Nu kan seniorhøjskoler endelig åbne

Udgivet 16-04-2021

Den 21. april kommer der endelig liv på seniorhøjskolerne.

Siden højskolerne åbnede den 15. marts, har nogle få højskoler måtte vente på at kunne slå dørene op. Nu er ventetiden omsider ovre, og skolerne kan fra den 21. april igen invitere kursister og elever indenfor.

Se aktuelle kurser på seniorhøjskolerne

 

Den 22. marts 2021 indgik regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance samt Alternativet en rammeaftale om plan for genåbning af Danmark.

Den seneste forhandling d. 16. april har bl.a. udmøntet sig i, at seniorhøjskoler igen må drive højskole med testkrav svarende til testmodellen på uddannelsesområdet i øvrigt. (red. Rettelse til nyhed: Daghøjskoler må også genåbne, men det er endnu usikkert om højskoler med dagelever kan komme tilbage).

Sundhedsminister Magnus Heunicke udtaler:

Vi står lige nu et rigtig godt sted i epidemien i Danmark. Smittetallene og antallet af indlæggelser er stabile. Det er der flere årsager til. Vi har udbygget en enorm testkapacitet til at understøtte genåbningen, så vi nøje kan overvåge smitten og effektivt stoppe smittekæderne, når smitten bryder frem lokalt. Og så har vi effektivt færdigvaccineret næsten en halv mio. borgere. Derfor kan vi både fortsætte med den plan, som vi allerede har indgået med aftalepartierne om genåbning af Danmark og fremrykke dele af genåbningen. Tak til partierne for at være med til at tage det politiske ansvar. Jeg er ikke i tvivl om, at det er godt for vores epidemihåndtering med bred politisk opbakning.

Læs, hvad partierne er blevet enige om, her