Gå med på den grænseoverskridende højskolerute fra Jaruplund Højskole til Rønshoved Højskole

Udgivet 24-08-2021

Med den nye tilføjelse til Højskoleruten, kan du opleve naturen mellem Jaruplund og Rønshoved Højskole, mens du krydser historiske grænser.

Udvidet højskolerute

Under forårets nedlukning tog Idrætshøjskolen Aarhus, Rude Strand Højskole og Odder Højskole initiativ til at starte Højskoleruten - en naturskøn vandrerute, der forbandt de tre skoler.

Nu har yderligere to højskoler taget stafetten og udvidet ruten, så man nu også kan nyde naturen og fortællingerne fra området mellem Jaruplund og Rønshoved Højskole.

Den nye rute blev indviet d. 22. august, hvor Drude Terkildsen Bill fra Jaruplund Højskole og Søren Hviid Pedersen fra Rønshoved Højskole stod i spidsen for en fælles vandringsdag. Undervejs fortalte de om egnens historie og kulter, stillede spørgsmål til refleksion og sang for fra Højskolesangbogen.

Den grænseoverskridende højskolerute, som startede med morgenmad og madpakker på Jaruplund Højskole, går forbi Jaruplunds danske institutioner, videre igennem Flensborgs charmerende gader, over grænsens mindste grænseovergang ved Skomagerhus og via gendarmstien til Rønshoved Højskole, hvor der ventede kaffe og kage.

Ruten skaber således ikke kun en forbindelse mellem de to højskoler, men også en kulturel og grænseoverskridende rute mellem nord og syd og de historiske bånd, der forbinder begge sider af grænsen.

"Ved at indbyde lokale fra Sønderjylland og Sydslesvig ønskede vi at skabe åbenhed mellem det arbejde, vi udfører på højskolerne, og i lokalsamfundet omkring os. Vi ønsker ikke at være øer, og med vores nye rute håber vi, at mange flere kan få gavn af vores fortællerglæde og fællesskab,"

fortæller højskolelærer Drude Terkildsen Bill

Den nyetablerede rute skal efter planen fremgå som et digitalt kort med indtalte fortællinger samt som en del af Idrætshøjskolen Aarhus’ samlede projektbeskrivelse af danske Højskoleruter.

Læs også: Højskoler skaber ny naturskøn vandrerute med fortællinger undervejs