Sammen står vi stærkere
Alligevel kan det som individ være svært at overskue, hvordan man til hverdag kan sætte et grønt aftryk på sine omgivelser. Én ting er at forstå vigtigheden af eksempelvis Paris-aftalens bindende målsætninger eller FN’s 17 verdensmål. Men hvad skal der til for at omsætte de gode intentioner til konkret handling?
Organisationen NOAH (Friends of the Earth Denmark) oprettede for få år siden en gruppe for dedikerede unge, der mødes hver uge for at diskutere klimapolitik, arrangere aktivistiske happenings og meget mere. Målet er give unge viden og inspiration til at kunne stå stærkere sammen i skiftet væk fra fossile brændstoffer. Det fortæller Anna Baastrup Rønne, projektmedarbejder i NOAH.
“Vi forsøger især at ruste nutidens unge til at diskutere bæredygtighed med deres jævnaldrende. Hvad betyder vores kødforbrug for klimaet? Er det nødvendigt at skifte til el-sparepærer? Og bør vi allesammen gå ud og investere i en elbil?”
Anna Baastrup Rønne
NOAH arrangerer med stor succes undervisningsmoduler og workshops på skoler og videregående uddannelser om blandt andet permakultur, biodiversitet og global handelspolitik. Ngo’en har blandt andet også været med til at forme et højskolefag om grøn omstilling.
“Vores vigtigste budskab er, at det ikke er den enkelte borger, der har ansvaret for verdens klimaproblemer. Vi skal hver især tage små skridt og høste små sejre undervejs, men i det store hele er det en strukturel samfundsændring, der skal til for at rykke noget,” forklarer Anna Baastrup Rønne.