Kasper Østergaard underviser i selvforsyning for begyndere på Rødding Højskole. Han giver dig fif til, hvordan du kan lave din egen røgovn af en flyttekasse. Det er koldrygning, som i dette tilfælde er røg fra en smokepin.
I dette eksempel ryger han bacon af kød, som er fra højskolens egne grise, men man kan også ryge laks, oste fx mozarella eller hvad man tænker kan få god smag af røg.
Kasper bruger Smokepins, som kan købes her:
https://smokepins.com/
Man kan vælge i mellem flere træsorter:
* Æble er meget mild i smag og giver lidt sødme. God til fjerkræ og svinekød.
* Eg er stærk men ikke overvældende og er et meget godt træ til oksekød eller lam. Eg er nok den mest alsidige af hårdttræ.
* Hickory tilføjer en stærk smag til kød, så pas på, at du ikke bruger for meget.
* Kirsebær har en sød, mild smag, der passer godt med stort set alt. Meget populær.
* Bøg er også meget populære. Let, frisk og ren smag bruges ti fisk, lyst kød og ost
Se hvilke højskoler der underviser i selvforsyning
https://www.hojskolerne.dk/skole-soegning/#?cludoquery=selvforsyning&cludopage=1