den Skandinaviske Designhøjskole. Siden kom han ind på Designskolen i Kolding, hvorefter han blev designer hos Ecco. I dag er han vendt tilbage til tømrerfaget og glæden ved at fysisk i sit job.

Et højskoleophold kan være et vigtigt skridt på vejen til at afklare studievalg eller et tiltrængt afbræk fra en travl hverdag. På højskolen får du en enestående mulighed for at dykke ned i netop de emner, der interesserer dig. Uden eksamen.

Du bliver undervist af dedikerede lærere, der brænder for deres fag, og du får nye perspektiver på dig selv og den verden, du er en del af. På højskolen bor, lever og oplever du sammen med andre unge og bliver en del af et stærkt fællesskab, der giver dig et netværk, der strækker sig langt ind i fremtiden.

240 fag - ingen eksamen

På en højskole kan du vælge mellem 240 fag, og du sammensætter selv dit skema. Om du er nørd, nybegynder eller bare nysgerrig, kan du styrke din faglighed eller opdage nye interesser på en højskole.

Vil du også på højskole?

Hvis du er blevet nysgerrig på, om højskole er noget for dig, kan du gå på opdagelse i vores søgning over højskoleophold:

Søg efter et højskoleophold

Ophold med forberedelse til kunst- og kreative uddannelser

Ophold med design

Ophold med byggeri

Ophold med iværksætteri

Hvis du har brug for hjælp til at søge efter den rigtige højskole eller de fag, der matcher dig, kan du prøve vores kursusassistent. Alt, du skal gøre, er at svare på 5-6 spørgsmål:

Få hjælp til at søge

Det skal du vide

En højskole er en kostskole, hvor du bor og har undervisning indenfor de fag og emner, der interesserer dig.

Der er ingen eksamen, og der kræves ingen bestemte forudsætninger. Højskolen er for alle.

Læs mere om, hvad højskole er

Prisen for et højskoleophold inkluderer både undervisning, kost og logi. Prisen varierer fra højskole til højskole. 

Læs mere om priser på højskoleophold

Et højskoleophold kan være et vigtigt skridt på vejen til at afklare studievalg eller et tiltrængt afbræk fra en travl hverdag. På højskolen får du en enestående mulighed for at dykke ned i netop de emner, der interesserer dig - uden eksamen.

Du får oplevelser for livet, et stærkt netværk, mulighed for at rejse og meget mere.

Hør tidligere elever fortælle, hvad de fik ud af højskolen

De danske højskoler tilbyder tilsammen undervisning i mere end 200 forskellige fag. Du sammensætter selv dit skema og de fag og emner, som du vil dykke ned i. 

Se hvilke fag du kan få på højskole

Danmark har omkring 70 højskoler rundt i landet med vidt forskellige tilbud. I vores kursussøgning kan du både søge efter fag og emner eller specifikke højskoler.

Prøv vores søgning

Har du brug for hjælp til at søge, kan du prøve vores kursusassistent. Alt du skal gøre er at svare på 5-6 spørgsmål, så finder vi de kurser, der matcher dine ønsker og interesser.

Du er altid velkommen til at kontakte de enkelte højskoler og få en rundvisning. Flere højskoler holder løbende åbent hus, hvor du får mulighed for at se højskolen, møde de nuværende elever og fornemme om højskole er noget for dig. 

Liste over åbent hus arrangementer på højskoler