Ungdomshøjen - de unges scene på Folkemødet

Udgivet 21-05-2018

Højskolerne har i samarbejde med Friskolerne, Efterskolerne og DUF skabt en scene særligt for unge på årets Folkemøde. Formålet er at understøtte de unges stemme og den ungdomspolitiske dagsorden.

Som noget nyt er Højskolerne med til at lancere en ny scene, der har fået navnet Ungdomshøjen. Programmet for Ungdomshøjen har til formål at understøtte de unges stemme og den ungdomspolitiske dagsorden, som hidtil ikke har været særlig tydelig på Folkemødet. Her styres slagets gang af to tidligere elever fra Krogerup Højskole, der vil præsentere involverende formater, og du vil kunne opleve politik og debat på helt nye måder.

Se programmet for Ungdomshøjen 

Varm op med Demokrati-fitness, reflekter med RAPOLITICS, lyt til podcast direkte fra en teenagehjerne og mød de ukendte unges fortællinger. Bland dig i debatten om motivation og karaktergivning i skolen eller giv dit besyv med, når Ungdommens Røde Kors lægger op til den store opgørelse over unges demokratiske engagement anno 2018.

Ungdomshøjen er mere end en scene. Det er et sted du kan være. Kom og chill i strandstolene, når du har brug for et pusterum fra Folkemødets intense program.

Manifest

"Den ungdomspolitiske dagsorden er ikke særlig fremtrædende på Folkemødet. Arrangørerne og Foreningen Folkemødet ønsker med Ungdomshøjen at skabe et rum for unges udfoldelse og stemme. Tanken er ikke at lave et isoleret sted, som kun er til og for unge, men at skabe et frit og eksperimenterende rum for unges udfoldelse til inspiration for alle andre på Folkemødet,” lyder det i en fælles udtalelse fra organisationerne bag.

Som paraplyorganisationer repræsenterer arrangørerne børn og unge i forhold til uddannelse og interessevaretagelse. I et manifest for Ungdomshøjen, er der formuleret følgende formål for scenen:

  • Ungdomshøjen giver unge et hjem på Folkemødet
  • Ungdomshøjen skaber et mødested med indhold, et sted hvor unge kan møde unge
  • Ungdomshøjen giver en platform til de unge, der ikke selv har en stærk stemme
  • Ungdomshøjen styrker unges demokratiske selvtillid
  • Ungdomshøjen tilbyder refleksion over de mange input, man får på Folkemødet
  • På Ungdomshøjen er det de unge, der definerer dagsordenen, og giver mikrofonen videre til andre unge og til voksne
  • Ungdomshøjen er for og til unge, og alle andre som har en interesse i det, der fylder hos unge
  • På Ungdomshøjen ser man fremad, på unges egne præmisser

 

Ungdomsscenen henvender sig til unge i alderen 14-24 år og det samlede program for Ungdomshøjen kan ses her


Ungdomshøjen er støttet af Turborgfondet.