Kom billigt på seniorkursus i 2020

Udgivet 02-07-2020

Alle seniorer, som er 70 år eller derover, selvhjulpne og får ældrecheck, kan nu modtage tilskud til at komme på højskole i løbet af 2020

Er du mere end 70 år, selvhjulpen og modtager du ældrecheck?

Så ansøg om at komme på et højskolekursus til nedsat pris. Du kan spare op til 3.000 kr. pr. uge.

Højskolerne, seniorhøjskolerne, Danske Seniorer og Ældre Sagen udbyder 500 pladser på højskolekurser fra d. 29. august og året ud.

Læs om betingelserne her og ansøg om at få plads på et seniorkursus til nedsat pris

Der er ansøgningfrist d. 17. august.

Midler kommer fra Kulturministeriets "Pulje til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under corona-krisen".

Baggrund for puljen

Kickstart det aktive seniorliv med et højskolekursus

I henhold til De regionale sundhedsprofiler fra 2017, så er der i Danmark 50.000 svært ensomme ældre, og at dette tal er blevet fordoblet under Corona, skønner Ældre Sagen. Særligt udsat for at opleve ensomhed er ældre, som bor alene og har dårlig økonomi. DERFOR er højskoleopholdene forbeholdt ældre over 70 år, som modtager ældrecheck, og som er selvhjulpne.

Ældre Sagen, Danske Seniorer og Højskolerne ønsker at række ud til udsatte ældre borgere og give dem den oplevelse, at de kan være noget for andre, og at andre kan være noget for dem. Målet er, at 500 ældre over 70 år kan komme på et højskoleophold af en eller to ugers varighed fra d. 29. august og året ud. Vi ved, at mange ældre fravælger højskolen af økonomiske årsager. Med økonomisk hjælp fra Kultuministeriets pulje og med samarbejdspartnere som Ældre Sagen og Danske Seniorer, kan højskoler give isolerede ældre muligheden for at møde andre ligesindede og kickstarte deres sociale liv, skabe venskaber på tværs af landet og forhåbentlig bringe gejsten videre til andre i lokalsamfundet.